Torturi si prajituri cu visine (cirese)
Raspunsuri - Pagina 3
Hildegard spune:
PRAJITURA CU BRANZA SI VISINE SAU ORICE FRUCT
-3 galbenuse se bat bine cu 10 linguri zahar
-10 linguri ulei se pun treptat
-10 linguri faina se adauga tot treptat
-praf de copt
-6 linguri lapte rece
-6 linguri apa clocotita
-3 albusuri batute spuma
Tava se unge si se tapeteaza cu faina.Jumatate din aluat se pune in tava si se da la cuptor pana prinde o crusta aurie.Apoi se scoate din cuptor si se pune crema iar peste crema,restul de aluat si se baga la cuptor din nou.
Crema:500 g branza dulce se amesteca cu 2 galbenusuri,cu 5 linguri zahar,coaja de lamaie,albusele batute spuma si visine.
Nota:
Prajitura mege cu orice fruct.Chiar si cu dovleac.Sau chiar numai cu branza.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
roxanaz spune:
Hildegard bravo ca ai inceput sa strangi retetele in topicuri specializate. dar te rog pune la toate sursa retetelor, da?
multumesc,
Roxana
Hildegard spune:
Roxana, da eu mai stiu de unde le am.....
e vreo problema....eu le am acasa in biblioraftul meu de prajituri.
cum sa scriu.......
vecina x, vecina y, mami, buni???????????
cum sa fac?
a Nataliei si a Lacri SM care am fost am scris.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
roxanaz spune:
pai ma refeream la cele luate de pe alte site-uri....trandafirul cu visine, briosele cu visine (care-s la subiectul celalalt parca), etc.
au mai fost discutii cu retete ai caror proprietari (sau cei care le-au postat initial) le-au revendicat.... si e mai corect sa se precizeze sursa intotdeauna
Roxana
Alynutza spune:
Veronica, esti intr-adevar o specialista, pozele spun tot.
O intrebare am si eu, legata de visine. As vrea sa fac si eu un tort cu blat de nuca, crema de cioco si visine. As fi vrut sa te intreb ce visine imi recomanzi sa folosesc? Cele din visinata nu-mi plac, nici n-am de unde sa iau, proaspete... nu-i cazul in perioada asta a anului, iar la compot si dulceatza m-am gandit sa nu fie prea dulci, ca era ideea sa am ceva acrisor in tort, care sa faca un contrast de gust. Oare se gasesc visine congelate? Sau dezhidratate?
Multumesc.
Hildegard spune:
Alina, eu o sacai pe maicamea anual sa-mi puna visine la borcan fara samburi(nu stiu reteta).
Din visinata sa nu pui categoric.
Poti pune visine din compot. Scoti samburiisi lasi la scurs in strecuratoare. Zeama de pe ei o poti folosi la prepararea gelatinei sau insiroparea blatului, depinde.
Visine congelate sau rehidratate -habar n-am eu n-am folosit niciodata. nu ma bag! mie personal nu-mi plac.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Alynutza spune:
Veronica, mersi frumos de sfat. Sper sa-mi iasa bun tortul.
Hildegard spune:
PRAJITURA CU VISINE (este luata de pe culinar-MAYA)
Blatul:
6 oua
3 linguri faina(55 g)
3 linguri amidon(55 g)
5 linguri zahar(cine vrea mai dulce,6)
1 vanilie
1 lingura cacao(10 g)
1 lingurita praf de copt
Coaja de portocala rasa
Umplutura
1 budinca vanilie
200 ml frisca
visine,din compot(fara sīmburi)
Blatul
Se bat albusurile cu vanilia,pīna nu mai curg din castron.
Se freaga galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar si coaja de portocala,pīna devin aproape albe.
Se amesteca faina,cu amidonul ,cacaoa si praful de copt.
Se aduga galbenusele frecate la albusurile batute amestecīnd īncet.Faina se īncorporeaza usor,amestecīnd īntr-una(cu mixerul).
Se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina o tava cu perete detasabil (26-28 cm).Se toarna anestecul si se da la cuptorul īncalzit īn prealabil la 170 °C ca. 25-30 minute.
Se scoare din tava si se lasa la racit pe un gratar.
Crema(umplutura)
Se face o budinca de vanilie(vezi mod de preparare de pe plic).Se lasa budinca la racit.
Se bate frisca.Se pun visinele īn budinca rece,se amesteca bine,se aduga si frisca ,amestecīnd usor.
Dupa ce s-a racit blatul,se taie īn doua(foi),se umple cu crema de budinca ,se acopera cu cealalta jumatate de blat si se decoreaza prajitura dupa plac.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Hildegard spune:
Prajitura cu visine -luata de pe culinar
12 linguri cu zahar
2 pliculete zahar vanilat
4 oua
9 linguri ulei (floarea soarelui)
10 linguri lapte (caldut)
15 linguri cu varf de faina
1 pliculet praf copt
-aprox 700-800 gr visine fara samburi (se poate pune ananas sau caise)
- se freaca ouale cu zaharul + zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, apoi cate o lingura de lapte, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
- se toarna compozitia in tava unsa cu margarina (sau ulei) si tapetata cu faina, apoi se aseaza visinele(se poate pune si nuca tataia marunt). Prajitura se introduce la cuptor, la 175 de grade, sau daca nu e cuptor electric, o bagati in cuptorul incins la focul cel mai mic.
Se coace cam cam 35-40 de min.
Se pudreaza cu zahar.
Nota:
-eu am facut portie dubla ca am copt in tava mare.
-visinele le-am pus dupa ochi, un borcan(nu le-am scurs)
-de abia astept sa fac cu ananas
-am pus hartie cerata sub ea in tava
poza aici
de-ale gurii