Despre croitorie-sfaturi si idei (cap 2)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teodoca spune:

Buna fetelor! Ar fi vreuna din voi interesata de o oferta de colaborare pe croitorie? Am avea nevoie cat mai repede de cineva care sa ne ajute si am cautat fara succes printre prietene si cunostinte, am dat anunturi... E vorba de cusut captuseli pentru genti (sau chiar genti daca persoana are ceva experienta si indemanare), lucru acasa cu materialele noaste, dupa tipar si e nevoie de o masina de cusut cat de cat rezonabila (sa coasa peste materiale mai groase, sa aiba zig-zag, pas reglabil...etc). Ca sa va faceti o idee despre banii care se pot face, se plateste cu 15.000 de lei vechi pe captuseala (care presupune taiatul materialului dupa tipar si asamblarea fetelor + un buzunarel)
Daca va intereseaza sau stiti pe cineva va rog mult sa-mi dati un semn (email: teodoca@yahoo.com) cat mai repede! va pup si spor la mesterit lucruri frumoase in continuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

E greu de gasit, cel putin in Bucuresti(somajul aici este 2%, deci f.f.f. mic). Am si eu o cunostinta care vroia sa produca articole pt copii si cu greu a gasit 2 croitorese. Se plateste destul de bine pt ca nu se gasesc croitorese pricepute si cele care sunt nu prea fac munca necalificata, gen cusaturi drepte si repetitive. Poate in provincie sa gasiti sau incercati sa cautati la cursuri de croitorie(daca exista) sa luati fete cu experienta putina sa va ajute. Totusi ma gandesc ca in 1,5 lei intra curentul pt ca ar trebui sa ai masina electrica ca sa aiba zig-zag, eventualele reparatii mai ales daca tragi materiale groase se deregleaza usor, etc. Plus ca trebuie sa ai o masina de cusut speciala ca sa poate sa traga piele, asta mai rar gasiti.
Noi facem mai mult de hobby, oricum eu va doresc bafta ca poate faceti gentute interesante si de ce nu accesibile la pret. Sa ne puneti si noua link cu produsele voastre ca sa vedem cum lucreaza profesionistii.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodoca spune:

Da, intr-adevar e greu de gasit si nici macar nu e nevoie de o croitoreasa priceputa, de fapt nici macar nu e nevoie sa fie croitoreasa. Eu acum lucrez cu o doamna care avea masina de cusut dar nu o folosise deloc pana atunci, iar acum, dupa cateva luni, coase genti si se descurca foarte bine. Cu ea m-am inteles perfect pentru ca avea nevoie de lucru acasa si chestia asta a picat foarte bine si pt ea dar si pt mine. Iar cu masina de cusut, nu trebuie sa fie chiar atat de performanta ca noi nu lucram cu piele, doar cu materiale textile, cel putin deocamdata.

Noi suntem inca la inceput, eu fac genti de-abia de toamna trecuta si de-abia din aprilie lucrez si cu doamna de care ziceam, inca nu avem un magazin "permanent", avem doar standuri pe la targuri, pe la expozitii si la mare. Dar sper sa fie bine si sa ne facem si magazin cat mai curand. Gentile sunt mai hippie, fiind din materiale textile, o sa va dau linkul cand va fi gata, ca acum e in constructie

Merci frumos pt idei, cred ca la un curs de croitorie as avea mai multe sanse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

off topic (nu ala cu strainatatea)fetele din bucuresti daca nu va e cu suparare, poate ma puteti ajuta si pe mine.
am 2 rochii de modificat: una este ff decoltata si cu bretele subtziri si nu ma avantajeaza deloc (eu fiin cam grasa); eu as vrea sa mai iau niste material si sa ii aplic dedesubt ca si cum as mai avea o camasutza alba pe dedesubt, sa ii fac manecutze cum se poarta acum si sa ii mai umplu decolteul, si ma mai gandeam eu sa ii aplic niste gaici si un cordon alb (poate chiar cu catarama)un pic mai jos de mijloc, sa fie mai chic

iar cealalta imi este putzin mare si as vrea sa o stramtez.
amandoua sunt din vascoza din aceea care cade mai greu

eu am aici in zona (unirii) o croitorie dar nu mi-au intzeles deloc doleantzele si mi-e frica sa le las pe mana lor...

astept pe PM daca doriti sa imi dati un raspuns.
(si mie mi-ar placea mult croitoria, idei am o groaza, dar... poate mai incolo)

ontopic imi plac mult hainutzele pe care le facetzi, va doresc cusaturi cat mai reusite si haine cat mai originale!

multumesc mult si spor la treaba!

b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia72 spune:

l

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia72 spune:

Salut fetele,talentatele!Va urmaresc "din umbra" creatiile voastre si ma dati pe spate!Vianne,gentile tale sunt super,si ale tale Diana_Roxana!Spuneti-mi si mie cum le faceti?Le intariti cu o intaritura anume sau numai le captusiti? Imi doresc si eu o gentuta si nu prea stiu cum sa o fac.Dupa ce voi termina cu examenul(scoala de soferi) am sa-mi etalez si eu cateva din creatiile mele din vara aceasta(ca doar am invatat de la voi cum sa-mi fac un album foto).Pana atunci am sa mai fac cate o pauza de invatat si am sa va urmaresc in continuare. Va pup si va urez spor la croitorisit!

