PRAJITURI - VERONICA

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabrielle74 spune:

veronica -multumim pt retete .
va impartasesc cateva retete facute de mine ,in decursul anilor.
KATYTEYSTWOU-O PRAJITURA UNGUREASCA,SUPER BUNA.


500g faina ,150 g untura ,sau un pachet margarina rama,150 g zahar pudra,3 galbenusuri,1 praf copt.
se amesteca toate cu putin lapte din care se fac 3 foi.
CREMA- -
1 foaie se sfarama marunt cu putin lapte si,vanilie .
2 linguri cacao ,2 lg de gem de caise ,150 g zahar tos ,100 g unt ,rom se amesteca toate la un loc si se umple cele 2 foi care au ramas.
din cele 3 albusuri se bat cu 150 z pudra aau tos la baimarin si se pun deasupra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielle74 spune:

TORT DE NUCA.
6 oua intregi ,3 linguri faina ,8 linguri nuca,8 linguri zahar.
se bat ouale intregi ,se adauga zaharul,se bate pana creste de 3 ori compozitia.se adauga faina si nuca,macinata.se tapeteaza o cratita de 2 kg cu hartie pergament si se da la foc potrivit.
CREMA----200 g unt,3 linguri faina,3 linguri cacao,1 pahar lapte,1 pahar zahar,1 galbenus ou.se amesteca faina cacaua si zaharul,se adauga laptele la foc mic pe aragaz.se amesteca pana devine ca o pasta.se da la rece .separat se freaca untul spuma se adauga galbenusul apoi cu lingura se adauga crema treptat.


PLACINTA-

500GR margarina,1 borcan smantana (420GR),drojdie sau praf de copt,1 ou,zahar cat vrei de dulce,estenta de vanilie ,coaja de lamaie,sare 1 lingurita,faina cat cuprinde,pt arezulta o coca buna de intins.se poate umple dupa preferinta ,mere ,dovleac ,branza .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielle74 spune:

AMANDINA-
4 oua,4 linguri zahar ,4 ling faina.--pt 4 foi ai nevoie de 16 oua ,16 ling zahar,16 ling faina.
crema :750 g margarina,350 g zahar pudra,esenta,cacao.
sirop:apa ,zahar esenta rom.
la blat se bat albusurile spuma tare ,se adauga zaharul,galbenusurile si apoi faina,amestecand usor . se tapeteaza tava cu hartie,se toarna compozitia si se da la cuptor,foc potrivit. trebuie sa stea pe hartie o jumatate de zi,blatul pt a se scoate usor.asa se procedeaza cu cele 4 blaturi.
apoi se face crema .
asamblare---se pune blatul se insiropeaza se toarna crema apoi iar blat , si tot asa pana se pun cele 4 balturi deasupra se face o glazura de ciocolata .


mie mi-au iesit 28 de bucati ,am muncit la ele jumatate de zi si s-au mancat in 5 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Gabi, super retetele. Le-am notat.



de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielle74 spune:

o sa mai scriu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Gabi, unde ai fugit cu retetele?
Eu am sa scriu ...cand mai am timp

de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielle74 spune:

quote:
Originally posted by Hildegard

Gabi, unde ai fugit cu retetele?
Eu am sa scriu ...cand mai am timp

de-ale gurii

Veronica, mama lui



Stefan Peter
1 an si 2 luni




Veronica n-am fugit ,cand o sa am timp o sa scriu,n-am uitat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

La multi ani!
Ce mai face Stefanel? Chiar nu mai vrei sa intri deloc pe la noi? Macar sa ne povestesti despre el...

Edit: am vazut pozele de la un an. Moama, dar ce de-a invitati ati avut. Plasma aia a primit-o Stef cadou ?

Am citit cateva retete de prajituri. Ai cumva si o reteta de biscuti (pentru copii)?

Cristina & Elise-Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Cristina, na uite iaca m-ai convins si am scris
Esti magician bun



de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Mii de -uri pt. reteta. Ma bucur ca te-ai hotarat sa ne mai scrii.
La reteta de fursecuri as putea inlocui untul cu margarina?

Cristina & Elise-Stefania

Mergi la inceput