Torturi si prajituri cu visine (cirese)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criscodrin spune:

Cea mai buna praji cu visine,familia mea a fost f incantata,e delicioasa si f usor de facut.
Valurile Dunarii
Pandispan
250gr margarina rama
250gr zahar
350gr faina+un praf de copt
6 oua
3 linguri cacao
1 borcan 800 gr compot de visine
un praf de sare.

Crema
500 ml lspte
200 gr zahar
200 gr unt
2 plicuri budinca cu vanilie

Glazura
2 ciocolate amarui
putina smantana subtire

Ultima data in loc de glazura am facut frisca din smantana.

Se incinge cuptorul la 180 grade.Se amesteca rama cu zaharul (pana se topeste zaharul)se adauga pe rand oualeintregi.se pune praful de sare.In faina se adauga praful de copt nestins si acaeasta se pune putin cate putin in compozitia de mai sus,amestecand continuu.
Punem hartie de copt in tava de la aragaz.Punem 3/4 din compozitie in tava iar restul de compozitie de amesteca cu cacao si o intindem peste foaia alba.Punem visinele peste pandispan si dam la cuptor cca 30 min.

Crema
8 linguri apa +2 plicuri budinca de vanilie.
Pe foc mic se pune laptele si zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul.Cand laptele aproape fierbe se adauga budincile amestecand continuu pe foc mic,se adauga si untul.in final compozitia incepe sa se ingroase.se pune crema la racit.
scoatem pandispanul din cuptor ,intindem crema racita,glazura sau frisca si e gata pt a fi servita
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Acuma ca e sezonul visinelor si cireselor, treceti la treaba!

Criscodrin, suna bine reteta asta.

de-ale gurii


Stefan Peter(1 an si 7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianapas spune:

Clafoutis de cirese (se poate face si cu visine, caise, prune)

1 kg cirese (de preferinta negre)
4 oua
1 varf de sare
125 g zahar pudra
120 g faina
500 ml lapte (sau 400 ml lapte si 100 ml smantana pentru frisca)
1 pachetel zahar vanilat
40 g unt

Ciresele se spala, se curata de samburi si se pun in vasul de copt (se recomanda vas de portelan sau de yena), care este foarte bine uns cu unt si tapetat cu zahar tos in prealabil. Ciresele se presara cu zahar.
Ouale se bat spuma cu sarea si zaharul pudra. Se adauga faina in ploaie, amestecand usor. La sfarsit se adauga si laptele cald, in care s-a topit si untul. Se amesteca bine. Se rastoarna aluatul peste cirese. Se da la cuptorul preincalzit, pentru 45 min. Se incearca cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca si se serveste pudrat cu zahar vanilat.


Diana, mama Ilincai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

prajitura cu visine:

aici

de-ale gurii


Stefan Peter(1 an si 7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.iat spune:

Hildegard, tocmai am scos din cuptor tava cu prajitura cu visine, reteta ta. E foarte buna!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Buna,

ma bucur ca ti-a placut prajitura cu visine. Sa va fie de bine




Eu am facut un tortulet cu visine(suntem la parintii mei in deplasare), o reteta de pe culinar dar n-am poza....o sa radeti, am ajuns sa-l acopar cu frisca, si ajungand sa-i fac ceva decor, ai mei, adica paritii, bunica au zis ca...gata nici un decor ci direct la taiat si papat...asa ca trandafirii i-au ramas la mama cadou

Am facut doua blaturi din 6 oua cu cacao pe care fiecare l-am taiat in 2. am facut o crema din iaurt, gelatina, visine din compot si frisca. La decor am colorat un piculet frisca in moc, o tenta doar si uram sa pun florile.....
daca va intereseaza reteta am s-o scriu.

daca vreti maine va pun poza la felie......

LA MULTI ANI CELOR CARE SI-AU SERBAT IERI ZIUA ONOMASTICA!
SANATATE SI TOT C EVA DORITI!

de-ale gurii


Stefan Peter(1 an si 7 luni)

Mergi la inceput