Mamici de ianuarie - februarie 2007 (28)
Raspunsuri - Pagina 9
Catalina spune:
Michelle, draga mea, NOI suntem chiar acele persoane care cu siguranta stim si de ce lupti, si ca nu ai luat-o razna si de ce trebuie sa faci toate aceste investigatii.
Bravo tie! Asa cum ti-am spus, esti o luptatoare si o curajoasa. Si nu ma mai contrazice!
Nu pare deloc absurd ceea ce faci, cred ca oricare dintre noi si oricare mama, ar face absolut la fel. Decizia ta e una groaznic de greu de luat si una fata de care nu te poate sfatui nimeni pt ca pana la urma tu vei trai cu ea, tu si sotul tau. De aceea e important sa stiti tot.
Eu va doresc multa putere, in lumea noastra, a astora care au toate rezultatele analizelor bune si nu dorm noaptea de pitici pe creier, sunteti cu adevarat campioni. Ne dati lectii.
Te pup si ma rog pentru tine.
Cata
Daconst spune:
Michelle,cred ca e cea mai buna decizie sa mai consulti si alti medici.
De ce nu mergi totusi si in Ro?ca sunteti destul de aproape.Eu,una nu as sta pe ginduri si as incerca tot ce se poate.Intr-o saptamana se pot schimba multe.
Curaj si sa stii ca noi suntem in continuare linga tine!
Hainute bb ,caruciorul
Dana 29+
mediterana spune:
Michelle, nu te lasa descurajata. Lupta si daca tu doresti sa pastrezi sarcina nimeni nu te poate obliga sa o intrerupi.S-au vazut minuni cu nemiluita, doctori care dadeau aproape sigur un procent minim minunandu-se apoi. Mama ta nu poate veni la tine?
mediterana
mediterana spune:
Va tot citesc si uneori ma intreb...ca si Catalina...au rost atatea analize care mai mult preocupa? ca mie imi vine sa-mi bag picioarele. scuzati expresia! dar cand nu sunt stresata ma simt super ok. cum merg la doctor in loc sa imi faca un pic de curaj...cum te iau astia in suturi: ba ca ai pus prea multe kg, ba ca fierul, ba calciu, ba...colul...pai e normal in sarcina ca nu suntem mandre manechine balerine, sa fim serioase.Eu am 1.76, am plecat de la 62 si am 72 la 26 de saptamani, dar nu sunt deloc exagerata, nu ca zic eu-toti care ma vad ma intreaba dar ce burtica mica ai...pai e normal, dupa parerea mea, cele slabe sa se implineasca si e clar ca nu e foarte evident...iar la cele mai micute destatura sa se vada mai tare. Gresesc? Nu mananc de felul meu dulciuri inghetata, paine...in schimb fructe cu tonele. Plus ca eu nu m-am lasat de fumat, beau cafea normal, lucrez normal etc.
Dupa ce m-au "cadorisit" cu Hepatita B la spital n-as mai calca pe la ei de nici o culoare. daca as putea as naste acasa! ca prea multe aud!voi ce spuneti?
mediterana
megbeng spune:
messa, ...exact asa am patit eu duminica, dar in cora..m-am dus (pentru prima data) direct la casa de gravide..si o intreb pe casiera cu voce suficient de tare cat sa se auda in spate: "asta e casa prioritara, nu?" la care casiera: "da, sigur, veniti in fata"...trec eu cu sotul..si incep comentariile in spate..mentionez ca nu v-am mai facut marturisiri despre greutatea mea in ultima vreme ca mi-a fost jena..am 10kg in plus si o burta care creste parca in fiecare zi..vorba cuiva, daca o intepi, zbor departe..tot asa, 2 pupeze (or fi fost aceleasi "aa..pai ce, daca esti mai grasa te poti baga in fata?"..la care ma intorc (ele ma vazusera doar din spate, pozitie din care, desigur, nu era evidenta gravidenia) si vad ca le ingheata comentariile..tac ele incepe un nene de ala tuciuriu rau.."a, pai poate si nevasta-mea e gravida"... moment in care au sarit 2 doamn, cea in fata careia ma bagasem si cea care era cu produsele pe banda in fata mea: "mai, da voua chiar nu va e rusine?"..in fine...marele succes a fost ca nu m-am enervat, pentru ca ma asteptam la spirite incinse duminica seara, cand e super-aglomerat..dar nici nu am mai vrut sa patesc ca ultima data, cand aproape am lesinat la coada, de m-a scos sotul in brate...si atunci eram la prioritara da imi era jena sa trec in fata...
si in paranteza fie spus, aveam un singur produs, o bicicleta, asa ca am treuct f repede de casa, nu am tinut randul prea mult...
