Povestea Noastra

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crisa-77 spune:

Multumim,Greieras.Si noi speram sa se mai faca o minune.

Va voi reda cateva texte luate de pe un alt forum.Texte care ,de altfel,ma reprezinta:
O MAMA SPECIALA:
Majoritatea femeilor devin mame prin accident, altele pentru ca isi doresc asta, altele datorita presiuni sociale, altele din obisnuinta. In acest an aproape 10 mii de femei vor deveni mame de copii handicapati. V- ati intrebat vre-o data cum sunt alese aceste mame de copii handicapati ?
Eu da. Si imi imaginez pe Dumnezeu plutind despura pamantului; observa si dicteaza instructiunile, ingerilor care Il acompaniaza si care scriu in niste registre imense :
« Maria si Vali – fata ; Gabi si Mihai- baiat…. ». Apoi spune un alt nume si zambind, le spune ingerilor « vor avea un copil handicapat » . Ingerii sunt intrigati « De ce ea Doamne ? Pare asa de fericita !!! ». « Chiar asa ! De ce as da un copil handicapat unei mama care nu cunoste bucuria ? »
« Da uite o mama care ii voi face favoarea de ai da un copil handicapat. Ea nu isi da seama dar are noroc. Pentru ea nimic nu va mai fi banal sau obisnuit. Cand copilul ii va spune pentru prima oara “mama” va crede ca asista la un miracol. Cand va explica , cum este un copac sau un asfintit de soare, copilului care nu vede bine; ea va vede lucrurile cum putine persoane le vad. O sa-i dau ocazia sa vada lucrurile asa cum le vad eu. Ea nu va fi niciodata singura. O sa fiu alaturi de ea in fiecare minut al vietii sale.

ALT TEXT:
"Eu un sunt ca tine, tu nu esti ca mine.
Suntem diferiti si in acelasi timp asemanatori. Amandoi visam, avem iluzii, dorinte si amandoi plangem, sangeram si suferim.
Pe mine ma costa mai mult sa fac unele lucruri care pentru tine sunt simple, aproape naturale, ma costa sa invat ce e nou si sa reactionez in situatii neprevazute. Multe ori ma simt mic si sunt tratat ca un copil.
Ma protejeaza in exces, nu ma lasa sa ies cum te lasa pe tine care esti mai mic. Tata si mama sunt preocupati si nu dorm cand sunt plecat cu prietenii.
Cand le-am prezentat prietena mea, s-au speriat si au vrut de indata sa-i cunoasca parintii. In schimb pe tine te-au felicitat si inca nu-i cunosc parintii.
Stii, ei mereu spun ca suntem la fel, singura diferenta este ca eu am nevoie de mai mult timp pentru a invata, de mai mult ajutor si mai multe sfaturi. Mereu mi se spune ca nu am mai multe probleme decat ceilalti doar ca sunt special.
Contrar a tot ce ne spun, a tot ce ne invata, nu ma trateaza ca pe tine.
Asa ca in ochii lor, in ochii celor ce ne iubesc cel mai mult nu suntem egali, suntem diferiti. Stiu ca nici o persoana nu este la fel cu celelalte persoane (diferite forme de a gandi, diferite caractere). Dar practic vietile lor au un curs foarte asemanator.
A mea un. Eu intotdeauna voi avea nevoie de profesori speciali, de tine, de mama, de tata, de intreaga familia pentru a ma ajuta sa-mi indeplinesc visele…visul de a locui singur, de a fi independent.
Atat de asemanatori si in acelasi timp atat de diferiti."

ACUM ESTE RASPUNSUL UNEI DOAMNE CE ARE O SORA (MATURA) CU SD:

Anca, nu-ti pot spune ce va simti fiul tau, dar iti pot spune ce insemn eu pentru sora mea.Intr-adevar constientizeaza diferentele dintr noi, dar in sensul ca eu sunt modelul ei, ma copiaza in tot ce face, de multe ori ii spun "maimutica mica" si se distreaza copios, imi spune "papusa mea", ea e mai mica cu 1 an decat mine, dar in fiecare weekend o duc la mine acasa si ea le spune alor mei:"gata , pe mine sa nu ma deranjati ca sunt in vacanta la sora mea"mergem pe strada si lumea intoarce capul dupa ea, pe mine inca ma deranjeaza acest lucru , dar reactia ei este atat de matura incat imi zice:nu te supara, lasa sa se uite, ca suntem frumoase", deci se gandeste in primul rand la mine, stie ca o iubesc enorm si crede-ma ca sunt momente in care nu ma pot uita in ochisorii ei caci simt ca ma coplesete dragostea care mi-o poarta.Relatia dintre noi este foarte speciala, ne simtim una pe alta, suntem, asa cum zice Ioana mea, dar cu atata gravitate si seriozitate:noi doua suntem surori .Da Ionuca, asa este .Suntem surori si sunt mandra de asta, caci mi-a dat Dumnezeu sansa sa am alaturi de mine un ingeras, cu o voce ca un clopotel.Iti mai zic un singur lucru:ma suna la servici si cand se prezinta zice:sunt sora lui sora-mea.Asa ca oricine ridica telefonul stie Clar cine este:)).Sa stii Anca, ca exista momente in care e foarte dureros pentru copilul normal, dar toate aceste momente le depasesti cand vezi si simti iubirea neconditionata pe care ti-o transmit.Nu cred ca fiul tau va simti frustrare, dimpotriva , eu pentru Ioana mea sunt cum zice ea:cea mai buna prietena".

SPER SA VA PLACA.

Krys si Andrei-Bogdan(23.03.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=137704ec8fb38b578d82f6&skin_id=o&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet si poze
POVESTEA NOASTRA

"Sa fii vesel tuturor si nimeni sa nu vada ca si fulgii de nea sunt
lespezi de mormant."(Goethe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Krys . E minunat. Multa sanatate puiului mic.

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
www.flickr.com/photos/liliana29s/sets/72157600354873761/" target="_blank">Dan Mihai 15Iunie2004
Dani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Multumim pentru povestioare. Au fost foarte frumoase. m-au facut sa plang.

Ingrid Ecaterina si mami

ingerasul meu Paul

Mergi la inceput

Sanatate multa si voua,LIliana!!!Si multi de la noi.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=137704ec8fb38b578d82f6&skin_id=o&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet si poze
POVESTEA NOASTRA

Mergi la inceput

Cristina,si eu am plans cand le-am citit.Dar cred ca ele ne reprezinta fff mult.Si-mi doresc ca bb2 sa-l iubeasca si sa-l ajute mult pe Andrei.Ma gandesc ca noi,parintii nu vom trai vesnic.Si ma intreb cui va ramane puiutul meu mic.Asa ca poate bb2 va avea grija de Andrei cand noi nu vom mai fi.Cred ca m-as rascoli in mormant daca Andrei va fi singur si parasit....,sa ajunga cine stie pe unde,sa cerseasca sau ,poate,mai rau.
Va pupacesc.

POVESTEA NOASTRA

Mergi la inceput

Sa va mai povestim despre noi.
Ieri am fost la urgenta pt ca am sangerat.Nu l-am pierdut pe bb.....,dar am tras o spaima....Au vrut sa ma interneze.Nu am ramas pt ca trebuie sa am grija de Andrei si trebuie sa si plecam marti la Tg.Mures.Andrei este bine,ieri a mers singur aproape tot timpul cat am fost afara. Era fff mandru de el.Acum imi este greu ca nu trebuie sa-l mai car deloc in brate si el trage la mine ,dar il ia sotul cu vorba.Mi s-a spus sa stau mai mult in pat,dar nu am cum.
Va pupacim si va dorim multa sanatate.

POVESTEA NOASTRA

Mergi la inceput

Noi nu am mai ajuns la Tg.Mures.Nu stiu daca stiti ca este epidemie de enterocolita in Galati.Asa ca am ajuns la reanimare in perfuzii cu varsaturi,dar fara diaree.Dupa o noapte de perfuzii,ne-au dat drumul acasa cu branula in picior ca sa putem merge dimineata si seara la tratament.Ne-au dat drumul pt ca nu mai erau locuri in spital.Peste noapte s-a umplut spitalul. :-SS .In seara cand ne-au "externat " pe mine si Andrei,l-a luat salvarea pe sotul meu cu acelasi diagnostic(numai ca sotul meu si varsa si avea si diaree.L-au dus la spital in perfuzii si pe el.Eu insarcinata cu iminenta de avort(cu cateva zile inainte sangerasem),nu stiam ce sa fac si unde s-o apuc.Asa ca am strigat dupa ajutor. ;) .In sfarsit,acum suntem bine dar cu regim in continuare.Lui Andrei i-au scos branula si era tare bucuros ca poate sa mearga din nou ;) .
In alta ordine de idei,am sunat la Tg.Mures la D-ra Dr sa ne cerem scuze ca nu am ajuns la control.Dar DR ne-a spus ca am facut bine ca nu am ajuns pt ca dumneaei este in concediu si ca ni s-a facut programarea gresit. x-( .Deci,tot raul spre bine.Asa ca pana pe 13 cand vine dr din concediu avem timp sa ne imbolnavim din nou :-o .Va dati seama daca plecam si cheltuiam atatia bani degeaba!!!! :-SS
Va pupacim si va dorim multa sanatate(sa n-aveti parte de astfel de evenimente) x-(

POVESTEA NOASTRA

Mergi la inceput

Noi dam din una in alta.Andrei a racit,iar eu am facut si eu enterocolita...
Acum suntem mai bine,sper.

POVESTEA NOASTRA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Cris, multa sanatate va dorim, aveti grija de voi, noi va urmarim si asteptam sa mai scri, cand poti

Mergi la inceput

Multumim,Roxanal,si voi sa fiti sanatosi,ca daca sanatate nu e,parca nimic nu e.

POVESTEA NOASTRA

Mergi la inceput