Montignac: ce am mancat azi (80)
Raspunsuri - Pagina 12
andanii spune:
ghebele nu le poti asocia cu mamaliga deoarece mamaliga are indicele foarte mare si nu este permisa deloc .... eventual daca nu le faci cu grasimi, deci sa contina doar legume pe langa ghebe le poti manca cu niste chifle integrale, sau cu orez integral fiert simplu.
lapte cu cacao nu e permis cu cereale
poti asa :
lapte 0.1%grasime cu cereale
lapte mai gras ... 1.8% cu cacao, deoarece cacao este considerata lipida
sper ca am fost suficient de explicita, daca nu voi explica mai amanuntit.
quote:
Originally posted by danat
Zirina multam de raspuns si incurajari. problema mea e ca am intrat direct pe linia dreapta si nicidecum n uam slabit macar o scurta perioada ca sa am si eu o certitudine in ceea ce priveste eficienta acestui regim la mine.
Myhaella sa stii ca pe mine fructele seara nu ma avantajeaza. Poate zaharul din ele...faptul ca se digera mai greu, fermenteaza...nu ma simt ok cu ele seara. Incerc sa le maninc RAR si in prima parte a zilei (si doar kiwi sau mere). Seara maninc ceva gen salate, sau legume inabusite (nicidecum cele cu carbohidrati ca fasolea uscata, mazarea...) brocoli, conopida, varza.
Fetelor nu mi-a raspuns si mie nimeni la intrebarile legate de:
- ghebe - cum se pot minca Monti - asociate cu ce (mamaliga nu e permisa)
- lapte cu cacao si indulcitor mincat cu cereale integrale - e permis dimineata?
Inca astept raspunsurile voastre.
Mercic. Pupe!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Danamama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
ANDANII

danat spune:
quote:
Originally posted by andanii
ghebele nu le poti asocia cu mamaliga deoarece mamaliga are indicele foarte mare si nu este permisa deloc .... eventual daca nu le faci cu grasimi, deci sa contina doar legume pe langa ghebe le poti manca cu niste chifle integrale, sau cu orez integral fiert simplu.
lapte cu cacao nu e permis cu cereale
poti asa :
lapte 0.1%grasime cu cereale
lapte mai gras ... 1.8% cu cacao, deoarece cacao este considerata lipida
sper ca am fost suficient de explicita, daca nu voi explica mai amanuntit.
ANDANII

[/quote]
Nu-mi convin deloc raspunsurile, dar le banuiam.....numai chestia cu cacaoa nu o stiam. Dar atunci cum e voie ciocolata cu 75% cacao? EU una m-am bramburit de tot, nu mai pricep stilul asta de asocieri.
Altceva: cum fac atunci ca laptele mincat cu cereale sa fie mai gustos? Ce pot sa-i adaug ca sa fie Monti?
Dana
mama lu'
watty spune:
Danat eu in laptele 0.1%pun fructoza si orz solubil(ca are 0% grasimi,deci e glucida) ca sa fie mai bun laptele cu paine neagra.
Ankutzika spune:
Buna, fetelor, si de la mine!
Trebuie sa va spun ca sunt intr-o perioada absolut PROASTA. Stiti vorba aia cu "toate bubele rele..." - cam asa ma aflu. Antibiotice, antiinflamatoare, antialergice, si tot felul de anti... la care vine colac peste pupaza o frumusete de "criza" de hipoglicemie, de stomac si de ce o mai fi ea, de credeam ca pic pe jos in lesin. Toate astea la sfarsit de sezon (semi)cald, cand organismul se devitaminizeaza si eu ma mai si deshidratez (deh, aia 2 litri de lichid de care vorbea si monti...). Drept care sunt cu vreo 2 kg peste tabel, ca am mancat ORICE de rau ce mi-a fost. Dar nu renunt! O sa ma echilibrez, insa trebuie sa gasesc o formula de alimentatie conform perioadei asteia de toamna - fara rosii, salate etc, care ma avantajau.
Dana - ghebele le-as pune pe langa niscaiva conopidã fiarta ori ca garnitura la fripturici la gratar (pui, vitel). Ce-ar zice celelalte fete mai cunoscatoare?