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!
cristiana70 spune:
MICHELLE81, imi pare foarte rau pentru vestile de ieri, si nu incerc sa judec in locul tau, e practic imposibil. Sunt de acord insa cu fetele care iti recomanda sa vezi si medici din RO. Ne gandim cu toate la tine.
MESSA, si eu ma plangeam de problema intorsului de pe o parte pe alta in pat, ehei, unde sunt vremurile cand dormeam beton! Din fericire somnul nu mi-a pierit, dar ma trezesc la fiecare miscare, uneori am senzatia ca trebuie sa mut burta cu mainile! Ce e mai rau e faptul ca in ultimele saptamani a luat proportii serioase, plus ca am inceput sa pierd simtul proportiilor si distantelor, dau cu capul de toate alea, parca-s beata.
MEDITERANA, ai dreptate, numai sange rau ne facem cu atatea analize incolo si incoace, interpretari in sus si-n jos, ba ca esti grasa, ba ca esti slaba. Multumesc Domnului ca dr meu nu ma omoara cu analizele, se uita la bebe, ma sfatuieste sa nu mut muntii din loc, sa beau multe lichide si la revedere, ne vedem peste o luna. Nu-mi ajunge ca ma simt de o tona, ar trebui sa ma certe si doctorul!
cristiana 24+ David Cristian
cristiana70 spune:
Si fara simtul proportiilor, si uituca. Am uitat sa fa felicit ca ati sters cezarienele de pe album, si sa va intreb ce mai stiti de FLAVIA IOANA si GIO.
cristiana 24+ David Cristian
Catalina spune:
Mai fetelor dar voi sunteti normale ca sa va suparati/enervati cand va tot ies una si alta. Dar eu ce pui de nebunie tre sa am in cap cand omu ala zice "doamna, totul e ok, copilul e foarte bine" si io plec pe usa gandind "sa nu ma bucur prea tare, daca ma loveste o nenorocire". Cred ca mama in burta mi-a citit NUMAI povestea aia cu drobu'. In fine ...
Acuma ma pregatesc sa fac nitel curat pe aci si sa ies un pic, ca tot mi-a dat voie dr. Mai ales ca e o zi asa de frumoasa.
As vrea din tot sufletul, acuma daca ma simt bine si pot, sa ajung si eu sa ma spovedesc si sa ma impartasesc ca nu stiu cand voi mai ajunge. Si asta e singurul lucru care ma linisteste.
Va pup pe toate
Cata 29+
marinar spune:
neata si de la mine
Helenutze merci ca te-ai uitat la poze. pup u
Dana super caruciorul ales.
ieri am dost si eu la dr, analizele sunt ok, bb are 1075 g, bataile inimioarei 148/min si e ok, col lung si inchis, bb frumos doar ca... sta mot cu capul in sus si acum ma gandesc cum sa o determin sa se intoarca cu capul in jos, asta pt ca vreau sa nasc natural.
si aropo de nasteri... verisoara sotului a nascut acum o luna un baietel de 4,200g natural, fara epidurala si mi-a zis ca daca ar fi mereu asa ca la ea ar naste in fiecare zi. deci ...fiecare cu norocul ei.
Marina 27+
burtika
marinar spune:
si ca sa mai destind putin atmosfera.... (daca supar pe cineva sa-mi spuneeti si sterg postul asta):
Ecuatia zilei
Problema:
Mama are cu 21 ani mai mult decit copilul sau si peste 6 ani copilul va
fi de 5 ori mai tinar decit mama.
Intrebare: UNDE e TATAL?
Aceasta problema se poate rezolva matematic; nu e atit de dificila cum
pare.
Observatii: Trebuie sa te gindesti atent la intrebarea: 'Unde e tatal?'
SOLUTIE:
Copilul are azi X ani si mama Y ani, stim ca mama are 21 ani mai mult
decit copilul.
Deci:
X + 21 = Y
Stim ca peste 6 ani copilul va fi de 5 ori mai tinar decit mama.
Deci putem scrie urmatoarea ecuatie:
5 (X + 6) = Y + 6
Inlocuind Y in prima ecuatie, rezulta:
5 (X + 6) = X + 21 + 6
5X + 30 = X + 27
5X - X = 27 - 30
4X = -3
X = -3/4
Copilul are azi -3/4 dintr-un an deci are -9 luni. Din punct de vedere
matematic putem confirma si proba ca mama in acest precis moment
concepe
copilul.