Va duceti copiii raciti la gradinita?
Raspunsuri - Pagina 2
Gabbriela spune:
nu il duc racit la gradi si nu il duc racit nici in park intre alti copii, il scot la plimbari lungi si frumoase in jurul cartierului.
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Tine aripioara asta, voinice
Field_mouse spune:
Cand am intrat la gradinita, am intrebat special dna asistenta despre acest aspect. Deci, cu febra, sau sub un tratament cu antibiotic nu se poate, dar daca are doar tusea, eh, ce sa facem, aduceti siropul de tuse...
De la inceput, cand se imbolnaveau, ii tineam acasa, chiar daca aveau doar muci. Dar cam au inceput sa stea 3 zile la gradinita si o saptamana acasa, mi-am cam revizuit atitudinea mai ales ca aproape in fiecare dimineata vad copii care tusesc, cu siropu' dupa ei. Asta este. Astept sa treaca 3-4 luni, pana se imunizeaza "natural"...
Normal, daca au febra sau nu se simt bine, sau tusesc de vomita, nu-i duc, ca ii chinui, in primul rand pe ei.
pisi_ella spune:
Emma e o la o gradi particulara, unde, din nefericire, ii primeste si raciti, toti sunt muciosi si tusesc!
Ma rog, nu e o gradi scumpa, si am acceptat situatia. A fost racita de 2 ori, o data mai rau, a doua oara mai usor. Am tinut-o acasa cateva zile, pana s-a vindecat. Insa muci...muci are mai tot timpul, mai multi sau mai putini!
Cu muci o trimit. IN rest...cu tuse, febra...nici vorba!
Chiar m-am uitat la copii cu atentie...cel putin trei sferturi au muci la nas. Chiar daca a mea n-are pe moment...sau i-au trecut...dupa 2 zile are iar!
Sa luam partea buna: copiii isi fac imunitate! Am fost avertizata ca-n primele 6 luni de gradi va tot raci...insa apoi va fi mai rezistenta. Ea a racit de 2 ori in aproape 3 luni...Zic eu ca e binisor. Se putea mai rau...sau sa faca Doamne fereste vreo complicatie
Mai nasol e ca se imbolnaveste si Matei (1 an si 3 luni) si, fiind mai mic, se chinuie mai mult, saracutzu'!
Mama, ce reprize de tuse si vome am avut!!
Nu l-am avut bolnav pana la 1 an si o luna, pana sa mearga Emma la gradi. Dar acum recupereaza!
Multa, multa sanatate!
Lasa...se fac ei mari!
_Ella,
Emma &
Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
vrabiuta spune:
si noi mergem tot la gradinita particulara. dupa prima saptamana de gradinita a facut o raceala urata, cu febra si muci si tot tacamul. am dus-o la bunici o saptamana si s-a vindecat. in urmatoarea saptamana de gradi am luat-o de la capat cu mucii, dar de data asta fara febra si alte simptome. asa ca... mergem la gradinita.
ar fi foarte bine si frumos daca parintii nu si-ar duce copiii bolnavi la gradi, dar cand suntem in plin sezon de viroze ar insemna sa stea acasa cu saptamanile. si multi dintre ei nu pot. puiul meu s-a imbolnavit de la colegii de grupa cu care a intrat in contact. dar nu vreau sa pun pe nimeni la zid si nu consider ca acei parinti care si-au adus copiii raciti sunt niste iresponsabili. la fel de bine s-ar fi putut intampla sa ia puiul meu raceala din parc, de la supermarket sau din alta parte. partea buna e ca asa invata organismul sa lupte cu virusii. sanatate tuturor!
cele mai frumoase
liliac1 spune:
Ceea ce-mi place la noi la gradi (chiar daca e de stat) e faptul ca asistenta verifica toti copilasii imediat ce intra pe usa. Chiar am fost martora la un episod cand mamica era rugata sa-si ia copilul acasa ca prezenta grad mare de risc pentru ceilalti copilasi.
