cine fumeaza si alapteaza?
Raspunsuri - Pagina 2
Flaflo spune:
Si eu am fost fumatoare inraita, cu toate astea pentru puiul meu m-am lasat. Brusc, de pe azi pe miine, fara sa mai fi simtit niciodata nevoia de a pune o tigara in gura. Se pare ca instinctul matern ne face sa putem trece peste orice.....
Flavia si Bianca
alinka spune:
eu m-am lasat de fumat cand am aflat ca sunt insarcinata!acum mai trag cate o tigara,dar nu o voi mai face!
dar nu din cauza stresului ca alaptez,ci tentatia a fost mare.
alinam spune:
Ca nu este bun fumatul stie toata lumea. ca toata lumea zice sa lasai tzigara cand esti gravida si alaptezi iar e bine stiut si totusi nu se intampla asa, de ce?
eu am fumat toata sarcina, asta dupa ce la inceput am incercat sa ma las,apoi le-ma rarit ..dar totusi am fumat pana cu o ora inainte sa nasc si apoi o saptamana pauza, atat m-a tinut, inca alaptez, puiul meu are un an si da, fumez ...... teoria ca nu e bine, sanatos samd o stiu foarte bine, poate veti spune ca sunt inconstienta ,ca nu imi pasa de bebe dar nu e delok asa si am un copil frumos si sanatos.
si totusi nu recomand nimanui sa faca ca mine
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
poze
alinam spune:
a, mi-am adus aminte, nu vreausa creez polemici, am vazut o emisiune la tv cu o dr care spunea ca e foarte bine sa nu fumezi, dar daca totusi fumezi e preferabil sa alaptezi orikum, respunsul ei a venit in urma unui tel de la o "soacara" care era forte indignata ca nora fumeazasi urmeaza sa nasca si ea ii "interzicea "sa alapteze.
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
poze
giulia71 spune:
Io spun cu mana pe inima: sunt fumatoare inraita, dar din momentul in care am aflat ca fumez am zis stop tigari.
Si daca am spus cu mana pe inima, tre sa recunosc ca am bagat vre-o cinci toata sarcina din cauza constipatiei (mi-a fost teama sa folosesc banalul supozitor cu glicerina ca sa nu-i fac rau gandacelului).
In sfarsit am nascut si am alaptat numa trei saptamani ca dr pediatra in loc sa-si miste kuru sa ma invete sa-l alaptez nmi-a prescris Biocriptina si antibiotic ca facusem mastita (da, asta e alta poveste). Deci zic io ca am fost o mama aproape exemplara.
Numa ca dupa ce am nascut am cunoscut-o pe prietena mea cea mai buna care era insarcinata ..si baga nenea o cafea mare si tare dimineata de omorai calu' si tigari cat cuprinde. A nascut si ea, un bb la fel de sanatos care in comparatie cu al meu baga somn toata noaptea, pe cand eu faceam kilometrii noapte de noapte incercand sa-l adorm
.
Asa ca..trageti si voi concluzia..
quote:
Initial creeata de alinka
este o curiozitate a mea in legatura cu acest subiect.si cate tigari pe zi?
alina
Sa auzim de bine ;)
kristinutza spune:
nu am fumat in timpul sarcinii si al alaptatului, desi era una din marile mele placeri sa fumez. si ma gandeam ca radu meu s-a nascut destul de micut (2.750 kg) la 41 de saptamani. cred ca daca fumam, m-as fi invinovatit teribil ca din cauza fumatului ar fi avut copilul greutate mai mica la nastere. 
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
nelia spune:
Si eu am fost fumatoare, nu inraita, dar fumam destul. Am fumat intre 25 si 30 de ani, m-am lasat in momentul in care am hotarit sa facem un copil. Si nu m-am mai apucat si sper sa nu o mai fac vreodata. Imi pare rau ca am fumat si anii aceia. Alcoolul, tutunul si drogurile sint cei mai mari dusmani ai puilor nostri. Sint sigura de acest lucru, de aceea nu am mai fumat, iar de baut m-am limitat la citeva pahare pe an, la ocazii. Si sfatuiesc pe toate mamicile sau chiar viitoare mamici sa renunte la fumat. Efectele daunatoare nu se vad neaparat imediat, la nastere, ci apar in timp, pe parcursul vietii copilului, adolescentului sau adultului. Nu judec, inteleg foarte bine slabiciunile oamenilor, dar e o responsabilitate mult prea mare ca sa ne jucam cu ea.
