PRAJITURI - VERONICA

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Nicole, m-ai spart ce reteta asta. Sigur am s-o incerc.

Silvana, suna bine reteta...numai ca stefan are 12 luni fara 6 zile....si asteptam sa mai crestem un pic sa-i dau cioco....
Am notat reteta

de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Hildegard, nu stii o prajitura cu pireu de castane?

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Moni, iaca aci:

Prajitura cu castane-luata de culinar

Cum se prepara:

175 gr zahar ( eu pun 150) un plic de zahar vanilat, se freaca cu 125 gr unt.
Se adauga 4 galbenusuri,cele 2 pachete de piuré de castane. Apoi se adauga 75 gr de migdale macinate,apoi 4 linguri de tuica. Urmeaza cele 4 albuse batute foarte bine. Compozitia se toarna in tava.
Se lasa in cuptorul incalzit la 180°C timp de 70 minute.
Se lasa sa se raceasca pe un gril.

Nota: in loc de piure de castane se poate face piure de mere
Reteta de piure de mere o scriu acum:


Piure de mere:
Tai mere in bucati, le pun intr-o cratita cu extrem de putina apa. Eu il fac fara zahar, pun scortisoara. las sa fiarba si amestec mereu ca sa nu se prinda de cratita. Eventual se pune unt cat o nuca.
La sfarsit il pisez cu o unealta de facut piure.


de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

am si eu o intrebare legata de prajitura Fanta. cand facem crema 2, fanta se pune cu acid sau fara? si se poate folosi si alt suc de portocale?

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

poze
poze apartament

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Pai, fanta e cu acid...faci cu fanta asa cum e.
Eu n-am facut cu alt suc de portocale.....dar ma gandesc ca se poate.

de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

merci de raspuns. in weekend vin socrii pe la noi si vreau sa-i tratez cu ceva dulce. sper sa-mi iasa.

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

poze
poze apartament

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jeanne spune:

Am citit retetele de prajituri ale Veronicai si as dori sa adaug o reteta de Tiramisu fara oua (a fost binevenita in perioada "aviarei")
si va garantez ca e super !!! Cel putin cei care au servit-o au spus ca e ceva deosebit ,dar iata reteta...

TIRAMISU

400 grame piscoturi
500 gr.Mascarpone
400 gr.smântâna supercremoasa
125-130 ml cafea neândulcită
125-130 ml lichior cafea ( cel TANITA nu e asa alcoolizat! )
3 linguri de miere ( sau zahar pudra )
1 lingură de lichior ptr.cremă
pudră de cacao de bună calitate

Se omogenizează Mascarpone cu smântâna,cu 1 lingurăde lichior si cele trei linguri de miere.Se amesteca cafeaua cu lichiorul si se însiropează primul strat de piscoturi ( asezat intr-o tava de 25/35 cm )se adauga crema ,următorul strat de piscoturi însiropate si la final cremă ,peste care se pudrează cacao .Se da la rece si se ...manâncă după cam 2 -3 ore
Sper sa va placa ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Jeane, super reteta. Am sa incerc si eu.



de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Nemary, ba da, se poate si cu suc de portocale natural.Eu am adaptat mereu tipul acesta de glazura colorata semi-transparenta:am facut-o si cu zeama de compot de visine si cu suc de capsuni, depinde de ce fel de fructe utilizam la prajituri.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Hildegard, multumesc mult .
De mult vroiam sa fac o prajitura cu pireu de castane.
In loc de tuica as putea pune rom sau vodca? Sau e obligatoriu tuica ?

Monica

Mergi la inceput