PRAJITURI - VERONICA

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

da, pune votca

de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Nicolle, am facut salamul de castane, e foarte, foarte bun. Multumesc pentru reteta!

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

danyce, merci de ideea cu sucul de visine. tocmai mi-a dat mama niste compot.

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

poze
poze apartament

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Tort de zahar ars


6 oua
200 g zahar-300 g(daca-l vreti mai dulce)
3 pliculete zahar vanilat
700 ml lapte cald
1 lingurita ness dizolvata in putin lapte cald


8 linguri pt tapetat vasul in care vom face tortul

Blat:
4 oua
4 linguri cu varf de zahar
4 linguri cu vf de faina
2 linguri nuca macinata(eventual putin prajita inainte)
coaja rasa de lamaie sau portocala

-Apa si zahar parti egale pt sirop
-frisca pt ornat

CUM PROCEDAM:
-Luam un vas rezistent la cuptor,punem cele 8 linguri de zahar si punem la topit zaharul,pe aragaz
-Cand incepe sa se topeasca amestecam mereu,imediat dupa omogenizare luam de pe foc sa nu se arda zaharul prea tare(capata un gust amar).
Rotim vasul astfel incat sa tapetam peretii lui cu zaharul ars
-Cat timp se raceste vasul cu zaharul ars,facem crema de zahar ars
-Se bat ouale intregi impreuna cu zaharul si zaharul vanilat
-Adaugam laptele
-Intr-un vas amestecam nessul cu putin lapte cald si-l punem in compozitia de oua
-Punem amestecul in vas si-l dam la cuptor,30 minute,la 175 grade,ventilator si apoi inca 15 min la 150 grade-crema trebuie sa fie inchegata!Daca crema nu s-a inchegat suficient se mai lasa putin
-In timp ce se crema e in cuptor facem aluatul de blat.
Se bat spuma cele 4 albusuri cu putina sare,apoi punem zaharul
-Punem galbenusurile si se mai bate 5-7 minute la viteza mare
-Apoi punem faina si nuca si amestecam cu grija,de jos in sus
-Punem si coaja de lamaie sau portocala rasa si esenta de vanilie
-Punem peste crema de zahar ars si dam la cuptor la 175 grade,ventilator,30 minute aproximativ.Verificam cu scobitoarea daca este copt blatul
-Daca vreti blatul mai insiropat se poate face un sirop.
Se folosesc parti egale apa-zahar.
-Punem la ars zaharul apoi punem apa fierbinte si mai dam un clocot
-Insiropam blatul
-Dupa ce s-a racit tortul il rasturnam pe un platou
-il ambracam in frisca cu spritul dupa imaginatie.


de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

PANCAKE

INGREDIENTE:
1/4 cana de faina
1 ou
1 1/2 cana de lapte batut
1/4 cana de zahar
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1/4 cana de ulei
1/4 lingurita de sare

Incalzesti tigaia in prealabil unsa cu ulei ca sa nu se prinda compozitia.
Amesteci in mixer sau blender ingredientele.
Torni compozitia pe rand in tigaia incinsa, formand cerculete de 12 cm diametru.
Cand marginile compozitiei din tigaie se intaresc intoarce pancake-ul. Ar trebui sa aiba culoarea maro deschis.
Il lasi in tigaie pana capata culoarea maro deschis pe toate partile.

Se servesc calde simple sau cu sos de ciocolata,sirop de artar,frisca,fructe.


de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Nicolle si Natalia, lamuriti-ma si pe mine: Am facut si eu salamul de castane insa m-am lovit de o problema: toate ingredientele alea macinate in reteta se leaga doar cu o nuca de margarina? Ca e si zahar tos in reteta!!!Acum eu in desteptaciunea mea, ce am zis? ia sa fac eu un sirop.Dar rezultatul a fost sub asteptari. Please Natalia, cum l-ai facut? Arata bestial!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Silvana, nu e doar margarina care leaga, ci si cartofii fierti. La mine s-a legat perfect, am respectat reteta fix in fix. Siropul mi se pare de prisos. La tine banuiesc ca a iesit o compozitie mai lichida, nu?

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

E lipicios, se mananca doar cu lingurita.Nu ti se pare cam greu? Adica e cam ca Jerbo, acea praji cu muulta nuca.Pentru ficatul meu e cam mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Mie mi s-a parut f. asemanator cu salamul de biscuiti. De Jerbo n-am auzit

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Hilde sa iti traiasca baiatul!La multi ani Stefan! sa cresti mare si voinik ca mami prajitureste de nu se mai opreste :)

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
poze

Mergi la inceput