In schimb, am si eu o piatra pe inima: cafeaua. Am tot cautat si caut motive pentru care sa renunt la ea, dar in afara de o posibila agitatie nu prea am gasit. Am baut pe parcursul sarcinilor cite o cafeluta mica dimineata, cu lapte, pentru ca am tensiunea mica si am baut si beau si in timpul alaptarii cite una pe zi, citeodata chiar si doua daca sint dupa o noapte nedormita. Pur si simplu nu pot fara cafea. Cind am aflat ca sint insarcinata cu primul copil, m-am lasat si de cafea vreo trei saptamini. Am ajuns la doctor pentru ca nu ma puteam ridica din cap, ma durea capul si aveam tensiunea 8 cu 7. Atunci doctorita mi-a spus ca alegem raul cel mai putin rau si anume cite o cafeluta pe zi cu lapte. La cursurile prenatale pe care le-am facut aici, ne-a spus ca nu e nociva si ca putem bea pina la patru cesti de cafea pe zi. In timpul sarcinilor m-am limitat doar la acea cafeluta de dimineata, si in primele luni de viata ale fetelor, cit am alaptat exclusiv. Dar dupa am cam baut, nu chiar 4, ce-i drept, dar cum spuneam au fost zile in care am baut si doua. Acum sint si la scoala si invat noaptea, inca o mai alaptez pe cea mica si beau cafea. Le-am si testat, sa vad daca sint mai linistite cind nu beau, nu am observat nici o schimbare. Ba cu Tudora mi s-a intimplat sa doarma foarte prost in zilele in care nu am baut, coincidenta cred.
Voi ce parere aveti? Cum ati procedat?
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
svety spune:
Cand am aflat ca-s gravi, nu am mai fumat. Nici nu am suportat fumul. Sotul meu fuma pe balcon, dar la servici era ceata...simteam ca vomit tot timpul. Nu am baut gram de cafea, Cola etc. in cele 9 luni. Apoi a venit bb Dani, super sanatos, dormea linistit in comparatie cu copii celor care nu au renuntat nici la cafei, nici la cola. Si am avut lapte. Tot nu am fumat. Deja pe la 6 luni as fi tras o tigara cu cafeaua de dimineata...Dar n-am facut-o. Acum Dany-boy are 1an si 3 luni si il mai alaptez, daaar...cand a facut 1 an am inceput sa beau dimineata cafeaua cu 2 tigari Slims menthol. Il alaptez dimineata si seara, dar de cand cu "tabietu'", laptele are gust statut - el suge - ori deja e timpul sa-l intarc. Ca am trecut pe lapte de vaca.
Eu zic ca totusi tigara schimba gustul laptelui si-l si imputineaza. Eu tare m-am stresat pt. alea 2 tigari.
Inca ceva: nu pricep cand vad femeile cu caruciorul prin parc si tigara in gura - arata oribil!! - nu pot sa se abtina vreo 2 ore?
mamica fericita de Dany-boy
www.dropshots.com/svety" target="_blank">
Steaua nostra nu va apune niciodata si lumina ei va dainui mereu 
anca tanasica spune:
hai sa raspund si io si sa nasc polemici...da' scriu si dupe aia fug...![]()
...am fumat in timpul sarcinii...ce.i drept putin si super.super lights...dar am simtit ca nu ma pot lasa...asa ca decat o mamica stresata...mai bine 4-5 tigarele pe zi...
...am fumat si cat am alaptat...pentru mine alaptatul a fost f.greu...dar am vrut neaparat sa alaptez...fumam dupe ce o alaptam pe pitix...
