Rechizite la pregatitoare(grad 197)

Rechizite la pregatitoare(grad 197) | Autor: Anuska

Link direct la acest mesaj

Iata ce lista am primit:
- blocuri mici desen-2 buc
- tempera-1 cutie mare
- 2 pensule (1 groasa+1 subtire)
- aracet-1 borcan (ce-o face cu atat? lipeste tapet?)
- hartie glasata-1 set
- carte colorat
- etichete autocolante
- dosar plic
- dosare lucioase-2 buc
- coli xerox Busines (nu alta marca!)-1 top (care are 500 file si daca i-ar da cate una pe zi intr-un an intreg ar fi 365 si restul????; asta daca ar merge si samb si dum si de sarbatori si-n vacanta!!!)
- suitaj (un fel de snur cica!)-2 m (de la mercerie)
- fiecare copil va avea propriul penar, care va contine: creioane colorate,carioci,2 creioane negre.

Ce parere aveti? In plus 70 lei (noi!!!) pt nu stiu ce carti, caiete speciale,jocuri si.......jaluzele verticale pt ca au pus termopane si deh.....,apoi 40 lei pt plafoniere (pe care chiar nu-i dau; ce m-a intrebat cineva daca vreau modernizare? Si in plus platesc taxe,ministerul ce face? Pt ca e la gradinita de stat!

E normal? Daca nu, pot reclama undeva? As mai putea s-o mut (desi e o sol extrema,e de 3 ani acolo)? Sau cum sa procedez? Help, ca sunt asa un ghem de nervi!!

Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii

Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boo lina spune:

anuska, sa stii ca lista ta e destul de subtire
eu una as lua rechizitele si as da banii de caiete si jocuri. ptr jaluzele si plafoniere as spune pas! eu asa am facut la scoala in ultimii ani, am dat fondul clasei, dar la fondul scolii si banii ceruti ptr curatenie, jaluzele si alte prostii am spus nu! si culmea copilul n-a avut de suferit ptr ca invatatoarea nu se preteaza la mojicii de genul asta. oricum abia asteptam sa carcoteasca careva ptr ca eram hotarata sa ma duc la inspectorat si la politie. pur si simplu si eu, ca si tine, m-am saturat de tiganeala asta.
si, ce sa vezi, anul asta scoala arata ca proaspat construita, au schimbat pana si parchetul si asta pe banii primariei evident, deci fonduri au dar de ce sa nu ciupeasca si de la fraieri, sa ia si ei un tv ptr dna directoare sau sa puna jaluzele verticale , ca de la alea orizontale le cade rangul. na, ca m-am enervat si eu:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Asa ma gandeam si eu; sa iau rechizitele si pt jaluzele si plafoniere sa plimbe ursul! De fapt asta ma deranja cel mai tare,de ce trebuie eu sa suport modernizarea????

Da' si cu top-ul de hartie mi se pare deplasat........O sa calculez asa de a cate zile sunt lucratoare pe luna,scad sarbat si vacantele si ma duc cu calculul la ed sa-mi explice la ce le trebe cand sunt x zile 500 coli?

De la botezul Teodorei

Povestea nasterii Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moko spune:

m-ati lasat fara cuvinte! :((
mai bine intreab-o pe educatoare pentru ce ii trebuie, inainte sa te apuci de socotitul zilelor lucratoare- s-ar putea sa te surprinda raspunsul!-si asa scapi si de efortul numaratului!!

edit, penntru a nu se confunda semnatura cu mesajul.

nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
au mai ramas...
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Lista este chiar subtirica pentru o grupa pregatitoare
Aceste rechizite le cumperi odata pentru tot anul scolar.
La noi lista a fost cu mult, mult mai mare si nu regret nici-o secunda ca am facut efortul financiar .
Copilul a facut extrem de multe activitati in grupa pregatitoare si a ajuns un scolar de 6 ani care se descurca excelent in clasa I.
Consider ca a meritat cu varf si indesat.
Nu poti avea numai pretentii daca nu se gaseste si un suport material. Gradinitele de stat nu primesc nici macar un leu de la primarii pentru necesarul de rechizite.
Acel top de hartie xerox l-am dus si noi si a fost folosit pentru copiii nostri , nu l-au carat educatoarele acasa. Zilnic erau fise de lucru individual de tras la xerox , poezii sau cantece pe care le primeau acasa , lectia de engleza etc. Daca stai sa socotesti ca erau 25 de copii in clasa care primeau zilnic minim 3 astfel de foi atunci intr-un an scolar iti ies si topurile. La serbari toata lumea primea rolul xeroxat.

Cam asa a fost la noi

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Le trebuie sa traga la xerox diverse pt activitatile din grupa (desene, planse, poezii, liste cu rechizite pt parinti,pt avizier,etc), cel putin asa mi-a spus, o sa mai repet intrebarea ca sa fiu sigura si nu de alta sa numar degeaba! Oricum am gasit pe site-ul www.edu.ro ca anul acesta scolar va avea 35 sapt (174 zile lucratoare) desi 35x5=175, da' ma rog...... In fine, nici daca le-ar da 2 coli pe zi si tot nu fac 500......

De la botezul Teodorei

Povestea nasterii Anei

Mergi la inceput

Am uitat sa precizez ca tot din acel top de hartie piticii desenau, colorau sau pur si simplu mazgaleau pana se incepeau activitatile la gradinita. Adica dimineata pe fiecare masuta erau foi si creioane colorate/ carioci lasate de educatoare astfel incat pana se strangeau toti mititeii fiecare le folosea asa cum dorea

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moko spune:

am impresia ca se gasesc motive de nemultumire chiar si acolo unde nu este cazul!! cred ca energia pe care o consumi enervandu-te si cautand explicatia pentru topul de hartie o poti folosi in mod constructiv, acordand-o copilului tau!

nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
au mai ramas...
poze

Mergi la inceput

Lala_d :Brava pt gradinita ta! (apropo unde-i?), la fiica-mea nu le da poezii acasa,daca vrei o poti copia (ca parinte) de la avizierul de langa clasa ...Eu n-am vazut foi pe masute de multe ori, in plus dupa-amiaza cand ma duceam s-o iau erau in general aliniati in fata TV , rar era cu vreo foaie pe care scria (desena sau ce vruia ea!) Iti dai seama ca o sa duc topul de hartie,dar..... Daca pt rechizite esti de acord,de plafoniere si jaluzele verticale ce zici?
Uneori e bine sa te mai si enervezi,ca sa-ti treaca at cand iti iei puiul in brate!

De la botezul Teodorei

Povestea nasterii Anei

Mergi la inceput

De jaluzele si plafoniere nu spun nimic deoarece noi am cumparat in ultimul an mobilier, tabla, mocheta in sala de clasa ...asa incat jaluzelele imi par floare la ureche
Gradinita la care a fost pustiul meu se afla in sectorul 3 si am scris despre ea la topicul cu lista de gradinite

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Am si fetita la pregatitoare,asa ca sunt la curent cu necesarul rechizitelor,apoi,am avut si baiatul la gradi,acum e scolar,pot sa fac o diferenta.
Intotdeauna la inceputl anului scolar,dupa prima sedinta cu parintii se nasc asemenea intrebari,oare de ce trebuie atatea,etc.
De multe ori m-am lasat si eu prada acestor intrebari,dar mi-am revenit singura cand trebuia sa fac curat in camerele copiiilor si aruncam la coli cu bratul,cari de colorat deasemenea,reviste etc.
Cum e la noi la gradi:
Noi la inceputul anului scolar printre alte rechizite,ducem si 2 dosare,primim inapoi cate unul la sfarsitul fiecariu semestru,in el sunt indosariate toate "operele de arta" ale copilului,acolo se pot vedea cate coli consuma zilnic si crede-ma consuma....la greu.Apoi mai sunt o gramada de coli scoase la imprimanta cu diverse:imagini,exercitii logice,etc,la fel xerox-uri.

Apoi la sfarsitul fiecarei saptamani primim penarul la ascutit si revizuit,la inceput am ramas blocata cat de repede se consuma creioanele,cariocile insa fiica-mea imi istoriseste povestioara fiecarui creion rupt.

Cat despre tempera,am luat pentru amandoi copiii tempera,cel mare e la scoala,cutia lui deja e gata si abia a trecut o luna,sigur,a facut risipa,dar are 8 ani,ar putea fi mai grijuliu,mai indemanatic,oare cata risipa face un copil de 5-6 ani?

Aracet la borcan,da,e vorba cred de niste borcanele speciale pentru copii,anul trecut s-au luat la noi la grupa lipiciuri la tub,toate la fel,de firma,nu lipeau deloc,au luat altele,la fel,e bine ca a parut aracetul asta.

Caietele speciale se pot gasi in Librarii,sau la editura unde au fost tiparite si se poate verifica pretul.De obicei sunt cele care le prevede programa,antrenament grafic,colaje,matematica,cunoasterea mediului,dezvoltarea limbajului....etc.

Cat despre utilare,modernizare eu as propune tuturor cadrelor didactice din scoli si gradinite,sa nu se mai agite,sa lase totul asa cum doteaza statul(ceea ce ar fi inimaginabil de deprimant pentru toata lumea,copii,parinti,dascali,dar daca as fi director de gradinita as face lucrul asta),ca sa nu mai fie discutii si la noi la gradi se cumpara una alta,se prezinta chitante,totul poate fi verificat insa tot exista suspiciuni ca s-ar face nu stiu ce cu banii.

Cat despre ce face Ministerul,raspunsul e nimic,absolut nimic,aia trebuie trasi la raspundere,numai ca nu s-a luat nimeni de ei,sau chiar daca se ia,dau vina pe directorii de institutii,ca cica nu ar fi buni manageri.

Mergi la inceput