SCOALA DE STAT SAU PARTICULARA !!????

SCOALA DE STAT SAU PARTICULARA !!???? | Autor: Fania

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,
Abordez un subiect care vad ca nu este prezent pe forum!!!
Ce scoala credeti ca e bine sa urmeze copiii nostri?
Desi copilul meu este in al 4-lea an de gradi particulara si sunt foarte multumita, sunt intr-o mare dilema in care zac de un an.
Ce va urma?
Scoala de stat sau particulara???
Parerile parintilor la fel ca si in cazul alegerii gradinitelor sunt foarte diverse!
Se mai face scoala la modul serios in scolile de stat??
A facut o gradinita de care suntem multumiti, stie sa scrie si sa citeasca inainte de a implini 6 ani, invata totul cu puterea de absortie a unui burete si sincer mi-e frica sa nu irosesc acesti ani si sa se piarda intr-un sistem de invatamant deficitar.
Astept parerile voastre si ale mamicilor care au trecut deja prin aceasta dilema.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Uite aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78324
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77386

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Particulara.
Dar inainte sa te asiguri de calificarea celor care predau acolo,de respectarea programei scolare,ca in I-IV,programa e destul de ok.
Mai catastrofala e la Liceu,dar pana atunci s-o fi dezvoltand mai bine si invatamantul particular.
Cu gradinita ai avut noroc,sunt multe gradinite particulare,de fapt patroni de gradinite,care nu urmaresc decat profitul imediat in detrimentul educatiei.
Si nu in ultimul rand,felicitari,ai o fetita super!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

Uite aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78324
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77386

Multumesc capcaunule pentru redirectionare!!
Desi, sincer asteptam parerea unor parinti de scolari!!!
Sunt tot "lost", desi cu gradinita am ales bine, sper sa pot face aceeasi alegere fericita si acum.
Problema mea este ca exista 2 tipuri de invatamant privat net diferite:
1. Invatamantul copie a celui europeano-american(vezi scoala americana; Cambridge school..etc)
2. Invatamantul privat autohton (marea majoritate o extensie a gradinitelor, gen Alexandra Kids, Olga G. pt. Bucuresti) se poate incadra aici chiar si scoala europeana care e un hibrid intre cele 2 forme.
In 1. se respecta sistemul liber de invatamant.
In 2. programa de invatamant a MI.
Ce face copilul mai departe ???!
Scos printr-o conjunctura oarecare din 1. sistem, nevoit sa aterizeze in cel romanesc, nu cred ca e prea convenabil.
Nu sunt de acord cu tine in unele din afirmatiile pe care le faci.
Cunosc Manageri pana in 30 de ani super capabil scoliti in Romania pe care marile firme doar ii "trainuiesc".
Cunosc Manageri de proiect pana in 27 de ani.
Problema scolii de stat este ca incarca copiii, nereusind directionarea lor catre ceea ce au mai bun de dat si astfel se pierd multi dintre ei, obositi de discipline care nu-i intereseaza, nu le dezvolta personalitatea, incearca sa-i uniformizeze, in inertia unei scoli care scotea ingineri in masa.
Iar noi sau EU nu stiu catre ce ne indreptam pentru a putea sti cum sa-mi orientez copilul, pt. k. poporul roman este un popor plin de surprize!!
Sper sa ma luminez in curand si cu ajutorul vostru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by Fania
Nu sunt de acord cu tine in unele din afirmatiile pe care le faci.

E OK.
Pluralismul ideilor este preferabil unei dictaturi ideologice.
Capcaunul cel bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Fania, sa stii ca s-a mai aerisit programa scolara din invatamantul de stat.
De exemplu, in clasa 1 nu mai au scris cate o pagina, ci numai 3-4 randulete pe care trebuie sa le faca bine.
Eu zic ca problema se reduce si la a gasi o invatatoare buna ( cu rabdare, sa iubeasca copii si jobul ei) indiferent ca e la scoala de stat sau la particular.

Si da se face scoala serios la scoala unde e Victor (nr. 49 Bucuresti), si cred ca si la multe altele din tara.

Victor a fost la gradi particulara, acum e la scoala de stat + afterschool. Din clasa a 5-a oricum ar fi intrat in invatamantul de stat.
Si gandeste-te ca fiind la scoala de stat, se invata mai disciplinat.
Eu sunt convinsa ca rezultatele obtinute acum sunt chiar meritul lui.
Daca ar fi fost la particular, n-as fi avut aceesi garantie: daca ar fi avut 'insuficient' ca si rezultat, poate m-as fi razgandit si n-as mai fi dat banii.
Si nu in ultimul rand, e mai ieftin.

Bafta la luarea deciziei celei mai bune ptr tine si printesa.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia99 spune:

Buna dimineata,
Am avut si eu aceesi framantari anul trecut, dar mi-am luat inima in dinti, m-am bazat pe instinctul de mama si mi-am inscris fetita la o scoala particulara. Acum nu regret nimic, momentan sunt multumita si sper sa fie bine si in continuare.
Mult succes in alegerea pe care a-i sa o faci si totusi tine cont si de parerea copilului.
Numai bine!

Mergi la inceput