Mamici de ianuarie - februarie 2007 (28)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Daconst, asa e, verde, l-am luat din Germania la inceputul lui septembrie de la reduceri. Sincer nu am probat nimic, dar arata bine. Sotul foloseste niste ustensile de barbierit carrera si e multumit. In caz ca se intampla ceva cu sterilizatorul, imi voi cumpara unul pt microunde, aici costa cca 30 euro. Dar daca am noroc, am luat atatea la doar 25!!

criss 27+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rruxy spune:

Eli la intrebarea ta nu am un rasp f optimist - eu am slabit cam intr-un an, dar nu am tinut nici un regim. Vergeturi nu mi-au ramas, altele decat aveam din adolescenta cand am slabit cu un regim 7kg/sapt. Asta de fapt a fost si motivul(sau scuza) ca sa nu tin regim si sa slabesc brusc dupa nastere.
Laura Ioana - multumesc pentru sfat. O sa-l incerc, dar poate totusi o fi mai bine sa folosesc ovulele pt ca la cum ma prezint cred ca am candidoza. OFFF! Nu mai stiu ce sa fac!
Cristia, am vazut cu placere ca Andrei al tau s-a nascut la cateva zile dupa Andrei al meu si ca acum esti tot in 25+. Ce coincidenta! Sarcina usoara in continuare. Scuze daca ai spus si eu nu am retinut, dar ce ai in burtik?
Eu am sterilizat biberoanele cu sol lichida de la Chicco, dar cateodata le-am mai si fiert-asa mi se pareau mie mai sterile.
Parerea mea este sa nu va mai faceti atatea griji pentru biberoane(fiti optimiste si ganditi-va ca veti alapta), sterilizatoare sau detergenti. Veti vedea la momentul nasterii ca fiecare bb este unic si va va invata el ce-i trebuie si ce nu. Eu inainte sa-l nasc pe Andrei am luat o gramada de prostioare care nu mi-au folosit (ex: biberon cu lingurita pe care baiatul meu nu l-a acceptat, desi primisem numai recomandari bune despre ac produs; sau suzete de silicon care nu-i deformau gurita pe care nu le-a suportat, etc). Si inca ceva - cand am iesit din spital dr pediatru(Dna Culcer) mi-a dat o reteta mare "cat o zi de post" pe care am cumparat-o imediat.Pe langa faptul ca n-am stiut ca med pt bb ereu gratis(dar cred ca la voi nu mai este cazul sa nu stiti), n-am folosit nici 1/2 din ele pt ca puiul meu nu a avut nevoie. Eu zic sa nu va grabiti cu atatea cumparaturi pana nu va "spune" bb-ul vostru ce-i trebuie, ce suporta si ce nu.(Aici nu ma refer la bagajul pt spital pe care trebuie sa-l avem si ce credeti ca-i mai urgent pt perioada de dupa nastere cand bb nu are voie sa iasa)
Pupici
Ruxandra 25+ si Andrei (26.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_irina spune:

buna mamici

am fost la dentist si mi am scos o masea care era perfect sanatoasa dar ma durea de nu mai stiam e mine din cauza ca sub ea iesea maseaua de minte.mi a facut anestezie . am citit prospectul si scria numai ca nu e daunator in caz ca pacienta alapteaza, ca nu s au descoperit "chimicale" care sa treaca in laptic.din pacate nu am retinut cum se numeste anestezicul. eu sper ca nu am facut nici o prostie . daca as fi putut as fi suportata durerea dar va spun sincer ca nu mai puteam si pe masura ce maseaua crestea ma durea cealalata de nu mai stiam de capul meu.

va pupic si multa sanatate

irina 29+MARIA-ANASTASIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene spune:

Buna fetelor!
Eu apartin de mamicile de martie-aprilie, dar va citesc cu regularitate, sa vad ce mai faceti, ce ma asteapta...

ADELA 2006, am vazut ca esti din Timisoara si spuneai ca mergi la gimnastica pentru gravidutze? Poti sa imi spui te rog unde? Te primeste doar dintr-o anumita luna sau poti merge oricand? Ca as vrea si eu sa particip... Si mai ceva: mingea medicinala se gaseste de cumparat? Stii cumva unde?

Sper ca nu sunt prea multe intrebari deodata...

Multumesc pt ajutor!

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

quote:
Originally posted by criss68

Daconst, asa e, verde, l-am luat din Germania la inceputul lui septembrie de la reduceri. Sincer nu am probat nimic, dar arata bine. Sotul foloseste niste ustensile de barbierit carrera si e multumit. In caz ca se intampla ceva cu sterilizatorul, imi voi cumpara unul pt microunde, aici costa cca 30 euro. Dar daca am noroc, am luat atatea la doar 25!!

criss 27+ cu

Wow Criss,poti sa-mi spui magazinul...daca-ti mai amintesti.Eu le-am vazut doar la neckermann la catalog la 69€ si tot am zis ca sunt mai ieftine.Dar m-as mai uita si prin alte parti,daca zici ca asa l-ai luat.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Anis iti citesc de pe foaia data de Tutunaru:

Medicul de familie
- HLG
- Probe coagulare
- Biochimie sange: acid uric, uree, creatinina, bilirubina, glicemie, calcemie, TGO, TGP, Fe, Mg, Ca
- Sumar urina

Medicover
- Culturi col (streptococ grup B)

Pupici,

Aventura 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

buna ziua gagicilor!!!
bai nu stiu ce ati scris dar am vazut ca ati scris mult!!!
hai ca citesc repede si apoi mai vb.
pana atunci va zic ca eri am fost la Bucuresti, asa in plimbare ca treaba chiar mare nu am facut- deci lipsa de eri e motivata!!! azi am fost la doctor santem de 1 kil 200 cam cat ar trebui sa fim la 32 saptamani din ce a zis dr. in rest santem foarte bine... cine papa bine are corp frumos... ne-am intors cu capu in jos si cu cracii stam in ficatul meu, deci de mica imi mananca ficatul frate....
va mai scriu mai tarziu - sa citesc unde am fost lipsa ....