...contrar tuturor previziunilor, pitix s.a nascut cu greutate OK...chiar f.mare...la 36 de sapt (de fapt 34,5...dar i.a trecut dr.36 ca sa nu se puna prematur...ca nu o credea nimeni ca are 34,5 de sapt la greutatea aia) si 3,150 kg...deci mult...am nascut mai devreme pentru ca uterul meu infantil n.a mai putut sa duca un copil mare si 2 saci amniotici (avusei gemeni...dar s.a dezvoltat numai unul...asa e pitix...luptatoare...)...cred ca dc o duceam la 40 de sapt...avea 4,5 kg...ceea ce necesita cezariana...lucru pe care l.am refuzat, cu obstinatie chiar, toata sarcina...(doctoritele mele glumesc cu mine ca io i.am transmis lu' pitix sa iasa mai devreme...ca sa nu fac ceza
)
...NB: pediatra care m.a urmarit in timpul sarcinii si dr.gineco mi.au spus ca decat o mama turbata dupe tigara...mai bine fumez cate una atunci cand simt ca nu mai pot...aceleasi lucruri le.am citit si pe net...si apoi...cu alaptatul...DA...e mai bine sa alaptezi chiar dc fumezi...dar pe mine m.a ajutat si faptul ca n.am avut neam de greturi, rau, etc...eram ca si cum nu eram gravi...doar ca.mi crestea burta intr.un ritm f.alert...
...ah...si pitix e sanatoasa tun...s.a dezvoltat dupe carte...e rezistenta, desteapta, mananca bine, se joaca toata ziua si doarme tun...in primul an de viata cred ca avuseram 4 nopti in care n.a dormit tun(neste colicei)...acuma cand doarme poti taia lemne pe ea...pediatra mea imi spune ca dc ar fi toti copiii ca pitix...ea ar sta acasa mai mult timp si si.ar putea vedea si de familia ei...probleme avem noi cu incapatanarea...dar as fi nebuna sa dau vina pe tigari![]()
Giana spune:
Da, mamici! Si eu am fumat toata sarcina dupa ce la inceput m-am lasat o saptamana si mi-a fost foarte,foarte rau.Dureri de cap,ameteli...dr. cand a aflat a spus sa le raresc cat de mult pot dar sa nu le las detot.Asta pt ca organismul meu nu le respingea asa cum patesc alte mamici gravide care varsa si numai daca vad scrumiera goala.
Riscul pt un copil a carui mamica a fumat in timpul sarcinii este ca se poate naste sub greutatea normala.Al meu a avut la nastere 3000 g si poate ca daca nu fumam era mai marishor.Insa a fost(si este) perfect sanatos.La 3 luni avea 8 kg. Si inca ceva...daca vrei ca copilul sa nu fie afectat deloc de nicotina trebuie sa te lasi cu 6 luni innainte de a ramane insarcinata.
Am alaptat un an si 10 zile si am fumat in tot acest timp.Si nu pt ca ar fi fost un chin pentru mine alaptatul.Din contra.Insa mai ales in primele luni cand nu apuci sa faci altceva decat sa alaptezi,sa schimbi scutece,iar sa alaptezi...si sa stai cate 40 minute la un "supt" era o adevarata placere acele 5 minute numai pt mine.Faceam un lucru doar pt placerea mea. Bebe-ul meu a crescut super bine,are acum 12 kg. Nu a fost deloc bolnavicios,numai cateva episoade de raceli banale care au trecut simplu.
Insa nu am fumat niciodata cu copilul in brate si nici cu el prin preajma.Numai in bucatarie se fumeaza(si sotul e fumator) sau afara in aer liber.Il ferim pe cat putem de fumul de tigare.
Sper din suflet ca la urmatoarea sarcina sa-mi fie groaznic de rau de la fum si tzigare.Chiar nu vreau sa am o sarcina la fel de usoara.Vreau sa le las definitiv!
GeorGiana
de
Dani POZE

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63229" target="_blank">Cum s-a nascut minunea
Varsta puiului
*** Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte. ***
Michael Levine