Despre croitorie-sfaturi si idei (cap 2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Guguluff, multzam fain de tot. Ma bucur cand cineva apreciaza ce fac... Tiparele le-am cumparat, aici se cumpara la bucata. Cel pt palarii e de la Vogue si era 20$, nu m-am indurat sa dau atatia bani si dupa o vreme l-am gasit la oferta cu 3.99$. Daca vrei sa ai o idee pt tipare de palarii, pot face poze la tipare si le trimit.
Eu aici vand tot ce fac.
Uite cum putem face! Vii tu in State in locul meu si eu ma intorc in romania. Vrei? :-)))

Mie imi place traistuta ta. E fooooarte faina!

Pupici si spor la treaba!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Da, intr-adevar, materialele sunt foarte faine Vianne. Cred ca am putea incerca si cu poze la tipare, daca ai trasa cu creionul si niste cm, sa putem sa le construim mai usor.

Guguluf - a fost singura fusta din cate am facut care mi-a iesit din prima fara sa retusez ceva, nici tivul nu l-am indreptat macar, chiar nu ma asteptam nici eu sa iasa asa de bine, trebuie sa ai grija sa asezi tiparul exact cum arata pe tipar directia firului, altfel nu "curge" frumos. Si cand am prins partile una de alta am stat cu ochii pe revista de frica sa nu-i prind invers (se intindea materialul daca il coseam si descoseam). Chiar iti recomand sa incerci sa o cosi, o sa vezi ca nu e deloc greu; doar atentie. chiar m-a intrebat cineva de unde am cumparat-o si sigur nu m-a crezut cand i-am zis ca mi-am facut-o singura .
si trastuta te e frumoasa, am eu impresia sau tot printr-o burda parca am zarit una in genul asta, eu nu mi-am lucrat gentute asa vesele ca ale voastre, in general ce am lucrat au avut culori inchise

Va pupic si spor la croit

L.E. Guguluf, eu chiar am vazut manere de bambus in mercerie, incearca sa intrebi pe vanzatoare, poate nu sunt la vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Vianne, sunt sigura ca ai multe admiratoare ale muncii tale. Sincer, mi se par profesional facute si chiar ma gandeam ca ai putea sa le vinzi; eu una as cumpara asa ceva. Mai ales un set cu palarie si geanta, clar as vrea sa am in garderoba. Pe mine m-a tinut in tara familia si cam atat; ma rog, la America m-a speriat distanta f.f.f. mare de Romania. Dar din alte puncte de vedere as pleca de aici; produse si servicii cele mai variate si culmea, cele mai ieftine din toata lumea. Pai daca ma gandesc ca masina mea de cusut costa in State 60$ si eu am luat-o cu aproape dublu si ma mai gandesc ca la un hotel de 3-4 stele poti sa stai in Las Vegas sau Hawaii platind mult mai putin decat la Mamaia... Ma rog, sa nu incep sa-mi exprim nemultumirile ca sunt total off topic si as scrie romane.
Midasnu, ma apuc si eu de fusta in carouri. Mai sunt unele in nr 8 tot in carouri dar mi se par mai grele. Merg maine la Cocor sa caut patratele si dungulite. Eu chiar nu am materiale "serioase". In afara de tafta crep neagra si satin tot negru folosite pt articole de seara, am numai flori-fete si baieti. Ma rog, flori in general.
Traistuta e suuuper comoda, incap 2 sticle de 0.5l si tot arsenalul meu de doamna si ceva pt aia mica. E creatie proprie 100%, bine m-am inspirat poate din metoda de coasere a fundului gentii din site-ul Craftster, parca. In rest am inventat pe parcurs ce coseam. Oricum vreau sa mai incerc unele si ma inspir din modelele Viannei. Multe pt tine ca sunt dulci rau toate.
Cusaturi precise si indemanare maxima, va doresc

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Guguluff, mi-am inceput dimineata super fain citind ce ai scris:-)) Multzam inca o data pt aprecieri.
Scuze pt off topic dar aici, in State, nu e cum se vede din Romania, adica nu sunt toate asa roz. Si nici asa ieftine:-))Unele produse, f putine, e adevarat..sunt mai ieftine dar cele mai multe nu. Cat despre hoteluri...crede-ma ca nu sunt ieftine. Iar eu...noi, vrem sa ne intoarcem in ro la un moment dat. No, ma opresc aici. :-))

Cum am promis, am facut poze la tiparul de palarie, cea cu boruri largi.
http://good-times.webshots.com/album/552794308aRrysM?start=60

Si instructiuni:
1) - partea de sus nu e un cerc perfect, ci are un diametru de 18.2cm si altul de 19.2 cm. Tiparul are un semn cu "centru spate". Se taie 1 data materialul principal, 1 data panza tare si 1 data captuseala.

2) - partea dintre boruri si cea de sus e un pic curbata. Se taie 1 data materialul principal, 1 data panza tare si 1 data captuseala. Dimensiunile sunt trecute pe tipar.

3) - partea din fata a borului e taie 1 data materialul principal, 1 data panza tare si 1 data captuseala. Dimensiunile sunt trecute pe tipar.

4) - parte din spate a borului e un pic mai ingusta, am uitat sa trec pe tipar, e 14cm. Se taie 1 data materialul principal, 1 data panza tare si 1 data captuseala.

