Schiopatat
Buna fetelor.
Avem si noi o problema. Ieri dimineata bb al meu de 16 luni si-a tras peste picioare o noptiera foarte grea. Cu sufletul tandari l-am scos de acolo, a plans, s-a linistit repede si nu parea sa aiba nimic. L-am masat, atins, totul era ok. Seara a inceput sa schioapete si in vreo 3 ore a inceput sa se scape efectiv de pe piciorul stang. Azi dimineata starea se inrautatise. Am mers la urgenta. I-au facut radiografii pe loc si concluzia e ca nu are nimic fisurat sau rupt. Tendoane si ligamente nu se vad la radiografie... Cert e ca ne-au trimis acasa cu sugestia de a-i da Ibuprofen, a-i face masaj si sa urmaresc daca in doua zile nu se schimba starea sau face febra trebuie sa mergem de urgenta inapoi. Dupa prima doza de Ibuprofen ( advil- in forma pt bebei) a inceput sa umble iar dar normal ca schiopatand.
Vanatai- are una minuscula la genunchiul stang, deci nu arata nici pe departe atat de serios incat sa-i afecteze mersul.
Aveti habar ce poate fi? Ati patit careva asta cu copilul? Stiti vreun remediu naturist sau homeopat pentru asa ceva? Mor de ingrijorare sa-mi vad puiul care umbla ca o zvarluga de la 9 luni asa neputincios si chinuit si imobilizat. Normal ca plange de frustrare ca nu se poate misca iar noi suntem morti de ingrijorare.
Olga
We're walking in the air
We're floating in the moonlight sky
The people far below are sleeping as we fly
-Nightwish-
Raspunsuri
Danelutza spune:
Of, Olga imi pare rau pentru Tony. Incearca si tu sa-i masezi cit mai mult piciorutzul poate ishi revine.
Sanatate multa si sa dea Doamne-doamne sa fie bine 

monalac spune:
sper sa nu fie nimc grav si baiatul tau sa inceapa sa faca nebuniile pe care le facea!multa sanatate.
karmenutza spune:
Cred ca este posibil sa fie vreun ligament atins. Adica un fel de entorsa. Asta in general dureaza cam 7-10 zile pana se recupereaza. Eu nu sunt medic, dar am vazut muuuuuulte asemenea "accidente" la baiatul meu care este acum mare. Dar si mare a cazut cu bicicleta intr-o mare viteza si si-a luxat mana. De fiecare data ne-a dat si noua ibuprofen si unguent diclofenac (voltaren). NU se maseaza tare zona. Doar usor, pana intra in piele unguentul. Daca se maseaza tare se poate dizloca ceva pe acolo.
Sanatate multa si sa cresteti mari!
Catalina
andali spune:
Olga, eu cred ca copilul isi va reveni, numai ca trebuie un pic de timp. fa-i masaj atat cat suporta el si ai mult rabdare.
O sa reusiti!
OlgaTarziu spune:
Multumesc mult fetelor de incurajari si raspunsuri. Acum altceva nu mai am de facut doar sa astept. Deocamdata starea lui e la fel, schioapata mai rau cand efectul advilului trece si dis de dimineata. Seara in general nu se mai tine pe picioare. Sper sa fie doar ceva usor si sa treaca. Ideea de a ne chinui asa unul pe altul 10 zile ma termina. Deja urla in continu de trei zile. Este un copil mult prea activ ca sa accepte faptul ca nu se poate misca asa cum vrea el.
Olga
We're walking in the air
-Nightwish-
ange spune:
olga,imi pare rau pt. micutzul Tony.Daca era ceva grav pana cum iesea la iveala.asta garantat.este foarte bine ca ai trecut pe la urgente ca sa te linistesti.
o entorsa (chiar astazi am avut un curs de prim ajutor si am vorbit mult despre astfel de accidente) NU este nimic grav.numai ca asa cum spunea si karmenutza,pana trece "bubitza" dureaza ceva timp si copilul are o indispozitie...
Aici spun ca atunci cand ai o entorsa fuga piciorul in apa rece sau gheata la greu.Numai ca-mi este greu sa cred ca micutul tau va accepta sa stea cu piciorusul in gheata pt. 10 -15 min...
Continua cu tlenel,masaje usoare si delicate,plimbari,mers nu tzopait sau alergat si incet ,incet va trece.Copii se refac tare repede.Uite orbim pe marti si ai sa vezi ca Tony va-ti cere sa joci cu el hokey![]()
Sa ai o seara buna si curaj mai ca asta chiar nu-i nimic.
p.s. am fost ieri sa vedem o casa noua si intr-o secunda Robert a fugit sus pe scari la etaj si de acolo a cazut direct in cap.A luat toate scarile la rand cu fatza,cu capul,cu corpul si l-am recuperat la capatul scarilor
A fost cumplit.Norocul lui a fost ca avea pe el geaca de iarna care ste super groasa si a amortizat totul.altfel...Doamne fereste!
Asa ca te inteleg perfect.
somn usor
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
OlgaTarziu spune:
Multumesc inca o data celor care mi-ati raspuns.
Rog moderatorii sa inchida subiectul.
Olga
We're walking in the air
-Nightwish-