Ceea ce s-a intamplat cu noi de cand am inceput gradi se aseamana f tare cu povestile voastre. Am fost cateva zile la gradi, am luat o pardalnica de viroza, am tinut-o acasa cu antibiotice si siropele, dus la medic, dat unda verde si reintors la gradi. Dupa alte 4 zile, iar muci, iar tuse, iar mers la medic, care mi-a spus ca nu e nicio problema, ca nu e nimic contagios ci pur si simplu a recidivat din cauza vremii plus slaba imunitate a organismului. Asa ca dimineata, ne prezentam la cabinetul de la gradi, ne verifica, lasam picaturile de nas si ne vedem de drum (adica de serviciu).
Nu consideram ca suntem iresponsabili mai ales ca doctora lu' fii-mea mi-a explicat ca o tuse ca sa se vindece complet ar avea nevoie cam de min o luna.
Cristina_C spune:
Sa va spun ca aici la multi doctori in salile de asteptare stau impreua copii sanatosi , veniti la vaccn, deex. sau la controlul de rutina si copii bolnavi? Doar daca tu, ca parinte, suspectezi o boala a copilariei esti rugat sa astepti putin pe hol si apoi poftit direct in cabinet.
La gradinita unde merge Robert nici nu este cabinet medical. Si, in sezonul asta mai toti tusesc si sunt mucosi.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
NANU spune:
NU
Acuma de exemplu ii curge nasul nu foarte des si l-am dus la gradi.
Nu l-am dus nicidata cu febra sau cu antibiotic,nu-mi bat joc de copilul meu.
Sanatate tuturor. ![]()
anamaria spune:
pai ce sa zic, nu ii duc daca au febra, tusesc foarte rau, au nasucul ffff infundat, diaree, varsaturi, boli ale copilariei, etc...
dar sa fim seriosi, copilul imprastie virusi chiar inainte de a face febra, are doar un pic de mucisori si stranuta de 2-3 ori, gata gramada de virusi!
nu ii duc cu antibiotic la gradi, desi alti parinti o fac. dar, repet, ei sunt prctic contagiosi si cand 'o duc pe picioare'...
cam asta e beleaua cu colectivitatea, ce sa-i faci???
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE SA LE FACI?
Ramona J spune:
Eu cred ca un copil bolnav nu ar trebui dus la gradinita. Pe linga ca imbolnaveste si alti copii nici lui nu-i e de nici un ajutor. Nu invata nimic, se oboseste in plus si asta ii lungeste boala. Gradinita nu e pe post de bona, are rol educativ.
Noi am avut bona si cind copilul era inscris la gradinita, tocmai pentru situatiile cind ar fi fost bolnav si nu il puteam duce la gradi. Si au fost muuulte zile din astea. Din pacate sintem singuri pe aici si nu am putut beneficia prea mult de ajutorul bunicilor.
Cind a venit si al doilea copil am considerat ca mai bine ramin cu ei acasa. E mai greu din punct de vedere financiar dar daca am hotarit ca vrem copii le datoram tot ce e mai bun. Pentru mine asta inseamna sa le ofer confort fizic si psihic, nu cele mai minunate jucarii.
Gradinitele (publice sau particulare) nu ar trebui sa accepte copii bolnavi.
As vrea sa mai spun ca in curind copiii vor merge la "gradinita" direct de la maternitate. Nu mi se pare normal sa mearga la un an-doi nici chiar la trei ani. Sigur ca se imbolnavesc MEREU daca sint in colectivitate la asa virste mici.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Oana spune:
Nu l-am dus niciodata la gradi cand a fost racit, a stat acasa cu bunica. Dar noi o avem pe buni cu care sa il lasam, altii care nu au pe nimeni... nu stiu cum se descurca... poate de aceea unii parinti ii aduc bolnavi la gradi pt. ca nu au cu cine sa il lase...dar nu e o solutie totusi si eu zic ca ar trebui sa nu ii mai aduca pt. ca ii imbolnavesc si pe cei sanatosi. Si asistenta de la noi de la gradi am vazut ca a pus un afis in care zice ca nu au voie copii care iau antibiotic in gradinita. Sunt curioasa daca chiar o sa fie asa...