Dupa ce am taiat toate materialele, eu am cusut panza tare (canvas=ca o etamina) de materialul principal. Apoi se cos impreuna marginile materialului din poza 1. Partea de sus se coase de materialul rotund, cresat din loc in loc (pt a fi mai usor la cusut). In momentul asta ai o palarie fara boruri:-)))
Partea din fata si din spate a borurilor se cos > impreuna si apoi se ataseaza de rest. Se procedeaza la fel cu captuseala. Eu am folosit bumbac si pt captuseala.

FOOOOARTE IMPORTANT!!!!! TOATE MATERIALELE SE TAIE PE BIAS (BIE) = DIAGONALA

Spor la treaba, fetelor! Daca aveti intrebari nu ezitati!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Vianne multumesc din suflet pentru tipar. Le-am salvat si urmeaza sa construiesc tiparul (si sa ma duc si dupa material). Sper sa-mi iasa si mie palariuta.

multumesc inca o data

Mergi la inceput

Nu ai de ce! Doar nu am facut mare lucru...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

Vianne, sau sa-ti spun tiza mea...Alina, merci mult de tipar. Pare facubila palaria si vreau sa o incerc. Acum sa vad cand gasesc material ca-lumea pt ea. Intrebari o sa-ti punem pe parcurs ca eu sunt mai grea de cap, asa.
Cat despre off-topic, sotul meu e roman cu cetatenie americana si acum stam in Romanica asa ca suntem pe aceiasi lungime de unda. Am pus plusurile si minusurile impreuna si am stabilit sa incercam aici cativa ani si daca nu, sa plecam acolo. Ma apuca multe momente de depresie cand ma lovesc de mitocania cotidiana sau de alte neajunsuri de aici... Asa ca de aia ziceam. El a stat cu vreo 60$ pe noapte la 3 * in Las Vegas si stiu ca in Hawaii la fel, sunt preturi rezonabile. De ce spun ca 60$ e ok, pt ca la noi la 3* e 100euro de obicei, asa ca stiu ce hoti sunt romanii la jumulit clientii. La pensiunile de la munte se ajunge la 50-60 $ pe noapte si conditiile lasa de dorit. Si gata!
E normal ca mai intercalam si noi o cusatura cu o barfa despre viata noastra, ca de, suntem femei, nu?
Pup fetele croitoresele, talentatele!

Mergi la inceput

Alina, sa nu eziti sa ma intrebi:-))) Ai inteles ca iti trebuie 3 materiale pt palarie, da? Fata, interior si panza tare dintre ele:-)))

OFF TOPIC:
Noi ne gandim sa stam cativa ani aici si apoi sa venim in Ro. Eu am depresii aici pt ca nu am pe nimeni si imi lipseste caldura umana:-)Mai ales ca inainte de a veni aici am stat vreo 2 luni in Brazilia si oamenii sunt foarte faini acolo. Al meu sot are origine braziliana. Si cum s-a acomodat al tau sot in ro? A invatat limba? Lui Edson i-a placut in ro dar nu am gasit nimic de lucru pt el si am ajuns la concluzia ca singura varianta de a sta in ro e sa deschizi o afacere. Numai ca noi nu dispuneam de banii aia atunci. In sfarsit, sanatosi sa fim ca mai vedem:-)
Te pup1 Spor la treaba:-)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

Am inteles cu cele 3 materiale. Panza tare cred ca stiu de unde s-o iau, mai greu e cu cele doua fete ca nu prea gasesc materiale cu bbc mai mult ca sa le pot folosi. As vrea sa folosesc multe materiale cu bbc si culori intense pt hainute-le lui fi-mea dar nu am dat inca de ele. E asa simplu sa faci haine frumoase daca ai materiale de calitate dar aici parca au numai pt costume de haine(stofe) si pt rochii de seara(matase, dantela, etc)
Off topic, normal: Sotul meu e roman de fel, am invatat in acelasi liceu, unde ne-am si imprietenit A fost plecat cu parintii vreo 7 ani in State si a facut facultatea acolo si apoi a lucrat o perioada. Si-a luat si cetatenia americana intre timp; de aia zic ca ne-ar fi usor sa plecam acolo. Dar sa stii ca sunt o groaza de straini acolo unde lucreaza el acum(in Bucuresti), sunt foarte bine platiti, primesc prima de repatriere sau asa ceva si daca sunt in functii de conducere minim 10 mii de euro. Multi si-au cumparat case si vor sa stea mai mult aici; unii au invatat limba, altii nu, depinde. Acum sotul meu castiga aici cat castiga in State si vrem sa vedem daca e loc de mai bine aici . Voi de ce nu mergeti in Brazilia daca el e de acolo si tie ti-a placut? Clar cei cu sangele latin sunt mult mai primitori si prietenosi decat americanii. Asta mi-a zis si sotul meu ca americanii sunt reci si prieteniile sunt de suprafata; cel mai bine e sa stai undeva unde e comunitate mare de romani, gen Chicago.
Pup you.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_roxana spune:

Servus, fetelor .... . Ce lucrusoare frumoase ati facut. Viane, sa stii ca mi-au picat cu tronc toate lucrurile facute de tine. Pe cat de mandra eram de creatiile mele.... acum imi dau seama ca trebuie sa trag tare si sa mai invat. Intr-adevar e destul de greu de gasit materiale de calitate sau daca nu, macar ceva deosebit, ca toate seamana intre ele si sunt aceleasi la aproape toate magazinele. Dar nu disper. Oricum... m-am ambi#355;ionat... si o sa ma pun pe treaba.
Va pup si va urez spor la lucru.

Mergi la inceput