Montignac: ce am mancat azi (80)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anda Panda spune:

alt extras, care zic ca e la fel de important.

SA REZUMAM PRINCIPIILE DE BAZA ALE FAZEI I
Nu amestecati niciodata glucidele rele (piinea alba, faina, fainoasele) cu lipidele (carnea, grasimile, uleiurile) In cursul aceleiasi mese.
Evitati toate elementele glucido-lipidice (ciocolata, avocado, ficatul, alunele).
Eliminati In totalitate zaharul din alimentatie.
Nu mincati decit faina necernuta.
Nu mincati decit piine neagra cu tarite sau integrala, fabricata cu faina necernuta (o mincati numai la micul dejun).
Uitati cartofii si, mai ales, pe cei prajiti.
Uitati orezul alb. Mincati numai orez neprelucrat sau salbatic (cu moderatie).
Nu mincati niciodata paste fainoase facute cu faina cernuta.
Renuntati provizoriu la alcool, sub toate formele: aperitiv, vin, bere, digestiv. Este o masura esentiala, In Faza I. Dupa aceea, vinul va putea fi reintrodus, In doze rezonabile.
Evitati cafeaua prea tare. Obisnuiti-va sa beti cafea decofeinizata.
Nu sariti niciodata peste o masa. Repartizati alimentele In trei mese, luate – pe cit posibil – la aceeasi ora.
Limitati consumul de “lipide rele”, preferindu-le pe cele “bune”, pentru a preveni bolile cardio-vasculare (vezi Capitolul II).
Incercati sa beti cit mai putin cind mincati, pentru a evita diluarea sucurilor gastrice. Nu beti niciodata la Inceputul mesei.
Nu mincati In graba. Mestecati bine si evitati orice Incordare In timpul mesei.
Preparati-va singuri sucurile de fructe. Evitati bauturile acidulate si sucurile de fructe fabricate industrial, care contin zahar.
Asteptati 3 ore dupa o masa glucidica (de exemplu, dupa micul dejun) Inainte de a ingera lipide.
Asteptati 5 ore dupa o masa lipidica, pentru a ingera glucide.
Mincati multe fibre alimentare (celuloza), salate, legume verzi, fructe (vezi tabelul din Capitolul II).
Avertisment: cele enuntate mai sus nu constituie decit rezumatul citorva principii prezentate In text. In nici un caz nu trebuie sa le considerati ca pe metoda Insasi, sub forma condensata. Aplicatia anarhica a acestora, de catre cineva care nu ar fi luat cunostinta de capitolele anterioare si urmatoare, ar putea duce la un dezechilibru alimentar ce ar risca sa devina periculos datorita unei proaste gestiuni a lipidelor.

.. si mai cautam pasajul ala in care zicea ca SUB NICI O FORMA NU SE FAC ABATERI IN FAZA I si mai departe explica si de ce. ma ustura ochii de cautat. daca gasesc, o sa postez si paragraful ala.

POZE
www.dropshots.com/panda" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Anda, am gasit eu un pasaj interesant. Sper sa fie asta despre care vorbesti.

"Trebuie să știți că, în Faza I, sunteți încă foarte sensibili la glucoză. Metoda de față vizează ridicarea pragului dumneavoastră de toleranță, dar atât timp cât acesta nu a atins nivelul bun, sensibilitatea la glucoză vă rămâne mare.
Și este absolut evident că, dacă aduceți în organism – de azi pe mâine – o mare cantitate de glucide rele, după ce fusese privat de ele câtva timp, acesta o să le asimileze cu mare bucurie. Și veți capitaliza, într-o singură seară, toate grăsimile de rezervă pe care le-ați pierdut într-o săptămână sau două.
Cu cât veți fi mai avansați în Faza I (care trebuie să se întindă pe 2-3 luni), cu atât recâștigarea în greutate va fi mai puțin catastrofală.
În schimb, dacă faceți “un mare exces”, la 2-3 săptămâni după ce ați început Faza I, riscați să reveniți subit la un nivel foarte apropiat celui la care vă aflați la început. Acest fapt vă poate descuraja complet. Totuși, spuneți-vă, ca și în alte împrejurări, că o bătălie pierdută nu vă compromite șansele de a câștiga războiul."

Pupici
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

buna fetele! azi raportez 62.5 kg.
mancarica mea de azi:
dimineata: 1 baton tarate+dulceata visine cu fructoza
pranz:pilaf integral + ciuperci + dovlecei
seara:1 branza fagaras + 1 felie mozarella + 1 carnacior

alina si alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda Panda spune:

da soro, asta era ! mersic acusor ! m-am linistit. si nu mai am nici ochi uscati.

ca recapitulare, pot sa spun ca am pierdut 30 de kilograme in 7 luni. mai corect spus; aproximativ 30 de kile in aproximativ 7 luni. INSA in astea 7 luni pe cuvint de pionier daca am facut mai mult de o abatere laaaa 2 luni cred. daca mergeti pe ideea ca "la mine a mers", n-o sa mai tina. pentru ca organismul la un moment dat nu va mai raspunde la "dieta-dietelor". e un fel de "ulciorul nu merge de multe ori la apa". pe cit de comunist suna ce am spus, pe atit e de adevarat.
cole, berici si prajituri. bleah ! nici nu sint bune !

POZE
www.dropshots.com/panda" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Fetelor va pup de nenumarate ori pentru ca sunt binedispusa, azi am constatat minus 3 kile fata de acum aproape 3 saptamani cand am inceput din nou Monti-ul. Zau, nu imi vine a crede,ptiu, ptiu, mai ales ca mai am 3-4 zile pina la kiklu si, teoretic, ar trebui sa am niste kile in plus....oi fi pe invers??!?!
Am descoperit un site cu discutii si retete Monti, am vazut o negresa bes-ti-a-la!!! Iata linkul: http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=4cb127b38e6485de12cb3ee6ea0eb2a7&showtopic=12754
Sper sa nu se considere reclama, pur si simplu e util!

Altfel, regimul obisnuit, cumintica, cu toate ca mai calc "pe alaturi" daca e sa zic asa, cu cate 4-5 boabe de strugure, asa de 2 ori pe sapt. (nu credeam ca ma voi simti vinovata vreodata ca maninc fructe).
Se simte la haine putin, au inceput fustele sa falfaie pe mine si mi se par mai lungi :-)
La voi cum e?

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caterina71 spune:

Dragelor, La Multi Ani! de ziua numelor mamicitor, taticilor, piticilor, sau cine se mai aniverseaza in familiile voastre! Sanatate maxima, iubire, slabire rapida si numai bucurii!

Pupici,
Cati si Alexa (24.07.2005)

Alexa mititica
www.dropshots.com/alexia2005_primulan" target="_blank"> filmuletze si poze... din primul an
www.dropshots.com/alexia2005_al2leaan" target="_blank">Alexa, dupa 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocado spune:

Anda Panda si daca folosesc fructoza e ok? Eu recunosc k ma tin de acest regim, dar sa stiti k la 2 zile mai mananc si o ciocolata cu min 60% cacao si ma gandesc k in contact cu fructoza sa nu i se amplifice reactia ciocolatei!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Rocado, e ok cu fructoza. In schimb, e cam mult o ciocolata la 2 zile. In plus, cred ca ar fi mai buna una cu 75% cacao.

Anda, soro , noroc cu tine, ca "m-ai pus" sa caut pasajul asta, ca asa, mi l-am intiparit in minte mai bine si ma gandesc la el ori de cate ori imi vine sa ma abat.
Cred ca-l prntez si-l lipesc pe frigider. Apropos, da-mi si mie extrasele alea pe care le ai tu. Imi e din ce in ce mai greu sa ma tin de treaba. Noroc ca esti tu p-aici!
Vad ca Teo ne-a parasit si nu ne mai incurajeaza si pe noi, astea mai "slabe".

Pupici
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

buna fetele. azi aveam 62.6, dar sunt in "acea" perioada, asa ca o las mai moale cu cantaritul pana scap de ea...
azi voi manca:
dimineata: 5 felii de ananas fara zahar
pe la 12: o branzica de casa
pe dupa amiaza: pilaf integral cu ciuperci si dovlecei
seara:1 fruct

mi-am facut crevetii si nu mi-au placut!!! brrrrrrrr. i-am pus intr-o casoleta si i-am trimis la mama...poate ea ii va aprecia. cred ca ma las de experiente.

am gasit cioco milka fara zahar, cu fructoza, dar nu are 70% cacao...merge? (stiu deja ce veti zice::)).

alina si alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocado spune:

Buna, eu nu cred k este buna, eu mananc HEDI cu 65 si 75% cacao si e foarte buna si cu toate astea am slabit 2'5 kg intr-o saptamna.

quote:
Originally posted by ariel_7000

buna fetele. azi aveam 62.6, dar sunt in "acea" perioada, asa ca o las mai moale cu cantaritul pana scap de ea...
azi voi manca:
dimineata: 5 felii de ananas fara zahar
pe la 12: o branzica de casa
pe dupa amiaza: pilaf integral cu ciuperci si dovlecei
seara:1 fruct

mi-am facut crevetii si nu mi-au placut!!! brrrrrrrr. i-am pus intr-o casoleta si i-am trimis la mama...poate ea ii va aprecia. cred ca ma las de experiente.

am gasit cioco milka fara zahar, cu fructoza, dar nu are 70% cacao...merge? (stiu deja ce veti zice::)).

alina si alexandra

Mergi la inceput