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 27 sapt si 3 zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Am fost si eu azi la Dr. BB e bine, activ, sta deja cu capul in jos dar cu fata in placenta, spre coloana mea si nu i-am putut vedea prea bine fetisoara..

Baietelul are insa 600 si ceva de grame si deci este un pic mai micut decat varsta gestationala cu cca. 1 saptamana desi la 20 de sapt. la Iosup era fix pe fix. Se mai confrunta vreuna dintre voi cu asa ceva??

Colul e super lung 4,62 cm, inchis, am in continuare liber la sport si miscare, fluxurile si artera sunt beton, dupa cum s-a exprimat Dr...

Aventura 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

selene ma bucur ca mai exista fete din timisoara ma duc la policlinica dr cioata in balcescu se face gimnastica speciala doar cu gravidute cu dr ioana vartosu daca vrei iti dau nr ei de tel sa o suni nu conteaza la ce dr mergi tu poti face si din sapt 17 ;mingea se gaseste la sport-zone in centru si face 880 de mii s-ar putea sa gasesti si la metro la jumate de pret dar nu tot timpul , eu incerc de ceva timp si nu am gasit la metro
mai poti face si aqua-gim la beauty-center in bucovina am facut si eu pana saptamana asta dar e destul de tarziu de la ora 9 seara si e prea frig acum dar daca ai masina poti merge
sper ca am raspuns la tot daca mai e ceva anunta-ma si-ti raspund cu drag
pusi 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Daconst, stiu ca l-am luat din Koln, dintr-o zona a orasului unde erau multe supermarket-uri, dar nu-mi aduc aminte deloc cum se chema. Practic reducerile erau pe la intrarea din spate, in interior (pe la intrarea principala) nici nu am mai fost - am gasit prea multe chestii tentante acolo. Pretul intreg era de 45 euro. Poate isi aduce aminte sotul meu. Iti zic ce nu era: real, plus, aldi sau lidl. Era ceva unde au si posibilitatea sa mananci, gen carrefour la noi. Imi cer scuze de la fete ca discutam putin in afara subiectului, trebuia sa-ti fi scris PM. Daca esti chiar de acolo sau f aproape pot cel mut sa-ti dau adresa, am stat la un hotel in zona.

Ana_Alx, ai primit atatea sfaturi incat mai vin si eu! In mod cert dr nu a vazut clar nici o infectie, dupa cum arata secretia unii dr-i isi dau cu parerea si se bazeaza pe intuitie. E adevarat ca flora micotica arata cat de cat specific, se face f des candida in aceasta perioada a sarcinii si... asa, preventiv. Dar problema ta nu se rezolva nici intr-un caz cu asa ceva. Diclofenac nu as lua sub nici o forma, iar polyginax... cum vrei, depinde daca te deranjeaza vreun pic secretia. Mai bine fa-ti undeva un examen de seccretie si cultura sa vezi daca ai ceva intr-adevar si daca iti iese, le iei.

Mie dr nu a vrut sa-mi faca nici ex de secretie, nici cultura.. nimic. M-a intrebat pt ce vreau sa stiu de acum, ca nu ma lasa sa nasc mai devreme de o luna! Cred ca nu vrea sa am nici un motiv de panica, stiu ca am contractii dar nici cuvantul asta nu l-a pronuntat, ci "un tonus crescut" pt care e bine sa luam putin tratament. E drept ca nici probleme mari nu am, dar vrea sa elimine orice element de stres ca sa duc cat mai relaxata sarcina. Si sa stiti ca intr-adevar am fost foarte relaxata.

Subiectul kg-lor devine din ce in ce mai in voga pe la noi, nici eu nu-s in afara, e motivul care nu ma lasa sa ma bucur de sarcina, cel putin acum. Efectiv nu ma suport sa ma vad cum arat, imi vine sa plang de ciuda. Deja am 9 kg, zilele trecute erau 8. Nu-s f multe, nici eu nu mananc exagerat. Pe langa faptul ca nu ma suport sa ma vad, ma gandesc la efeccte secundare, inclusiv celulita, vergeturi, care nu mai trec nici cu slujbe. Dar de varice nici nu mai spun, este spaima vietii mele, mama, bunica au - tot din timpul sarcinii. Multe femei raman cu probleme la suprarenale, sunt acele femei care in veci nu mai slabesc dupa sarcina. Si de asa ceva mi-e teama, cred insa ca-i genetic, iar aici mai am ceva sanse! Eu si la grasime si la varice si la celulita, la dureri articulare, am o singura credinta: gimnastica. Dar daca nu am facut mare lucru pana acum, cum sa mai fac de acum inainte, cand eu la efort imediat am contractii?!

V-am pupat, mai astept sa vad ce postati.

criss 27+ cu

Mergi la inceput