Vrem sa plecam in Noua Zeelanda
Raspunsuri - Pagina 3
Qamar spune:
quote:
Originally posted by mate
Uite c-am aparut.Noe,cred ca pozele din NZ se pot vedea.Imi cer scuze,am fost plecata o luna in Rom si de-aia nu am vazut subiectul.In primul rans sa va spun ca mi-a fost un dor nebun de casa si cand zic casa ma refer la casuta mea din Auckland,inconjurata de verdeata,cu liniste,cu gradinita mea cu flori.Si mi-a fost dor de ocean,de plaja,abia asteptam sa ma intorc,mai ales ca aici vine vara si e superb,soare,totul infloreste.Daca n-ar fi parintii,nu cred c-as mai calca prin Romania.
Acum,despre NZ eu am tot scris,daca dai o cautare dupa numele meu la arhiva sigur gasesti.Pentru noi acomodarea a durat cam 10 luni in care ne-a fost greu,dupa care am capatat joburi bune si lucrurile au inceput sa se miste,incet dar sigur.marele avantaj al vietii de aici e stresul la un nivel mic,linistea si siguranta,life-style-ul pe care kiwi pun mare pret(adica muncim dar avem si familie de care trebuie sa ne bucuram)eu zic ca asta e foarte important si nu in ultimul rand tara e superba,multi spun ca este cel mai frumos loc de la pamant.
despre emigrare informatii nu stiu sa va dau,intrati pe site-ul guvernamental si acolo gasiti toate informatiile.
deci daca va doriti o viata usoara,relativ lipsita de griji,multa liniste,siguranta,peisaje care incanta ochiul veniti aici,o sa va placa.
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama
Cine da din coate...departe ajunge...
ma bucur mult ca ai scris; si ma bucur mult ca sunteti fericiti acolo
pozele nu le puteam vedea, pentru ca nu mergea cautarea pe server la ora la care am incercat eu sa "te gasesc"Insa ieri am reusit si am stat cu hazbandul sa ne uitam cu ochii holbati la fiecare poza in parte, si nu pot sa spun decat ca suntem si mai indragostiti de NZ acum....El zicea ceva de genul: am simtit un gol in stomac cand le-am vazut!
dupa cum ziceam si mai sus (sau la alt subiect, nu mai stiu, ma lasa memoria) vrem sa plecam pentru a ne bucura de viata si acolo ni se pare cel mai potrivit; hazbandul a ajuns la un "varf" in evolutia sa, de unde nu prea mai are incotro sa evolueze, decat, poate in politica - ceea ce NU ne dorim nici unul. In momentul plecarii, vrem sa avem la noi niste bani care sa ne ajunga de o casa si de un trai ok cativa ani, sa putem sa ne cautam un job (mai mult eu, ca el zice ca vrea sa leneveasca..si, sincer, merita) relaxati, fara sa depindem de asta...
Pana atunci, o sa ne dam toate testele de limba, o sa ne informam cat putem si...sper sa fie bine; de fapt noi suntem atat de optimisti in general, incat nu are cum sa NU fie bine!
merci ca ai scris pe-acia si cu siguranta am sa caut subiectele postate de tine, pt ca orice informatie e binevenita!
Numai bine!
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam
Ramona J spune:
Mate, am vrut sa intreb cum a fost drumul pina in Ro, imi amintesc ca aveai emotii inainte de plecare.
Am vazut si eu pozele, e tare frumos.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona J spune:
M-am uitat putin la case de vinzare in Auckland, mi s-au parut cam scumpe. Townhouse - cea mai ieftina 519000 (dolari americani? - semnul asa indica). Dar nu prea mi-a placut de ea. Abia de la milion incolo aratau mai bine.
Poate m-am uitat unde nu trebuia.
claujro spune:
Super, Noe! Sa dea D-zeu sa reusiti! Iti inteleg dorinta si noi am vrea daca reusim sa ajungem la un anume nivel financiar sa ne mutam in Elvetia... mai e pana acolo, dar noi visam la asta.
Claudia, mamica de baietel 2,10 ani si de fetita 1,2 ani
Poze parinti
Poze Mara si Matei
mate spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Mate, am vrut sa intreb cum a fost drumul pina in Ro, imi amintesc ca aveai emotii inainte de plecare.
Am vazut si eu pozele, e tare frumos.
Drumul pana in Rom a fost un cosmar,nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte.Pana la Singapore,aproape 10 ore,piticul a fost extrem de agitat,a plans pana s-a umflat,la Singapore Airport am fost la doctor si mi-a dat ceva picaturi si a fost ceva mai linistit,in fine,nu as mai repeta experienta.
Christinel
New Zealand
Osama
mate spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
M-am uitat putin la case de vinzare in Auckland, mi s-au parut cam scumpe. Townhouse - cea mai ieftina 519000 (dolari americani? - semnul asa indica). Dar nu prea mi-a placut de ea. Abia de la milion incolo aratau mai bine.
Poate m-am uitat unde nu trebuia.
Uau,sigur nu te-ai uitat unde trebuie.O casa cu trei dormitoare,misto,in zona buna,aprox 400 mii de NZD,nu stiu cat face in americani,mai putin oricum.Casa noastra are 2 dormitoare si a costat 310 mii de NZD.
Christinel
New Zealand
Osama
Ramona J spune:
O fi fost un site cu preturi pentru americani!
Pai e bine, 400.000 NZD sint cam 265.000 USD. Na, ca-mi dadusi de gindit! Abia ne-am mutat la Dallas...
Imi pare rau ca a fost greu cu drumul dar sincer, am cam banuit ca va fi greu. Am trecut si noi printr-o experienta asemanatoare si drumul a fost totusi mai scurt. Pina data viitoare mai creste si piciul, o sa fie mai bine.
marimar spune:
Am aparut si eu, nu stiu cit o sa va pot ajuta cu informatii despre emigrare caci au trecut multi ani de atunci si multe multe s-au schimbat iar despre impresii din NZ in general, eu sint indragostita de tara asta si, ca si Mate, as spune numai de bine...mi-a fost greu primul an cind am suferit de dor, apoi incet incer m-am acomodat iar acum viata mea e aici, nu ma vad traind in alta parte. Nu doresc nici Australia desi multi emigreaza de aici acolo. Imi place linistea de aici, viata fara stres, peisajul superb, oamenii prietenosi si deschisi, mereu cu zimbetul pe buze chiar si pe strada, senini si simpatici.
Am visat sa am o casa cit de aproape de o plaja posibil, alegerile sint nenumarate, plajele multe, diferite si frumoase, am in sfirsit o casuta la 25 de minute de mers pe jos de plaja. Urmatoarea, cind o sa fie, o sa fie si mai aproape si poate si cu un pic de "view"
De la departare totul pare idilic, desigur, dar viata de zi cu zi si integrarea, gasirea unui job cu salar bun nu sint chiar usoare, e ca un fel test pe care trebuie sa-l treci, un fel de examen pentru a te licentia in emigrant cu statut de rezident. Perioada de inceput e grea, sa va asteptati la asta.
Am sa incerc sa va zic lucrurile negative ca sa fiti totusi avertizati cit de cit:
Nu e atit de cald ca in Australia si e mai umed, poate fi chiar rece iarna ( iunie-octombrie) adica in jur de 10-14 grade ziua si mai putin noaptea.
Casele sint mai scumpe decit in Australia si salariile sint parca mai mici. In zona buna, o casa de vreo 100mp e in jur de 400,000-450,000 ( 3 dormitoare si living, baie, bucatarie)
Nu spun ca nu exista viata culturala dar sa nu va asteptati la ce e in Bucuresti, Europa in general...
NZ e o tara tinara si cu putin locuitori (4 milioane), deci nu are arhitectura si stilul Europei, lumea e sportiva, eleganta se manifesta mai mult in relatiile interumane decit in imbracaminte, diversitatea si varietatea produselor nu sint uluitoare ca in US sau Europa.
E insa o tara cosmopolita si multiculturala, o tara toleranta in care diversitatea a apreciata si sarbatorita si, parerea mea personala e tara cea mai putin rasista ( pentru ca nu exista loc pe lumea asta in care sa nu existe rasism). Oameni de diverse nationalitati si culori traiesc si muncesc in armonie, am avut si am colegi albanezi si sirbi, musulmani si crestini, hindu, budisti, toate rasele posibile ...
cam atit pentru acum, daca vrei detalii poti sa ma contactezi
-------
Life's a journey, enjoy the trip !
Qamar spune:
merci mult pentru informatii, Marimar! ma bucur mult ca sunteti ok acolo si ca v-ati adaptat bine...de fapt, pana acum, cam toti romanii plecati in NZ au zis in majoritate de bine...
despre clima: pe mine ma bucura mult ca e mai putin cald decat in Australia, asa ca asta nu o sa fie o problema
iar restul- este exact asa cum ne imaginam si ne dorim noi; am vrea sa locuim in Auckland, insa nu am stabilit nimic sigur...
ce m-ar interesa pe mine este daca poti primi viza de rezidenta cumva in afara categoriilor de pe site-ul lor cu imigrarea...adica, cineva imi spunea (info neverificata) ca in SUA, daca ai o anumita suma de bani (maaare), primesti automat cetatenia, nu-ti mai tb job sau alte chestii...Oare nu au si kiwi ceva reglementari in sensul asta?
daca mai am intrebari, o sa iti trimit un PM..acu' ma someaza pitica
si numai bine!
Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam
Qamar spune:
quote:
Originally posted by claujro
Super, Noe! Sa dea D-zeu sa reusiti! Iti inteleg dorinta si noi am vrea daca reusim sa ajungem la un anume nivel financiar sa ne mutam in Elvetia... mai e pana acolo, dar noi visam la asta.
Claudia, mamica de baietel 2,10 ani si de fetita 1,2 ani
Poze parinti
Poze Mara si Matei
multumim!
sora sotului meu este de cativa ani buni in Elvetia..are un baietel de 9 ani si o fetita de o luna sunt foarte multumiti de viata lor acolo si chiar daca nu e usor, nu cred ca ar mai veni inapoi....
succes si voua si..poate ne vedem o data la jumatatea distantei..wherever that is
Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam