Vrem sa plecam in Noua Zeelanda

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Mamica de Raluca,
ma bucur mult ca ii este bine fetitei tale
ideea e, si poate trebuia sa o spun mai clar de la inceput, ca noi nu vrem sa mergem acolo sa ne imbogatim sau sa adunam bani pentru cine stie ce. Vrem sa mergem acolo pentru a trai frumos...Hazbandul a realizat cam tot ce putea el aici, mai mult nu cred ca ar avea ce sa faca...decat poate sa intre in politica..Vrem sa mergem acolo ca intr-un fel de "concediu for life" -nu unul in care sa lenevesti, insa nu cu grija zilei de maine. Eu am foarte multe planuri, proiecte in care sa ma implic si on-line-ul ma ajuta tare mult...
Insa eram curioasa daca NZ e chiar asa cum o vedem noi de aici.

merci mult pt raspuns!

Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)

Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ramona J

Pai Noe, nu m-ai intrebat pe mine! Zau, eu ma numar printre cei fericiti. Trebuie sa-ti gasesti echilibrul si constat ca asta e greu pentru multa lume. Dincolo de faptul ca fiecare sintem construiti diferit eu mai cred ca si timpul rezolva lucrurile astea.
Mie mi-a fost mult timp dor de Romania, de ai mei. Acum am ramas cu dorul de ai mei si mai putin cu dorul de Romania... Mai ales cind e vorba de Romania contemporana. Pentru mine timpul s-a oprit cind am emigrat (a doua oara, dar asta e alta poveste) si am ramas cu nostalgia acelor vremuri.
E ca si cind suferi dupa o dragoste "din tinerete". A trecut si nu mai poate fi nicicind la fel. Si daca il reintilnesti acum constati ca "el" are cheliuta, burtica, nevasta sasie si copii razgiiati!
Gasesc si eu ca e ciudat cum unii emigranti sufera foarte mult de dorul Romaniei si injura mereu tara in care traiesc. Mai sint unii care urasc Romania si n-au mai fost de "n" ani, nici nu doresc sa mearga macar in vizita.
Ca in toate cele, trebuie sa existe echilibru. Nu-i baga in seama pe cei care vor sa te traga de o parte sau de cealalta a "baricadei".
Acum merg sa mai visez si eu un pic la NZ. Nici nu stiu de unde am atractia asta. Poate pentru ca am cunoscut intr-o excursie o tipa din Auckland care mi-a povestit foarte frumos despre copilaria ei si imi si imaginam locurile pe unde hoinarea ea. Apoi am mai cautat informatii pe internet si mi-a placut mult. Doar ca partea aia de lume e tare departe...
Si pentru ca pomenea Corinadana de copii, si eu ma bucur sa ii pot creste aici.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

exact, cred ca exista un numar de oameni care nu pot fi fericiti nicaieri...dar asta tine de constructia lor interna; daca nu ti-ai gasit echilibrul interior, daca nu esti fericita langa sot/concubin/amant/etc si pleci gandindu-te ca "Dincolo" e mai bine, cred ca vor fi mari surprize..neplacute...

NZ ne atrage pe amandoi foarte mult, nici nu as putea spune concret de ce,..este intr-adevar tare departe si imi vor lipsi mult rudele, prietenii care mai sunt....Insa eu si in Buc ma simt oarecum "in strainatate", chit ca distantele sunt mai mici; rudele imi sunt prin tara, prietenii s-au cam rarit de cand a aparut bebele...asa ca...

Numai bine voua si poate ne intalnim la o cafeluta in Auckland

Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Dandush

Noe....sper sa reusiti sa ajungeti . Sunt sigura ca n-o sa regretati.

Am vizitat si eu NZ..mai exact Auckland si cam tot ce-l inconjoara..o frumusete de tara mai ales ca am avut bafta sa prind soare pe toata perioada calatoriei (in Decembrie).
Am vazut pozele lui Mate.....ce dor mi s-a facut de acele locuri .

Stiu ca sunt putin off topic si-mi cer scuze, dar ar putea sa-mi spuna cineva mai multe despre Adelaide( AU)?

Va doresc o zi buna

*grupul fetelor fantastice *
noi

nu esti offtopic, doar vorbesti de aceeasi emisfera
hihi, cred ca soarele ar putea fi o mica problema..zicea cineva ca primul lucru pe care trebuie sa ti-l pui in bagaj sunt ochelarii de soare..nu mai zic ca eu am pielea alba si ma inrosesc imediat..dar daca astea sunt cele mai mari probleme, eu zic ca o sa le facem fata cumva...

Am incercat sa vad si eu pozele de care vorbesti, dar nu am reusit

Numai bine!

Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Noe, eu cred merita sa incercati! Am auzit lucruri bune despre Australia si Noua Zeelanda, asa ca...asteptam sa ne anunti ca ati reusit ceea ce v-ati propus!

(off topic: si pe mine ma atrag tarile astea cit mai "indepartate" nu stiu din ce cauza...)

Ramona_J cind te-am citit parca as fi scris eu!

Mariana 22+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mariana_1976

Noe, eu cred merita sa incercati! Am auzit lucruri bune despre Australia si Noua Zeelanda, asa ca...asteptam sa ne anunti ca ati reusit ceea ce v-ati propus!

(off topic: si pe mine ma atrag tarile astea cit mai "indepartate" nu stiu din ce cauza...)

Ramona_J cind te-am citit parca as fi scris eu!

Mariana 22+
mama de Monica, Matei si Markus

merci, Mariana!
pentru mine si Tarile Scandinave erau pe lista, dar la NZ a fost intersectia cu Dragos

Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu se gaseste o fata de pe meleagurile alea sa ne povesteasca si noua?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Si eu vreau sa ascult ador, Australia si NZ.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of jalapenos.What you do today might burn your ass tomorrow."

Mergi la inceput

si eu tot astept, doar doar...

Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Cred ca la subiecte arhivate sint mai multe despre Oz si Kiwi. Stiu, pentru ca acolo vroiam noi de fapt sa plecam. Iar eu acolo vreau si acuuuuum..... Poate peste citiva ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

Uite c-am aparut.Noe,cred ca pozele din NZ se pot vedea.Imi cer scuze,am fost plecata o luna in Rom si de-aia nu am vazut subiectul.In primul rans sa va spun ca mi-a fost un dor nebun de casa si cand zic casa ma refer la casuta mea din Auckland,inconjurata de verdeata,cu liniste,cu gradinita mea cu flori.Si mi-a fost dor de ocean,de plaja,abia asteptam sa ma intorc,mai ales ca aici vine vara si e superb,soare,totul infloreste.Daca n-ar fi parintii,nu cred c-as mai calca prin Romania.

Acum,despre NZ eu am tot scris,daca dai o cautare dupa numele meu la arhiva sigur gasesti.Pentru noi acomodarea a durat cam 10 luni in care ne-a fost greu,dupa care am capatat joburi bune si lucrurile au inceput sa se miste,incet dar sigur.marele avantaj al vietii de aici e stresul la un nivel mic,linistea si siguranta,life-style-ul pe care kiwi pun mare pret(adica muncim dar avem si familie de care trebuie sa ne bucuram)eu zic ca asta e foarte important si nu in ultimul rand tara e superba,multi spun ca este cel mai frumos loc de la pamant.
despre emigrare informatii nu stiu sa va dau,intrati pe site-ul guvernamental si acolo gasiti toate informatiile.
deci daca va doriti o viata usoara,relativ lipsita de griji,multa liniste,siguranta,peisaje care incanta ochiul veniti aici,o sa va placa.

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama

Cine da din coate...departe ajunge...

Mergi la inceput