cine fumeaza si alapteaza?
Raspunsuri - Pagina 3
diana spune:
Da...recunosc ca si eu am fumat in timpul sarcinii. E adevarat ca erau zile cind nu fumam deloc si niciodata nu am depasit 5 tigari. Dar nu am putut sa renunt la fumat. Imi e rusine ca nu am reusit sa renunt. Apoi dupa ce am nascut am alaptat un an ...timp in care am fumat cam 8 tigari pe zi. De obicei dupa ce alaptam. Ce sa zic ...mie rusine cu mine...
Puiul meu este la fel ca ceilalti copii...cu racelile inerente de la gradi...si un pic mai slabut. Dar cred ca seamana cu mine...(am 44 Kg).
Va pup Diana
mariussimiuc spune:
Inca una si p-aia ma duc si eu...![]()
Mamicilor,imi permit o...atentionare.As vrea sa-i spun sfat,dar nu vreau sa fiu altfel inteleasa...![]()
Deci...nu incepeti diversificarea mai devreme de 6 luni,nu le dati sare si zahar pana la un an,nu le dati Danone ca le face rau,nu le dati crenvusti si ciocolata...lista poate continua...in schimb fumati ca sigur nu le face rau. ![]()

Miha 
Rufus spune:
quote:
Originally posted by mariussimiuc
Deci...nu incepeti diversificarea mai devreme de 6 luni,nu le dati sare si zahar pana la un an,nu le dati Danone ca le face rau,nu le dati crenvusti si ciocolata...lista poate continua...in schimb fumati ca sigur nu le face rau.
Bine zis...Grija si responsabilitatea fata de un copil se compun din mai multi factori importanti, pe care n-ar trebui sa-i interpretam dupa bunul plac.
Admir fetele care au curaj sa recunoasca ca au fumat in timpul sarcinii sau alaptarii, dar nu le inteleg de ce isi gasesc motive de eschiva. Si, ce-i mai rau, nu inteleg de ce fac rau copilului nenascut (sau foarte mic) pentru propria placere.
Mi-am spus parerea, fara sa critic pe cineva anume. Eu sunt fericit ca sotia mea s-a lasat de fumat cand a ramas gravida si am reusit sa ma las si eu. Si asa am ramas nefumatori pana azi...
poze multe cu noi

