Montignac: ce am mancat azi (80)
Raspunsuri - Pagina 24
pagurschimag spune:
Buna Montignacelor!
Este prima oara cand va scriu desi va urmaresc de ceva timp. Si eu sunt adepta acestui regim pe care l-am adoptat din Mai 2006. Am 1,64m Am avut o greutate de plecare 57kg iar greutatea actuala 51kg. Am trecut la faza a-II-a de prin august pentru ca nu mai vreau sa slabesc.Pot spune ca am reusit sa ma mentin de atunci si sunt foarte incantata deoarece mi-a fost un pic teama ca nu voi putea sa respect faza a-II-a.
Am vazut ca multe fete de aici poftesc la pizza (ex. Ariel) asa ca "mi-am luat inima in dinti" si am zis sa va scriu o reteta care se incadreaza la acest regim. Eu am facut-o de mai multe ori si nu ma pot plange ca am avut probleme la greutate.
PIZZA FARA BLAT
-4 oua,
-4 linguri de faina linte,
-4 linguri de ulei de masline,
-salam, cascaval, sunculita taraneasca(cam cate 100-150gr de fiecare, dupa preferinte),
-ciuperci, ceva verdeata proaspata (patrunjel sau marar),
-un ardei rosu sau un gogosar, cateva masline.
Se bat albusurile se adauga galbenusurile, se adauga faina si uleiul si se amesteca bine. Salamul, sunculita si ardeiul se taie in bucatele mici, cascavalul sa da prin razatoare, verdeata se toaca marunt si de adauga peste ouale cu faina.Se poate pune orice umplutura doriti . Se pune sare si un pic de ketchup(fara zahar) in compozitie. In tava se pune foaie de copt dupa care se tapeteaza cu putin ulei si faina, se pune copmpozitia si se introduce in cuptorul incalzit cam 30 min.INAINTE de a o pune la copt se orneaza cu cateva felii subtiri de salam sau de sunculita, cu maslinele taiate jumatati si curatate de samburi.Cand este rumenita deasupra este gata, se serveste calda cu ketchup.Daca dorita sa faceti o pizza mai mare se poate face in tava normala, patrata de la cuptor dar atunci va vor trebui 10 oua, 10 linguri de faina si 10 de ulei, si mai multa umplutura. Va doresc pofta buna !
Daca va intereseaza o sa va mai dau si alte retete pe care le mai am....
Admir fetele care sunt atat de hotarate si perseverente sa respecte acest mod de alimntatie si care au slabit semnificativ.
Nu ma pot plange ca mi-a fost greu si pot spune ca acum in faza de mentinere am mancat si combinatii nepermise dar nu s-a simtit la cantar. Ex: Paine neagra cu pate de soia, orez integral cu lapte 0,1(grasime), ciorbitza in care am pus si morcov.
Pot spune ca sunt foarte multumita de acest mod de alimentatie si le incurajez pe toate fetele care sunt la inceputuri...DA REZULATE EXCELENTE!!
Sper sa mai imi gasesc timp si sa mai revin si cu alte postari.
Mi-a parut bine de cunostinta.
Magda si Fabian (23.11.2003)
Magda si Fabian (17.11.2003)
http://community.webshots.com/user/pagurschi
andanii spune:
bine ai venit pe la noi pagurschimag , speram sa postezi mai des de acuma incolo, bineneteles ca dorim retete incercate
ANDANII 

ariel_7000 spune:
magda, multumesc mult pt reteta! numai ca nu gasesc deloc faina de linte sau de soya...daca iau graunte de soya si le macin prin masina de cafea iese ceva asemanator cu faina?
alina si alexandra
acusor spune:
Ariel, gasesti la Plafar ce vrei tu: faina de soia, de grau, de secera. N-am cumparat, dar sigur e si de linte.
Ce ma intriga e faptul ca sunt mai scumpe decat fainurile astea rele. Nu trec prin mai multe procese ca sa ajunga in "forma finala". O jumatate de kg de faina integrala de grau oscileaza intre 15.000 si 26.000.
Edit: Tocmai mi-am citit mesajul anterior si m-am ingrozit cand am vazut ca am scris 77
in loc de 67. Cred ca ma dadeam cu capul de pereti daca ajngeam iar la 77
.
Pupici 
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem
corbioana spune:
Acusor observasem si eu parca nu-mi suna mie ok cu 77 dar am zis na acuma oi fi eu bolunda si sa nu supar fata degeaba, dar ma bucur ca asta e realitatea uraaa!
Asta a fost meniul meu ieri:
MD: paine cu branza, gem cu fructoza
P: varza calita + 1 ou
C: mere, pere
Azi inca nu stiu,micul dejun l-am avut identic + iaurt. la prannz cred ca niste peste file inabusit sper...
Bafta tuturor!
ariel_7000 spune:
fetele...se pare ca am inghitit siropul de tuse cu sticla cu tot...pt ca dimineata aveam 61.8 kg, deci un surplus de 600 gr fata de saptamana trecuta...m-am cam necajit, pt ca doream sa ajung la 61 pana la 2 decembrie, cand as fi implinit 2 luni de monti, dar se pare ca nu am avut noroc...oricum urasc siropul de tuse cu cele 1,5 gr de zahar la cei 5 ml/doza...
acum, ca am raportat redutabilul "succes" pe saptamana asta, hai sa spun si ce pap azi:
dimineata: 2 pere + 3 felii paine neagra (secara)+ gem fructoza
pranz:salata brocolli + sunca + iaurt
seara:nu stiu inca (ceva bun, sunt convinsa:)), cred ca o ciorbita de perisoare, fara perisoare, ca le-a mancat fiica-mea pe toate si a ramas doar ciorbita cu aroma de perisoare si gogosar:))
am inceput de 2 zile sa beau ceai antiadipos chinezesc, cate 1 cana seara, inainte de culcare...poate ma va ajuta si pe mine cat de cat...macar pt detoxificare, daca nu pt altceva...
o sa mai caut faina de soya sau linte, pana acum am fost la supermarketing-uri si pe la niste farmacii si 5-5 plafare...
alina si alexandra
zirina spune:
Multumesc mult pentru laude, tuturor! Sper sa le merit in continuare, mai ales ca vin sarbatorile.
Ariel, daca zici de ceaiul ala chinezesc in cutie verde, fereste-te de el ca de ![]()
Am baut eu de-ala acum multi ani si:
1. da, vei slabi, dar te dezhidratezi groaznic (vezi pct 2) si pui dublu dupa aceea inapoi, nu-i nici o afacere si-ti nenorocesti sanatatea
2. ai grija ca da un deranjament stomacal infiorator, asta e de fapt mecanismul pe care-l foloseste: purgatia. Ajunsesem sa-mi fie frica sa ies pe strada, sa nu ma apuce prin magazine urgentele...
3. bineinteles ca dupa ce renunti la ceai, va urma o perioada de
pana revine digestia la normal - ce sa mai, dai dintr-o extrema in alta
Dar ... bineinteles, asta-i doar experienta mea. Tu faci cum vrei, mai ales ca deh, poate s-au mai schimbat ceaiurile astea intre timp (eu povestesc kestii de acum 10 ani)
Hai va
pe toate si sa auzim de bine!
ariel_7000 spune:
zirina, da este vb. de ceaiul acela in cutie verde, din lotus...eu am mai baut acum 6 luni timp de 1 luna...si nici nu am slabit, nici nu m-am deranjat la burta...am colege care au zis ca nu-l suporta si au probleme de la el...
mai am o colega care a tinut 2 luni cura cu acest ceai si a slabit 8 kg (a renuntat la paine si la dulciuri)...
ma rog, eu nu am slabit, dar mi-am reglat tranzitul intestinal, aveam probleme cu constipatia. acum mai am probleme doar in weekend si cand schimb mediul (concediu)...
daca voi vedea ca am probleme voi intrerupe imediat.
alina si alexandra
ariel_7000 spune:
buna fetele!dimineata aveam 61.3 kg...te rog acusor sa ma "operezi" in tabel abia saptamana viitoare, daca va fi cazul..., daca voi scadea sub greutatea scrisa acolo...
am cautat si aseara faina de soya sau linte si cele de la plafar nici macar nu au auzit de asa ceva, aveau doar de orez...
pana la urma am luat o punga de granule de soya si am vrut sa le dau prin rasnita de cafea, numai ca nu mergea...asa ca am renuntat momentan.
azi pap asa:
dimineata: 2 pere + 1 mandarina, o cafea lesinata, peste 1/2 ora 100 gr fistic
pranz: ciuperci cu sunca de curcan si 2 carnaciori de vita sticks taiati bucatele si pe deasupra mozarella amestecata cu parmezan ras, bagate la cuptor 1/2 ora....miam miam ce buna a iesit papica mea!
seara: 1 iaurt
alina si alexandra
danat spune:
Hai sa mai scriu si eu un pic, ca oricum de citit, zilnic, de 3 ori ![]()
Eu nu pap aiurea, de subtiat ma subtiez (de la vacuum probabil, si lichidele beute
), dar la kile sunt constanta, asta chiar nu inteleg!!!!! Abia astept luna Monti, probabil fiindca atunci cand stii ca mai multi trag la aceeasi carutza, e mai usor si te obliga sa fii corect si sa mergi in acelasi sens (mie imi place munca de echipa
).
Azi pap asa:
MD: o cafea balamucita, o cana de lapte 0,1% cu 2 felii paine neagra integrala
P: pui la gratar cu legume (brocoli, morcov, ceapa, fasole verde, ciuperci innabusite - mmmiam miiiam vorba lui Ariel
)
C: salata de andive, salata verde si ceva brinzica telemea
Hai pupe si regim usor!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana
mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)