PRAJITURI - VERONICA
Raspunsuri - Pagina 14
LiliaToma spune:
ei, daca a zis Natalia ca nu se supara, eu de ce m-as supara.
Nu e treaba mea, nu ai preluat de la mine nici o reteta, ca eu pana acuma am facut numai deserturi de la Natalia, asa ca nu le am pe ale mele.
Numai ca iaka nu m-am gandit sa deschid si eu un subiect cu retetele ei deja probate de mine ca fiind " Prajiturile Liliei" , mai ales ca am probat multisoare, dar nu e tarziu niciodata. Deci zici ca nu te superi, Natalia, aa?
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
Hildegard spune:
Lilia, esti pornita pe mine.Asta e clar. Nu fi rea ca vin sarbatorile.
Am greasit si gata. Tu nu gresesti niciodata?
De ce n-o lasi pe Natalia sa ma certe. O reprezinti...
Am gresit ca am uitat sa scriu ca e a Nataliei...si pentru asta acum ma faci cu apa si cu otet.
Si inca ceva...sa sti ca am facut prajiturile astea. Pe mine efectiv ma pasioneaza sa fac praji de aia am desachis subiectul asta. Si mai mult sa mai primesc sfaturi de la alte mamici, sa ma impulsioneze si mai mult.
Asa cum le am facut....am fost mai saraca ca n-am avut atunci aparat foto digital...si ce-i cu asta? Toata lumea are aparat foto digital? Nu cred.
As vrea sa modific acolo la "Prajitua cu miere" ca e a Nataliei si nu pot. Cum sa fac?
Nu ma mai certa ca te invit la discoteca si pe tine Natalia la fel.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Hildegard spune:
Alexuta, eu inca nu m-am decis. Dar scriu in mare ce vreau sa fac si am sa completez pe parcurs lista ok?
Deci:
-Prajitura africana cu banane
-Fursecuri
-bilute Rafaelo
-un tort( nu stiu de care)
-un cozonac
-ecler(am sa pun reteta)
-in rest inca nu stiu ce sa fac.
Vino tu si da-mi idei.
Tu ce vrei sa faci?
--------------------------------------------------------
BILUTE RAFAELO
- alune de padure
- 1 pachet de unt
- 200g nuca de cocos
- 200g lapte praf
- 200g zahar
- zeama de la o jumatate de lamaie
Alunele sunt bune daca se pun in tava la prajit un piculet. Primesc asa un gust super....
Untul cu zaharul se amesteca intr-o cratita pe foc, se da la o parte si se pun 150g nuca de cocos si apoi laptele praf si zeama de lamaie
Dupa racire se fac bilute cu cate o aluna la mijloc si se tavalesc prin nuca de cocos.
Se servesc a doua zi.
Nota: Eu la bilutele astea fac portie dubla
poza aici
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
osna spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Tort Darts
-varianta 1-
Pentru blaturi (3):
6 oua
440ml lapte
340g zahar
160ml ulei
3 sau 4 lingurite rase de bicarbonat
2 pliculete zahar vanilat
425g Faina
25g de cacao
Pentru crema
250g crema de branza Philadelphia
5 linguri zahar
1 pachet de budinca de ciocolata
5-6 linguri de frisca
Pentru ornament:
Banane
Mandarine
Caramel
Frisca
Ciocolata granulata
Aveti nevoie de 2 tavi rotunde(diamentrul de 26cm) pentru a face blaturile sau se poate folosi o tava si se coace pe rand.
Pentru blaturi:
Se freaca cu mixerul ouale cu zaharul, bine de tot, dupa care adaugati uleiul,apoi laptele, bicarbonatul,zaharul vanilat si la sfarsit faina pana cand obtineti o compozitie smantanoasa.
Va vor iesi 2 blaturi (unul alb si unul negru) pe care le veti taia in 2 parti,pe fiecare, deci veti avea 4,dar aveti nevoie doar de 3 blaturi.
Turnati jumatate de compozitie intr-un bol si adaugati cacaoa pentru blatul negru.
Varianta 2
Pentru blat (3):
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Se freaca cu mixerul ouale (6oua) cu zaharul (340g) bine de tot, dupa care adaugam uleiul (160ml) apoi laptele (440ml) bicarbonatul (3-4 lingurite rase bine), zahar vanilat (2 pliculete), faina (425g) si cacaoa (50g), amestecand in continuare cu mixerul la viteza medie pana cand obtineti o compozitie smantanoasa.
Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 26cm pe care o tapetam cu margarina si faina si o lasam in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 1 ora si 10/15 minute sau pana cand betisorul iese curat.
Daca partea superioara a blatului va iesi mai bombata atunci va sfatuim sa o taiati in asa fel incat sa uniformizati blatul. Apoi il impartiti in 3 parti dar nu inainte de a-l lasa sa se raceasca foarte bine.
Optional se pot insiropa putin blaturile, dar nu foarte mult.
Pentru creme:
Crema 1 : 250g branza Philadelphia frecata cu 5 linguri de zahar apoi amestecata cu 5-6 linguri de frisca.
Crema 2 : Pregatim o budinca de vanilie
Pentru ormanent:
Frisca pentru ornat totul in intregime. Ciocolata granulata,ciocolata topita la bain marie (100-150g), cocos si cirese.
Tortul este bine sa-l lasati la frigider pentru cateva ore bune.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
veronica ai incercat varianta 1 la tortul darts??? pt ca reteta este de pe culinar si acolo au fost destul de multe discutii legate de faptul ca,compozitia de la blat este gresita si nu iese.
te-as ruga sa pui retete incercate de tine care stii sigur ca nu dau rateuri.
Svetlana,mamica fluturasului Matei
poze matei
osna spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Lilia, esti pornita pe mine.Asta e clar. Nu fi rea ca vin sarbatorile.
A
As vrea sa modific acolo la "Prajitua cu miere" ca e a Nataliei si nu pot. Cum sa fac?
hai ca te-am ajutat eu.
Svetlana,mamica fluturasului Matei
poze matei
silvana_salajan spune:
Azi au pornit pomipierii in viteza, de la sediu. Aveau alarma. Chiar nu stiam unde arde, si ma intrebam. Acum stiu. Au venit sa stinga scanteile de la acest topic!Fetelor, nu va mai certati, ca in definitiv noi astea incepatoare avem de casitgat din aceste postari!Va pe toate, si dati bataie la prajiturit!
Hildegard spune:
Silvana
Osna, io am facut varianta 2 a tortului.
Puteti face varianta 2 sigur. mie mi-a iesit. mie mi s-a parut varianta 1 ok dar noua ne plac blaturile negre daca e sa alegem.
Da, e de pe culinar reteta asta. M-am uitat acum.io am primit-o prin mail de la o prietena dar n-am stiut ca nu iese cu blatul alb. bine ca n-am facut.
Merci de ajutor
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
osna spune:
veronica eu zic mai bine sa intri in mesaj si sa stergi varianta 1.daca nu te pricepi te ajut eu.este pacat ca una din fete sa o faca si sa strice degeaba ingredientele.
pe culinar a incercat-o cineva si a ajuns la gunoi.
Svetlana,mamica fluturasului Matei
poze matei