Mamici de ianuarie - februarie 2007 (28)
Raspunsuri - Pagina 18
Daconst spune:
Balasamul e bine sa-l evitam la inceput pentru hainele lui bb,Cica poate produce alergii.
La mine va fi doar Ariel senzitive si atat deocamdata.
Hainute bb ,caruciorul
Dana 29+ 
Laura Ioana spune:
Rruxi poti sa te dai si cu Clotrimazol, e tot pt scurgeri, candida si e safe in sarcina

Poze Laura
Sa o ajutam pe Barbye
cristia spune:
Salve fetele!
Elli: si eu tot la Lemnete; la prima sarcina m-am cam grasunit si m-a mustruluit si pe mine; ideea e ca el prin asta incearca sa te faca sa nu te mai arunci la papa macar de acum inainte; eu am mancat f multe prajituri si fainoase in general la prima sarcina; ma cam rotunjisem si la nasterea naturala e mai greut cand esti mai mare (fata de ce erai initial).
Poligynax: mi-am pus la prima sarcina si au fost super OK.Sunt interzise in primul trimestru ca atunci se formeaza bebele.Tre puse in balanta avantaje si presupuse dezavantaje (nu prea sunt in faza asta a sarcinii); daca nu pui ovule, risti sa lasi in treaba ei o infectie pe care o poate lua bebe la nastere sau care poate pune probleme pana la nastere.Ideea e ca tre puse ovule cu antibiotic care sa elimine bacteriutze sau mai stiu eu ce ar cauza o infectie.Si eu m-am intrebat la vremea respectiva de ce mi s-a recomandat polyginax cand sunt atatea ovule pe piata.Explicatia gasita a fost ca are un spectru mai larg de actiune.
Adela: eu nu as folosi balsam; cel putin nu la inceput.Balsamul reprezinta ceva chimic si creste riscul de alergie.Vrei sa folosesti ptr miros sau pentru moliciune la atingere?Hainutzele de bebe sunt moi ca asa tre ele sa fie.Crede-ma ca bb n-o sa faca nazuri ca nu miros hainutzele frumos!![]()
Nu mai bine luati chestii de sterlizat numai daca vedeti ca e nevoie
dupa? Ca poate alaptati.Eu una nu am avut nevoie decat un pic dupa 6 luni.Pana atunci a papat numai lapte si ceai dar numai cu linguritza (de silicon) care se spala f bine.
Oana: Bixtonim NU.Nazomer, Marimer, ulei de eucalipt pus in camera, sau hrean ras (nu-i de gluma; iti desfunda toooot
)
Va pup tare de tot,
Cristiana mama lui Andrei (29Sep04) si
25+
oana_bucur spune:
Adela eu am achizitionat asa ca ptr primele haine ale bebelui o cutie de detergent special ptr ei...SURECARE (dar am inteles de la fete ca nu spala foarte bine)...dar il voi folosi ptr primul spalart de acum al hainelor pe care le am si ler voi mao primi si achizitiona. Dupa ...cred ca am sa trec la un detergent lichid, dupa sfatul fetelor ca sa se clateasca mai bine si cu 2 cicluri de limpezire. Cat despre balsam...am vazut ca cele mai multe fete l-au evitat ptr inceput si cred ca am sa-l evit si eu la inceput. Si apoi invatam din mers...depinde de cat de sensibil se va dovedi bebelul nostru.
Burtica
Eu si Noi
26+
marinar spune:
Anis eu am facut cultura col pt strept B, sumar de urina, urocultura, hemoleucograma si test de coagulare.
Marina
27+
burtika
cristia spune:
aaa tot eu
Eli: cred ca e de la bombonele si prajiturile socrelei
Crede-ma ca vorbesc din "esperienta". La primu bebe mancam eu super sanatos si de bun simt dar ma tratariseam cu dulciuri la greu..,Kilele le-am dat jos super usor dupa nastere; de fapt s-au dat singure ca am alaptat si am ajuns chiar mai subtire decat inainte fara nici un efort.Vergeturi nu am facut deloc desi am avut ditamai burta.cred ca din cauza ca am intins pe piele kile de ulei de masline (d-ala extra virgin, presat la rece).Am uns eu tot prin casa dar macar am ramas cu pielea intacta dupa nastere.Cred ca am mai zis asta
Iertaciune daca ma reper dar nu strica sa mai zic si altora ce cred eu ca mi-a facut bine prima data.
oana_bucur spune:
Cristia si eu folosesc tot ulei de masline presat la rece in care am tinut la macerat flori de musetel (macar 2 saptamani). Doar ca eu ma dau doar dupa dus...care mai nou cu problemele ivite il fac mai rar...o dat maxim 2 dati pe saptamana, mai ales ca stau la pat si nu chinui pe nimeni
. Presupun ca tu te dadeai mai des...cat de des?...cred ca incepe sa fie nevoie si la mine de mai des...
Burtica
Eu si Noi
26+
adela2006 spune:
multam fetele cristia m-ai facut sa rad ; nu cred ca stie bebe diferenta deci nu voi folosi balsam ci doar detergentul
eli1977 nu dispera ca dai jos dupa eu cel putin asa sper si pe asta ma bazez ca la 28 de sapt am luat 20kg 
va pup
28+
Ana_Alx spune:
dar cum isi da seama doctorul ca ai infectie ? ca daca nu face o recoltare a secretiei?
mie mi-a dat dupa ochi acel polygynax,fara analiza