Ana a implinit un an

Vara lui 2006

nelia spune:
Da, si eu sint de acord ca trebuie sa te lasi de fumat chiar inainte de ramine insarcinata. Asa am citit, asa mi-au spus doctorii, asa cred si asa am facut. Dar fiecare face um simte, la urma urmei nu cred ca sintem in masura sa judecam pe cineva, ca fiecare are la rindul lui lucruri pe care nu le-a facut deloc dupa carte si nu numai in privinta copiilor.
Dar eu am intrat sa vad daca a scris cineva despre cafea... As vrea sa stiu din experienta altor mamici, ce stiu si ce au observat ca se intimpla atunci cind beau cafea, fata de altele care nu beau deloc. Asa, din curiozitate... ca de-acum am fost gravida si le-am alaptat.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Flaflo spune:
Eu cred ca mamele fumatoare nu sint destul de informate despre riscurile la care isi expun copiii. Altfel nu inteleg cum poate o mama sa pericliteze de buna stiinta sanatatea si dezvoltarea puiului ei.
Am fost si eu pe vremuri fumatoare inraita, cu toate astea nu mi-a fost greu sa aleg intre tigara si copil. Amindoua nu se potrivesc una cu alta....
Si vorbind despre fumat, ati stiut ca organismul are nevoie de 7 ani pentru dezintoxicare dupa ce persoana in cauza s-a lasat de fumat?
Eu am intrat abia in al 4-lea an....
Flavia si Bianca
Rufus spune:
Mai fetelor, am auzit astazi la radio ca, in urma unui proces in SUA, o mama a pierdut custodia copilului pentru ca...era fumatoare. Tatal s-a plans ca, de cate ori se intalneste cu copilul, hainele acestuia miros puternic a tutun si ca se teme ca fumatul pasiv va dauna acestuia. Femeia a pierdut toate apelurile si o sa-si vada copilul doar in vacante.
Ce ziceti?
poze multe cu noi
Ana a implinit un an
Vara lui 2006
Flaflo spune:
Rufus, nu stiu ce sa spun.... Pur si simplu nu pot sa inteleg atitudinea acestei mame! Apropo, este dovedit ca fumatul pasiv dauneaza, este chiar mai nociv decit cel activ. Aici citeva dintre putinele link-uri gasite pe google.
http://www.fumat.ro/pasiv/index.htm
http://news.softpedia.com/news/Fumatul-pasiv-creste-riscurile-de-imbolnavire-ro-27971.shtml
http://eurespir.xhost.ro/
http://www.ecopii.ro/Articole_despre_copii/Fumat_Metode_de_renuntare_stopfumat_fumatul_pasiv.html
http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/113/4/S1/1007
Si inca ceva: un adult nefumator are posibilitatea de a pleca de linga un fumator, dar un copil mic NU ARE DE ALES !!!!!!
Nu vreau sa creez polemici, vreau doar sa lansez o rugaminte tuturor mamicilor fumatoare sa se informeze si sa se mai gindeasca inainte de a-si aprinde urmatoarea tigara in prezenta puiului ei.
Flavia si Bianca
Elenalove27 spune:
pentru mamicile care au intrebat de cafea in timpul sarcini:
am gasit www.kellymom.com/health/lifestyle/caffeine.html" target="_blank">AICI
ca ar fi OK sa consumam un anumit amount de cafea pe zi.
During pregnancy: Most sources suggest a 300 mg/day upper limit on caffeine for pregnant moms. However, one source (Motherisk) recommends an upper of limit 150 mg caffeine per day during pregnancy.
eu stau prost cu circulatia ,am voie la 1 canitza mica dimineata/pranz de cafea jumate decaf.
pup si sanatate
Elena
34+
POZE
"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous
adas spune:
cum sa fumezi langa copil? sunt o multime de mamici sau tatici in parc, care fumeaza in nasul copilului. cum ar fi sa lasi copilul sa se joace langa teava de espament a unui camion. asta ati face? atunci de ce fumati?...
cat despre cafea, nici asta nu cred ca e prea buna. dar daca tot nu stim exact efectele, de ce sa riscam? nu e mai simplu sa evitam? eu in sarcina am avut tensiunea f. mica. ajunsesem la 7 cu 5 in luna a 9-a. si dr. mi-a spus sa beau cate putina cafea sa-mi ridice tensiunea. dar nu. am preferat alte metode mai anevoiase, dar mai sigure.
daca-ti faci tie rau, constient, nu face si copilului. el n-are nici o vina...
www.dropshots.com/day.php?userid=192859&cdate=20061011" target="_blank">stefi
ada +
stefi (08.07.2006)
nelia spune:
Elenalove27, multumesc pentru site. In sfirsit, un site bun si plin de inormatii despre asa ceva. Pai, trebuie sa stau linistita, pentru ca eu nu cred ca am depasit vreodata, in ultimii 5 ani, 200 mg de cafea pe zi. Si o fac si slaba. Cel putin pe parcursul sarcinilor, mai mult de o ceasca dimineata, cu lapte, nu am baut. Si nu beau alte lichide care au cofeina, nici una, poate cite un ceai, dar beau mai mult verde, evit ceaiul negru, de exemplu.
Adevarul este ca imi place foarte mult cafeaua. Numai cind simt cum miroase...
Am fost o mare bautoare de cafea inainte de a decide sa avem copii. Beam cam trei pe zi, negre, amare, foarte tari si fara nici un adaos. Daca luai o gura din cafeaua mea, ti se ridica parul maciuca in cap. Dar mie asa imi placea! Si ciocolata imi place tot cea amaruie si neagra! Cind am hotarit sa avem copii, intii am facut o cura de dezintoxicare: aproape un an nu am fumat, am baut doar o cafea cu lapte dimineata si nu chiar atit de tare, am mincat mai putina carne si aia slaba sau peste, am mincat multe, multe lactate, legume si fructe. Nu mai spun de perioada sarcinilor si a alaptarii, ca am avut grija de mine ca de un copil. Atit mi-am pastrat, de nevoie, dar si de placere
, cafeluta zilnica, dimineata si tabieturile legate de ea, si dupa ce au facut 7-8 luni fetele, o mai inmulteam spre prinz, mai ales dupa vreo noapte nedormita. Am testat si fetele, cum spune acolo, nu mi s-au parut deloc sensibile la cafeaua mea, nu si-au schimbat niciodata comportamentul in lipsa ei.
Adas, cu fumatul sint de acord. Si cu cafeaua, in principiu, dar tensiunea mea a ajuns si la 6 in lipsa de stimulent, si aveam de ales intre medicamente si cafea (sau vin rosu!
). Nu stiu daca am facut bine, dar am ales putina cafea pe zi, atit cit sa ma pot ridica din pat. Dupa ce beau o cafeluta, abia daca ajung la 8-9. Pentru ca vinul l-am exclus, iar medicamentele au tot timpul efecte secundare, cunoscute sau necunoscute. Chiar sint curioasa ce alte metode ai gasit, pentru ca eu le caut de mult. Si acum am tensiunea in jur de 9, cu cafeaua zilnica, desi pentru 38 de ani e destul de mica.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA