PRAJITURI - VERONICA

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

fetelor, inca nu a ajuns sotul acasa sa isi dea cu parerea despre prajitura, dar vreau sa va spun ca aiesit foarte buna, eu am mancat 3 felii mari, eu care nu manac dulciuri
sper sa ii placa si lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

quote:
Originally posted by Hildegard

Lilia, esti pornita pe mine.Asta e clar. Nu fi rea ca vin sarbatorile.
Am greasit si gata. Tu nu gresesti niciodata?
De ce n-o lasi pe Natalia sa ma certe. O reprezinti...
Am gresit ca am uitat sa scriu ca e a Nataliei...si pentru asta acum ma faci cu apa si cu otet.
Si inca ceva...sa sti ca am facut prajiturile astea. Pe mine efectiv ma pasioneaza sa fac praji de aia am desachis subiectul asta. Si mai mult sa mai primesc sfaturi de la alte mamici, sa ma impulsioneze si mai mult.
Asa cum le am facut....am fost mai saraca ca n-am avut atunci aparat foto digital...si ce-i cu asta? Toata lumea are aparat foto digital? Nu cred.
As vrea sa modific acolo la "Prajitua cu miere" ca e a Nataliei si nu pot. Cum sa fac?
Nu ma mai certa ca te invit la discoteca si pe tine Natalia la fel.

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05




Draga, Veronica, imi pare rau ca te-ai suparat, dar al doilea mesaj al meu era chiar unul pasnic si care era mai mult o gluma, care se adresa mai mult Nataliei( sper ca ea a inteles gluma). Am si spus in ultimul mesaj, ca, bineinteles, daca Natalia nu se supara, eu nu am de ce sa ma supar, intr-un fel dand de inteles ca pe mine ma deranjeaza si mai putin ca pe Natalia chestia asta. Din pacate nu ai inteles ultimul meu mesaj si ai luat-o ca pe o insulta. In acel mesaj nu ti-am zis tie personal absolut nimic, dar asa mi-a iesit o gluma mai ironica sa zicem. Nici intr-un caz nu te-am facut cu ou si otet si nu am pomenit nimic de aparat foto. Pasiunea pentru gatit nu are nimic cu aparatul foto. Daca il ai, e bine, daca nu il ai, nimeni nu iti cere socoteala de ce nu ai poze.
In general, imi pare rau ca am scris, nu trebuia sa ma bag, mai ales ca nu era vorba de ceva preluat de la mine.

Eu iti doresc succes mai departe, fie ca e vorba de acest subiect, fie ca e vorba de realizarea unei prajituri, fie de orice alt plan pe care il ai. Cred ca e clar ca daca am observat chestia cu reteta, inseamna ca iti urmaresc subiectul. Te anunt cand incerc ceva de aici( de obicei sunt o lenoasa si e adevarat ca ma atrage mai mult cand sunt ispitita cu o poza la prajitura, dar nu e o regula)


P.S La discoteca nu merg ca nu mi-a placut niciodata nebunia de acolo. Dar uite la o feliuta de prajitura cand mai faci, poate vin.

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Hilde pai asta e marea mea problema ca nu stiu ce prajituri sa fac.
Ma gandesc asa: de Craciun daca traditia spune ca trebe sa mancam carne de porc, sarmale si alte chestii grele,m-am gandit sa fac mai putine prajituri cu crema.Tort nu o sa fac.
M-am gandit asa:
- turta dulce
- fursecuri diverse(vreo 3 feluri) inca nu stiu de care,
- o sa fac probabil si fursecuri Rococo
- poate o prajitura cu crema.
Am pus si reteta de Rococoaici
Tu ce fursecuri faci?

Casiana si Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Alexuta, fac fursecuri cu pistolul meu de facut fursecuri.
Si inca ceva: am cumparat ieri revista cu Prajituri de la Burda Costa 45.000 mii...si sunt acolo niste fursecuri super de te doare mintiuta. De acolo voi face ceva.
Vreau sa fac frusecuri cu diferite forma(pe care le are pistolu) si le fac prin cioco neagra, alba...cu glazura de zahar...si tot asa.
Tort poate nu fac nici io...fac de revelion ceva cu fructe.

de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

intrebare de om inteligent:...veronica vreau sa fac prajitura televizor da nu pricep ceva...zici ca foile alea maro se coc pe dosul tavii..banuiesc ca tava aia mare de la cuptor....si pandispanu ala alb trebuie sa se faca tot intr-o tava de aceeasi dimensiune banuiesc ca tre sa aiba folie aceleasi dimensiuni nu?eventual tot in tava de la aragaz?da nu prea are unde sa creasca nu?tu cum ai procedat?
poate intri pana maine la pranz ca atunci as vrea s-o fac si multumesc frumos

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Nushulica, io am tava de teflon 22/30 cu manere, in tava de la aragaz n-am copt niciodata. Foile trebuie sa fie de aceeasi dimensiune. Foaia de pandispan o coci in tava normal iara celelate 2 pe dosul tavii si ele ies subtiri. Toate foile trebuie sa aibe aceeasi dmensiune, ca e aceeasi tava.


Sa dai de veste....

de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

inca una si gata pe tava de teflon pun faina sau hartie de copt cand coc pe fundul ei ma refer?

saru mana ca ai rabdare cu mine

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Nushulica, Pe tava de teflon eu pun hartie cerata ca e mai sigur asa. Stiu ca nu se prinde dar io pun pentru siguranta. Si marginile tavii la ung cu ulei sau margarina.

cu mare placere
Oricand iti satu la dispozitie.

de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

nu-mi iese de nici un fel aluatul maro ...sau poate asa tre sa iasa am mai facut-o inca o data pe prima am aruncat-o ca nu o puteam intindea si acu n-am mai topit untul...oricum nu o pot intinde foaia sa fie cat tava am bagat-o la cuptor asa intinsa doar un pic iese la jumate cat tava...sigur tre sa fie o smecherie aici pe care nu o stiu eu...sau eu stiu ce am gresit...oricum de acum o fac asa sper ca data viitoare sa imi dau seama ce gresesc

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

hai sa zic si cum am procedat ca poate asa imi ziceti unde am gresit: deci am batut la mixer oul cu 5lg zahar bine pe urma am adaugat untul netopit faina cacao praf copt si o esenta de rom am amestecat bine si...aluatul care a iesit se sfaramita nu se putea intindea cu sucitorul si am pus pe hosul tavii pe hartie si am intins cat am putut cu mainile dar se rupea...ce probleme am...unde gresesc?

INGRID

Mergi la inceput