Reteta de tort fara faina?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dante01 spune:

i-am zis, cica maine ca acum nu are timp...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katy spune:

noni uite aici reteta care cred ca o cauti tu.
5 oua,150gr nuci macinate,300gr zahar,100gr cacao si frisca.
Se amesteca cacao,zahar si o ceasca de apa si se dau in clocot.se pune nuca.Se mai fierbe putin.Cand s-a racit(arata ca o ciulama)se amesteca albusurile batute spuma.se coace in cratita tapetata cu hartie unsa cu unt.Se coace dar nu prea mult cam 1/2 ora.Se rastoarna cald si se orneaza cu frisca sau/si crema de ciocolata.Eu folosesc Nutella amestecata cu unt.
e delicios crede-ma.

Katy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by noni930

Ramona Multumesc mult pentru lamuriri. Nu folosim sistemul metric la gatit (si nici la altele, de fapt). Totul e in cups si ounces, asa ca te inteleg. Si eu am tone de retete care se fac repede si sint ”fool proof”, dar nu am rabdare sa le traduc. Cit despre quinoa si millet, nu se gasesc in Ro, dar daca ai retete (link-uri), poti, te rog, sa mi le trimiti pe privat? Trebuie sa urmez o dieta wheet-free si acum incerc sa vad ce optiuni am.

dante Ce spui tu seamana foarte mult cu ce imi amintesc eu. Astept reteta!

A, ce fraiera sint! Eu credeam ca e sistemul metric, ca iti spuneam din prima cu ounces...
Iti voi trimite retete wheat-free. Poate nu reusesc in weekendul asta. Spune-mi ce poftesti sa stiu ce caut! Aveti magazine unde sa gasesti produse de gata? Eu chiar am fost la o alimentara care avea o gama larga de asemenea produse. Am luat o brosurica unde erau trecute toate pe lista. Pot sa iti spun si tie ce produse exista, poate le gasesti undeva si pe la voi. Daca te intereseaza iti trimit si informatia asta.
Spor la torturi!
Multumesc tuturor.




The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Da, Ramona, se gasesc produse de-a gata si aici: piine, taitei, biscuiti, muffins, mix de pancakes, soy sauce fara wheat, etc. (o sumedenie la Whole Foods, cam scumpe insa). Dar mie imi place sa fac prajituri acasa. Acum invat cum sa inlocuiesc faina in retetele care imi plac, dar nu ma incumet la alea mai simandicoase. E o faina fara gluten si o sa incerc cu aia.
Tortul imi trebuie in 3 saptamini si imi fac temele din timp. :-) O sa incerc 1-2 retete din cele pe care mi le-ati dat sa vad care iese mai bine la cuptorul meu.
Ai o reteta incercata de brownies? Nu e graba.
Mersi si weekend placut la toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Tort foarte bun (fara faina)

Ingrediente:

5 oua
200 g zahar ( 120g la blat si 80g la crema)
o jumatate lingurita esenta de migdale
40 g cacao
300 g frisca (150 g la crema si 150 la ornat)
250 g crema de branza
30 g ciocolata rasa
1 lingura lapte
esenta de vanilie

Se amesteca galbenusurile cu 60 g de zahar pana se dizolva zaharul
Se adauga cele 40 g de cacao.
Intre timp se bat albusurile spuma si se adauga 60 g zahar.
Se amesteca usor cele doua compozitii.

Se pune in tava pe hatie de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace la foc mic. Se verifica cu o scobitoare cand e gata. Suprafata o sa ramana tot lipicioasa din cauza zaharului dar in interior o sa vedeti cand e coapta.
Dupa ce se raceste se taie in trei. Se desprinde foarte frumos de pe hartia de copt. Dar lucrati cu grija sa nu rupeti foile.
Cat timp prajitura e la cuptor pregatiti crema.
Se amesteca crema de branza cu cele 80 g zahar.
Apoi se adauga frisca ( 150 g)si ciocolata rasa. Se imparte crema in doua si se pune intre blaturi. Se orneza dupa imaginatie

pofta buna!



de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Hildegard, multumesc pentru reteta. Suna foarte bine si usor de facut. O salvez la arhiva pentru cind gasesc faina fara gluten ca sa tapetez tava.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Originally posted by noni930

O salvez la arhiva pentru cind gasesc faina fara gluten ca sa tapetez tava.
noni, poti folosi faina de orez pt tapetat tava. merge f bine. gasesti la bulk barn.

am capatat reteta de Tort cu Nuca si Bezea de la mama.

pt blat: 5 albusuri se bat spuma cu 250 g de zahar. se adauga 25 linguri de nuca macinata. se coace o foaie in tava de aragaz, pe hirtie.

pt crema: 5 galbenusuri se freaca cu 200g de zahar si 80g cacao pe foc (pe bain-marie) pina se ingroasa. se raceste si cind e rece se adauga 300 g de unt moale.

asamblare: se taie foaia in 3 bucati lungi dreptunghiulare egale sau nu (se pot taia una mai mare, urmatoarea un pic mai mica si a treia si mai mica, tortul iese ca o piramida). se aseaza pe un platou dreptunghiular si se ung cu crema. se glazureaza cu cioco topita amestecata cu un pic de smintina dulce sau cu crema din umplutura sau cu nimic.

daca vreti sa iasa rotund, coaceti pe rind 3 foi de bezea in forma cu pereti detasabili, pe hirtie.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Noni ti-am trimis PM cu citeva retete.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput