Va duceti copiii raciti la gradinita?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Daca are febra sau e intr-adevar f racit nu il duc. Dar daca ii curg mucii (ceea ce se intampla permanent de cand a inceput gradi) il duc cu siguranta. Si, ca si anamaria, va spun ca oricum copilul e contagios inainte de aparitia primelor simptome vizibile.
Noi avem bunici cu care sa stea ,daca e cazul,dar cei care se descurca singuri si care au servicii cu program strict si absolut obligatoriu cred ca nu prea au ce face.
Si, in momentul in care ne-am lasat copiii in colectivitate, stiam ce ne va astepta.

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryP spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Eu cred ca un copil bolnav nu ar trebui dus la gradinita. Pe linga ca imbolnaveste si alti copii nici lui nu-i e de nici un ajutor. Nu invata nimic, se oboseste in plus si asta ii lungeste boala. Gradinita nu e pe post de bona, are rol educativ.
Noi am avut bona si cind copilul era inscris la gradinita, tocmai pentru situatiile cind ar fi fost bolnav si nu il puteam duce la gradi. Si au fost muuulte zile din astea. Din pacate sintem singuri pe aici si nu am putut beneficia prea mult de ajutorul bunicilor.
Cind a venit si al doilea copil am considerat ca mai bine ramin cu ei acasa. E mai greu din punct de vedere financiar dar daca am hotarit ca vrem copii le datoram tot ce e mai bun. Pentru mine asta inseamna sa le ofer confort fizic si psihic, nu cele mai minunate jucarii.
Gradinitele (publice sau particulare) nu ar trebui sa accepte copii bolnavi.
As vrea sa mai spun ca in curind copiii vor merge la "gradinita" direct de la maternitate. Nu mi se pare normal sa mearga la un an-doi nici chiar la trei ani. Sigur ca se imbolnavesc MEREU daca sint in colectivitate la asa virste mici.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

RAZVAN MIHAI – puiul meu drag

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ramona J

Eu cred ca un copil bolnav nu ar trebui dus la gradinita. Pe linga ca imbolnaveste si alti copii nici lui nu-i e de nici un ajutor. Nu invata nimic, se oboseste in plus si asta ii lungeste boala. Gradinita nu e pe post de bona, are rol educativ.
Noi am avut bona si cind copilul era inscris la gradinita, tocmai pentru situatiile cind ar fi fost bolnav si nu il puteam duce la gradi. Si au fost muuulte zile din astea. Din pacate sintem singuri pe aici si nu am putut beneficia prea mult de ajutorul bunicilor.
Cind a venit si al doilea copil am considerat ca mai bine ramin cu ei acasa. E mai greu din punct de vedere financiar dar daca am hotarit ca vrem copii le datoram tot ce e mai bun. Pentru mine asta inseamna sa le ofer confort fizic si psihic, nu cele mai minunate jucarii.
Gradinitele (publice sau particulare) nu ar trebui sa accepte copii bolnavi.
As vrea sa mai spun ca in curind copiii vor merge la "gradinita" direct de la maternitate. Nu mi se pare normal sa mearga la un an-doi nici chiar la trei ani. Sigur ca se imbolnavesc MEREU daca sint in colectivitate la asa virste mici.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Probabil sotul tau castiga suficient ca sa puteti sa va descurcati toti 4, dar nu e valabil in toate familiile din Romania. La mesajul tau e mai mult de discutat, inclusiv despre faptul ca ai hotarat sa ramai acasa full time pentru a ingriji de copii. Nu stiu daca este o decizie universal valabila, mai ales ca multe femei sunt si carieriste si mame. Si nu stiu daca e un sacrificiu necesar, cand avem alternative.
Iar despre varstele mici la care copiii incep gradinita, cred ca sunt f putini de 1, 2 ani in gradinite. Poate la cresa te refereai , iar acolo parintii ii lasa mai mult de nevoie decat de voie.

Magda si Alex(3 ani)
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Adevarat ai grait! Un copil e contagios chiar si cand curg putin mucii, nu-i neaparat sa faca febra sau sa tuseasca rau! Asa ca poti lua raceala de unde nu te astepti! Eu una m-am resemnat...asta e gradinita, insa racelile au rostul lor, copilul isi face imunitate, si apoi va fi mai rezistent la imbolnaviri si va face forme mai usoare. Si noi, cand am fost copii, ne-am imbolnavit (mamaaa, ce-mi ciuruiau fundu' cu Penicilina - remediul universal la vremea aia ), dar ne-am facut mari si dupa'aia n-am mai fost asa sensibili. Sa ne bucuram ca-n ziua de azi exista atatea antibiotice orale pentru copii...ca, in majoritatea cazurilor, au efect, ca nu mai suntem nevoiti sa le facem Penicilina anual sau, mai rau...de 2 ori pe an...in ziua de azi sunt mult mai multe remedii decat erau pe timpul nostru....si trecem mult mai usor printr-o raceala.
Inca ceva: daca copilul nu vine in contact cu microbii, virusurile etc in anii de gradi, cand va fi la scoala sigur va lua de toate pentru toti (ca la scoala n-are cum sa nu-i primeasca raciti), se va imbolnavi si-si va face imunitatea la scoala, ceea ce nu-i chiar indicat...ca de la gradi poate lipsi...nu pierde mare lucru...dar daca lipseste de la scoala...hm...acolo fiecare zi e importanta, pierde materie, are apoi de recuperat si nu e prea bine. Asa ca mai bine sa-si faca imunitatea naturala inainte de a merge la scoala!
In ceea ce ma priveste, cam pana la 7 ani am fost sensibila, raceam des, faceam Penicilina, deci in timpul anilor de gradi, caci apoi, la scoala, m-am imbolnavit mai rar si n-am mai facut deloc injectii.
Asa ca ...haideti sa nu ne mai stresam. Bolile, racelile, virozele, sunt un rau necesar. Chair FOARTE NECESAR. Caci de ele tine dezvoltarea sistemului imunitar al copiilor nostri si sanatatea lor viitoare!

quote:
Originally posted by anamaria

pai ce sa zic, nu ii duc daca au febra, tusesc foarte rau, au nasucul ffff infundat, diaree, varsaturi, boli ale copilariei, etc...

dar sa fim seriosi, copilul imprastie virusi chiar inainte de a face febra, are doar un pic de mucisori si stranuta de 2-3 ori, gata gramada de virusi!

nu ii duc cu antibiotic la gradi, desi alti parinti o fac. dar, repet, ei sunt prctic contagiosi si cand 'o duc pe picioare'...

cam asta e beleaua cu colectivitatea, ce sa-i faci???

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE SA LE FACI?

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Despre ce a scris Pisi_Ella am citit si eu,
ca e bine ca viata in colectivitate sa inceapa chiar inainte de
2 ani. Bolile , virozele etc sunt mai traumatizante la o varsta mai
mare decat in copilarie.

Eu am fost putin marcata sa vad in gradinitele japoneze multi copii bolnavi, respectiv muciosi. Astia n-au nici un stres daca e copilul mucios ( e putin racit si prin urmare are program normal).
Daca are temperatura sub 38.5 si sta in picioare este lasat fara probleme la gradi, cresa etc.

Eu pe Ana o tin acasa daca se simte rau, are medicamentatie regulata, trebuie urmarita cu atentie la fiece ora.
Daca are o viroza fara temperatura si e bine dispusa, respira pe nas,
nu tuseste sa vomite o duc la gradi si chiar in parc daca e vreme buna.

Cum s-a mai spus o Viroza respiratorie nu se vindeca intr-o saptamana.
"coada" ei mai dureaza inca 1-2 saptamani cand copilul se simte aproape bine, dar ii mai trage cate o tuse etc.
Nu poti tine un copil izolat atata vreme.

Daca e o boala contagioasa infectiosa e o chestie de bun simt sa-l tii acasa.

Sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Azi, la gradinita, la intrare, anunt scris cu litere mari: "Avem streptococ in gradinita". Asta o fi insemnand tot scarlatina?

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Dar nu au scris de care streptococ? Dar cu siguranta nu e scarlatina.

Magda si Alex(3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Daca totusi suntem nevoite sa ducem copii cu muci sau tuse/stranut la gradinita, ar trebui sa insistam pe deprinderea stranutatului/tusitului in batista sau servetel. E o lupta grea, stiu, dar este foarte neplacut sa vezi pe cineva (copil sau adult) care arunca microbi in colectivitate fara nici o rezerva. Ar trebui ca si educatoarele sa insiste in acesta directie. Si ar mai trebui sa insiste pe stersul manutelor cu servetele antibacteriene sau spalatul cat mai des cu apa si sapun la copii cu simptome de raceala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Din nefericire...ne dam seama un pic cam tarziu ca sunt intr-adevar raciti/gripati/etc
Precum bine ati experimentat...la faza de "febra" sau primele simptome "reale"..se ajunge dupa minim 2 zile..cand deja s-a "contaminat"..atunci incepem antibioticul, incep febrele...

Si noi stam acasa cat avem febra, luam antibiotic sau avem simptome accentuate de .."diverse" (nas prea infundat, muci...etc)..Dar ne re-intoarcem la gradi...alti pici sunt in alte faze de "incubare"...deci...iar ne paste "o noua contaminare"....

Cel putin asta se intampla la gradi in primavara ( la prima noastra gradi)..Acum..slava domnului suntem (relativ) ok de mai bine de o luna la noa gradi...desi...suntem in plin sezon de viroze...al meu a inceput deja sa-si traga nasul, nas infundat...sa vedem cat o "ducem" pe picioare...

Multa sanatate piticilor ...iar pe noi sa ne tina nervii cat mai mult...:))

Pupici mici,
Mama_lui_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

scuze..."noua" gradi...

Mergi la inceput