Mergi la inceput

Fetele mele, poze noi, creatii deosebite, nu mai aveti? Ma bucur ca ne-am inmultit si suntem mai multe cu pasiunea asta comuna dar vreau sa vad actiune. Nu promisiuni, vreau: munca, arta si poze frumoase...
Pitzinuca, ma gandesc ca la prima rochie poti sa-ti cumperi un top uni si sa-l porti pe dedesubtul rochiei; ceva dintr-un material usor, matase sau voal sa nu se adune sub rochie. La cea de-a doua rochie, daca e doar de stramtat, poti sa o cosi si tu de mana pe lateral in ambele parti, urmarind linia taliei din rochie. Ma rog, micsorari ar trebui sa faca la orice croitorie dar lenea e mare; vor sa faca sacuri sau costume de haine sa poata sa ia bani multi nu modificari de haine, ca nu pot sa ceara cine stie ce.
Midasnu, Vianne, mi-e dor de voi... Unde sunteti? Mai scrieti si voi un rand, asa de control. Eu lucrez la o fusta din vascoza si am reusit partial un fermoar ascuns. Acum chiar l-am cusut cum explica in Burda, nu dupa ureche. Pun si pozele si astept critici daca am gresit ceva la el. Ma rog, e facut varza in partea de jos ca nu am reusit sa-l cos drept pe langa cheita fermoarului dar, n-am pus in poza ca sa nu radeti de mine.
Poze: http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_1324.jpg
http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_1322.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Fetelor, multzam celor care mi-au admirat gentile

Iulia72, eu folosesc intotdeauna ceva intre material si captuseala, interfacing se numeste aici. Eu incep asa o poseta: am tiparul si incep sa tai de 3 ori, materialul principal, captuseala (eu folosesc un bumbac mai subtire) si interfata de care spuneam. Eu o aleg pe cea care are o parte adeziva si o calc pe materialul principal. No, interfata asta poate sa fie mai subtire, mai batoasa, mai moale, depinde de cum vrei tu sa "se simta" poseta. Daca nu am fost destul de coerenta te rog sa ma intrebi ce nu ai inteles.

Alina, m-ai dat pe spate cu fermoarul ala. Arata bestialMie nu imi iese neam asa Numai daca il cos de mana. E drept ca nu am citit din burda. Am una veche. Gasesc oare acolo?
Despre off topic iti trimit un pm.

No, spor la lucru fetele. Eu am facut numai o husa pt aparatul de fotografiat. Atat.Dar am comanda de 2 seturi palarie- poseta asa ca am de lucru.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Foarte bine ti-a iesit fermoarul! felicitari!
Eu am inceput serviciul si nu am mai avut timp de lucrat, din pacate... dar va urmaresc
M-am inscris pe site-ul asta http://www.burdastyle.com/ si am downloadat vreo doua tipare (cred ca sunt de prin burda easy), sunt pe pagina A4, se scot la imprimanta se decupeaza si se lipesc (posibil sa stiti acest site, eu abia acum l-am descoperit).

va pupic si spor la croit!

Mergi la inceput

Merci, merci. Sper sa termin fusta azi si sa-i pun poza in asnsamblu.
Midasnu, m-am inscris si eu mai demult si am luat un tipar dar nu l-am printat. Am sa-i trimit pdf-ul sotului sa-l printeze la servici... mocca. Si spui ca sunt complete? Ai printat ceva si are tot ce-i trebuie? Sa incerc si eu ca am gasit un sarafan simplutz si dragutz.
Alina, asteptam poze noi sau macar sa ne spui ce culori faci palaria si poseta. Si apropo de interfacing, cred ca am luat si eu asa ceva. Nu mi-au spus de la mercerie ca este adeziv dar e usor cauciucat pe o parte, trebuie sa incerc sa-l calc pe ceva. Am sa scanez o foaie din Burda cu explicatia de la fermoarul ascuns. Trebuie sa recunosc ca am citit-o de vreo 20-30 de ori in decurs de vreo 2 luni pana sa-mi dau seama ce si cum. Dar tu le ai in ale cusaturilor si sigur intelegi mult mai repede.
Pup fetele designeritele...

Mergi la inceput