Va pup si raman cu voi!
zirina spune:
Ghebele (in orice forma: zacusca, tocanita samd) eu le mananc alaturi de gratar de vita/pui sau cu crenvursti de pui am mai incercat, dupa ce i-am verificat ff bine pe eticheta sa fie Monti.
Cand eram copii, fratele meu manca zacusca cc cu telemea - e foarte buna combinatia!
romana spune:
Danat Eu la ciuperci nu ma pricep dar ma gindesc ca ai putea sa le maninci si cu un sos de brinza cu smintina ( facut la rece din ceva telemea si smintina), dupa ce ai fiert sau inabusit ciupercile. Daca-ti place cu marar e si mai bine.
In privinta laptelui cu cacao... si eu stiu ca in cacao sint grasimi asa ca nu merge cu glucide. Acuma cu ciocolata e alta poveste. Eu sint de parere ca in faza I nu e bine sa mincam ciocolata. Ceea ce nu am respectat. Am mincat si eu una de 70 % cacao in perioada cind tineam faza I.
Ankutzika Sanatate ! Sper sa-ti revi cit mai repde. Ai dreptate cu rosiile si castravetii. Si eu am slabit bine cind mincam zilnic cantitati mari de astfel de vegetale si mincare mai putina.
romana spune:
Am ajuns sa ma intreb, dupa ce am mai citit pe internet tot felul cautind motive si leacuri la starile mele de rau, daca dieta lui monti are sau nu contraindicatii sau ceva efecete negative.
Am citit ca la regimul Atkins poate aparea starea de ketoza si mi se pare ca uneori e periculoasa.
" “Pacienta noastra a avut o ketoza cauzata de dieta Atkins si a dezvoltat o ketoacidoza severa”, a declarat Tsuh-Yin Chen, adaugand ca o usoara pancreatita sau o infectie la stomac ar fi putut contribui la agravarea bolii. Ketoacidoza este cauzata de niveluri periculos de mare de ketone in sange. Acest lucru poate duce la coma si moarte daca nu este tratat"
acest citat e luat din sursa:
http://www.cronicaromana.ro/ai-grija-la-dieta-pe-care-o-alegi.html
Voi ce parere aveti?
danat spune:
quote:
Originally posted by romana
Am ajuns sa ma intreb, dupa ce am mai citit pe internet tot felul cautind motive si leacuri la starile mele de rau, daca dieta lui monti are sau nu contraindicatii sau ceva efecete negative.
Am citit ca la regimul Atkins poate aparea starea de ketoza si mi se pare ca uneori e periculoasa.
" “Pacienta noastra a avut o ketoza cauzata de dieta Atkins si a dezvoltat o ketoacidoza severa”, a declarat Tsuh-Yin Chen, adaugand ca o usoara pancreatita sau o infectie la stomac ar fi putut contribui la agravarea bolii. Ketoacidoza este cauzata de niveluri periculos de mare de ketone in sange. Acest lucru poate duce la coma si moarte daca nu este tratat"
acest citat e luat din sursa:
http://www.cronicaromana.ro/ai-grija-la-dieta-pe-care-o-alegi.html
Voi ce parere aveti?
http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003
Nulla dies sine linea!
Ce-i aia ketoacidoza? E legata de aciditatea din stomac?
Nu de alta, dar eu de cand sunt pe Monti simt ca ma ustura stomacul din cauza atitor legume (chiar si gatite) mincate pe care le diger greu, nu mai zic de fructe si cruditati. Sper sa nu fie asta....
Dana
mama lu'
danat spune:
Si inca o intrebare: lapte de soia am voie cu cacao, indulcitor si cereale?????
Eu insist, incerc variante...ca taare mi se facu pofta de un laptic cu cereale cald si buuun, pe vremea asta....
De unde beti voi laptic de soia? ca in comert au zahar cele pe care le-am gasit....la cutie, la sticla...
Pup iu,
Dana
mama lu'
romana spune:
Dana Cacao=lipide, cerealele=glucide. Deci nu se combine. Laptele de soia nu stiu daca e glucida sau lipida dar vezi si tu ce scrie pe cutie sau punga. Daca e glucidic atunci poti minca cu cereale, dar fara cacao.
ketoacidoza- nu stiu daca se refera la aciditatea din stomac.
Unde esti Teo sa ne lamuresti.
Poate ar trebui sa intrebam la alt subiect.