Va duceti copiii raciti la gradinita?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Iar despre varstele mici la care copiii incep gradinita, cred ca sunt f putini de 1, 2 ani in gradinite. Poate la cresa te refereai , iar acolo parintii ii lasa mai mult de nevoie decat de voie.
quote:

Din pacate gradinitele particulare sunt pur si simplu invadate in momentul de fata de copii intre 1.5 ani si trei ani.
Multe mamici considera ca ete o alternativa la bone. Am auzit pe cineva spunand odata: "decat sa-ti angajezi o femeie despre care nu stii nimic, mai bine-l duci la o gradinita particulara unde chiar daca platesti mai mult macar esti convinsa ca-l gasesti intreg."
Aceasta abordare paguboasa distruge sansele gradinitelor particulare de a deveni gradinite in adevaratul inteles al cuvantului; pentru ca majoritatea mamicilor super-extra-multumite de gradinitele particulare din orasul meu, de exemplu, sunt cele cu copii pana la 3 ani, care nu au nici un fel de asteptari normale de la o gradinita. Tot ce vor e sa-si gaseasca copiii intregi si bine hraniti iar calitatea actului didactic le lasa reci!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

simali: in toata lumea exista si grupe mini, cu cate 5-6 copliasi mici, mai ales ca acolo nu sta nimeni 2 ani acasa cu copilul. La gradinita unde este baiatul meu grupa aceea este separata de celelalte. Oricum nu e vorba de o "invazie" a copiilor sub 3 ani in gradinite.

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

sunt putin off-topic
simali - care ar fi calitatea actului didactic in cazul in care copilul sta acasa cu bona?? cate dintre bonele din romania au macar minime cunostinte de psihologia copilului, de pedagogie? cate dintre ele au cunostinte de prim-ajutor? cate dintre ele constientizeaza impactul pe care atitudinea si reactiile lor le au asupra celor mici in toate aspectele vietii?
cat despre statul acasa cu copilul... acele mamici care isi pot permite, o fac. dar marea majoritate a familiilor, si in romania si in alte parti ale lumii, au nevoie de doua salarii pentru a asigura un trai decent. eu personal prefer sa duc copilul la gradinita si sa merg la servici, ca sa pot sa ii asigur un trai decent si acum si in viitor. de ex are o asigurare pe numele ei, pentru ca la majorat sa dispuna de o mica suma de bani pentru studii. consider ca este un lucru important. la fel cum consider ca este important sa am din ce sa ii cumpar o pereche de ghete bune sau o haina comfortabila atunci cand este frig, un medicament de calitate atunci cand are nevoie, cartile si jucariile potrivite varstei, nemaivorbind despre alimentatie si altele. iar resursele financiare pentru aceste lucruri nu se pot obtine decat muncind.

o mama care munceste

cele mai frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by alexandrueduard

Dar nu au scris de care streptococ? Dar cu siguranta nu e scarlatina.

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Nu, atat: "streptococ".
Dar azi am vazut ca au luat anuntul, deci e din nou "safe".

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cred ca aceeasi situatia ca si la adulti. Medicul iti da medical daca ai febra sau ceva mai grav. Nicidecum pt "muci si tuse". Asa si cu copiii. Eu il trimit la gradinita cand are doar "muci". De fapt toti copiii din grupa sunt toata iarna in starea asta. De cand a inceput gradinita l-am tinut acasa 1 singura zi si asta pt ca in ziua anterioara venise de la gradi cu stare de voma, si plangea ca-l doare burta. I-am dat mancare mai usoara, ceai si a doua zi n-a mai avut nimic - asa ca am dedus ca i-or fi dat ceva de mancare nu foarte..ok. Mai rau e ca el trece relativ usor peste raceli (anul trecut am "sarit" iarna fara antibiotic), in schimb fratiorul lui mai mic - are acum 1 an- le preia si le face zdravan... asa ca a servit saracul si antibiotice. Dar asta e viata. Traim in comunitate.
Mai rau decat racelile si gripele de sezon, pe mine ma deranjeaza "viermisorii intestinali" de toate soiurile pe care ii aduna din gradinita si pe care ii tratezi ca sa apara din nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela77 spune:

Nu cred ca exista vreun parinte care sa-si trimita copilul bolnav la gradi/cresa, de drag... de placere. Cine cu ar vrea sa stea cu copilul acasa sa-l doftorceasca atunci cand este racit, si stim bine ce stare de kko iti da o gripa. Ci pentru ca nu are alternativa.
N-avem nici buni si nici tata in dotare. Insa avem o urata gripa.
Eu nu pot lipsi de la serviciu. Ce facem?

L-am lasat cu tot cu antibiotic la cresa, intre alti 14 copii.
Chiar nu am ce face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramel spune:

Daniela77, sunt de acord cu tine. Si eu duc copilul la gradinita, desi inca nu are 3 ani, pt. ca nu are cine sa stea cu ea.
Toata luna octombrie a fost racita, desi merge la gradi din august.
Nu am tinut-o acasa decat 2 zile, cand i-a curs un ochisor.In rest, a mers asa, cu nas infundat si apoi cu muci...Ce sa-i fac?Nu a racit acasa, tot de acolo a venit cu raceala, deci asta este, nu o s-o tin acasa decat daca face febra, in rest va merge in continuare la gradinita.Noroc ca acum e bine, slava domnului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Draga Daniela,

dar daca maine copilul are 40 de grade si pneumonie, atunci poti lipsi de la serviciu ca sa te internezi cu el in spital ??

Si eu am un serviciu de la care nu pot lipsi (lucrez intr-o "multinationala"), dar daca copilul imi este bolnav de o gripa urata (deci nu muci si tuse fara febra) atunci fac pe dracu-n patru si raman acasa, alternativ eu sau tati, sau o bona de "rezerva" etc etc. nici noi nu avem bunici la dispozitie si bona ne-a lasat de curand.

Scuze pentru vehementa, dar sa duci un copil "KO" de gripa la gradi e complicatie curata ... sa ne gandim totusi la sanatatea si binele copiilor !!!

Ingrid si Cristi 3 ani si 8 luni

Mergi la inceput

Era vorba despre copii raciti, nicidecum de complicatii care sa necesite internari in spital.

Mergi la inceput

Si apoi in primul rand nu dau sanatatea copilului pe nici un loc de munca oricat de bun ar fi el... deci nu-mi pot lua liber... imi pot da demisia...

Iar in al doilea rand in cazul unei internari.. mamica se poate interna cu copilul in spital si deci i se da concediu medical care nu poate fi refuzat de nici un angajator

Dar sa zicem Doamne Fereste.. si sa ne ajute sa-i tinem sanatosi si voiosi

Mergi la inceput