Mamici de sept-oct 2006 (87)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns microbu spune:

quote:
Originally posted by mexxa

Buna dimineata...asa ca sa fiu prima ca bebe meu nu vrea sa doarma...cu sotu m-am luat la cearta si mi-a sarit si somnu...

Fetelor cu ce va ajuta sotii in cresterea copilului...ca lu' a meu ii este frica de tot ce ii spun sa faca ( hranit, schimbat pampers, imbracat, masaj, ragait samd )... ori e prea comod...off nu stiu ce sa zic...dar sunt putin dezamagita...Mi-as dori sa iubeasca si el aceste activitati care mie mi se par superbe....

Si sotului meu ii e frica sa o ia in brate (mai ales cand tipa), cica e prea micuta. Ma ajuta in rest cu TOT dar nu si cu activitatile ce o includ pe pitica (schimbat, spalat, culcat, masaj etc). Si crede ca e mai obosit decat mine, daca asa ceva este posibil !!! Nici noaptea nu sta cu ea ca vrea san, si tot asa...Eu nu am timp nici sa mananc, nici sa ma spal, nimic, ce sa mai zic SOMN (ce e asta? )...
Dar eu sunt SUUUPEEERRRR FERICITAAAAAAAAAA !!! Ne facem noi mari, toate trec.

Sandra si gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

mexxa nici pe mine nu ma ajuta sotul prea mult, dar nu ca nu vrea ci ii este frica sa nu-i faca rau, cred ca are el depresia post-natala nu eu...
Mai sta cu el dupa-amiaza si ma ajuta la baita, sambata si duminica se ocupa de invitatii, botez, etc. si abia are timp de noi... dar asta e... o sa treaca botezul si creste si David mai marisor si atunci o avea curaj...

Mirabela - mamica fericita de David (21.09.2006) POZE
Doar sufletul mamei poate sa multiplice iubirea si nu sa o imparta intre copii ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Salutare mamici si burtici,

Din pacate si eu ma inscriu in randul mamicilor care dorm cu puii in pat. David are acum 5400 grame si nu pot sta 1h-1,5h cu el in brate la alaptat, mai ales noaptea. Nu am gasit nici o solutie sa miscsorez durata suptului, deja m-am resemnat. Copilul nu doarme, ci suge non-stop pana goleste sanii si apoi daca nu se satura bea si formula. Numai ca atata ii ia. In prima luna, cand era mai micutz nu era nici o problema sa il tin atat in brate, dar acum imi e imposibil sa faca asta si de 7 ori pe zi.
El inca papa la 2,5 h-maxim 3.
Va felicit si va invidiez cand va citesc ca ii tineti in patutz.

Ignatica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danidani74 spune:

Buna dimineata.De`, inca gravida, ma pot lafai in bratzele lui Morfeu....
Fetelor, spunetzi-mi, voi tzinetzi vreo mica veioza aprinsa toata noaptea ca sa-l putetzi supravegea pe bebe? Eu o voi tzine cu mine in camera intr-un coshuletz, dar noaptea e intuneric rau in camera.
Ma gandeam ca din ziua in care devii mamica de-a binelea tzi se ascut toate simtzurile inclusiv vederea.
Dana39wEmma

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by danidani74

Fetelor, spunetzi-mi, voi tzinetzi vreo mica veioza aprinsa toata noaptea ca sa-l putetzi supravegea pe bebe? Eu o voi tzine cu mine in camera intr-un coshuletz, dar noaptea e intuneric rau in camera.
Ma gandeam ca din ziua in care devii mamica de-a binelea tzi se ascut toate simtzurile inclusiv vederea.
Dana39wEmma

Eu am o lampa de veghe ca sa-l vad noaptea, bate o lumina de afara dar nu e de ajuns... plus ca este reglabila si cand alaptez sau il schimb o dau mai tare, nu e bine sa aprinzi lumina noaptea, bebe tre sa fie cat mai adormit, ca altfel are chef de stat treaz.

Ti s-or ascuti simturile, dar cand esti rupta de oboseala, nu vezi decat patul, eu uneori abia ma trezesc la bebe, iar spre dimineata ma simt mai obosita decat la 1 noaptea de ex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns microbu spune:

quote:
Originally posted by danidani74

Nu stiu cat de bine o fi, dar eu tin o mica lumina aprinsa cat sa vad ce face pitica. Sincer nu as putea sa inchid ochii toata noaptea daca nu as vedea ce face. Cum aud un mic zgomot cum ma uit la ea si ma linistesc ca e bine. Eu sunt la primul bebe, sa-ti spuna si mamicile experimentate cum fac ele.

Sandra si gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

Dana, intr-adevar ti se ascut simturile, dar nu si vederea... Eu tin o lumina de veghe in priza la ea in camera. Dar daca plange noaptea, eu ma trezesc cu 5 secunde inainte sa planga ea. Este cu adevarat nemaipomenit cu simturile de mama se ascut asa mult. Mi-era teama ca, fiind ea intr-o alta camera n-o s-o aud noaptea. Nici pomeneala! Te trezesti inainte sa scoata ea primul sunet! Acum incerc sa ma obisnuiesc cu noul ei program de fata mare: nu mai mananca noaptea. Eu inca ma trezesc pe la 3-4 noaptea, ca stiu ca atunci o hraneam. Acum mananca la 10.30, 11 noaptea si dupa la 6 dimineata. Mai scanceste ea pe la 4, dar ii pun suzeta in gura si adoarme ingerasul meu imediat. Sunt o norocoasa din punctul asta de vedere.

Cat despre sot, al meu ma ajuta cu baitza si in weekend se mai trezeste si el daca plange bebe noaptea s-o potoleasca. In weekend o tine si dupa ce mananca sa eructeze si o culca el. In timpul saptamanii mi-e mila si de el, ca munceste cel putin 12 ore. Ah, ma ajuta in timpul sapt ca-si pune si isi strange singur masa, de obicei era partea mea. acum eu stau in pat si el pune masa.

Roxana, mama de Daria (06.09.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

quote:
Originally posted by Roxana01

fetelor, voi ati fost la biserica la 6 saptamani? trebuie sa merg azi. ce se intampla? mi se pare o tampenie si o fac doar pt ca am inteles ca altfel nu-ti da voie in biserica la botez. Cu ce am pacatuit nascand? De ce trebuie sa mi se faca o slujba, sa se poarte biserica cu mine ca si cum am pacatuit? Pai nu de asta se fac cununiile, ca barbatul si femeia sa procreeze? Hai, sa zicem, daca nu eram maritata, poate mergea o sluja acolo, dar avand consimtamantul initial al bisericii sa procreez, ce mai vor de la mine? ma rog, parerea mea...

Se merge la 40 de zile dupa nastere la biserica.
Ti se citeste o simpla rugaciune (nu pentru ca ai pacatuit, Doamne fereste!!!, ci pentru sanatatea ta si a pruncului, sa te intareasca Dumnezeu sa le poti 'duce' pe toate).
Deci...nu biserica vrea ceva de la tine, ci tu ai nevoie de rugaciunea preotului..
Copilul este inchinat la icoane si trecut prin altar (daca este baietel si daca este botezat)

Carmen, Teodor (6.09.2006) si Iustin (5.06.2004)
Poze

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mephala30

Se merge la 40 de zile dupa nastere la biserica.
Ti se citeste o simpla rugaciune (nu pentru ca ai pacatuit, Doamne fereste!!!, ci pentru sanatatea ta si a pruncului, sa te intareasca Dumnezeu sa le poti 'duce' pe toate).
Deci...nu biserica vrea ceva de la tine, ci tu ai nevoie de rugaciunea preotului..
Copilul este inchinat la icoane si trecut prin altar (daca este baietel)

Eu il voi boteza pe David dupa 40 de zile din cauza nasilor care-s plecati in strainatate, ce sa fac, merg cu David la biserica sau nu la 40 de zile???

Mirabela - mamica fericita de David (21.09.2006) POZE
Doar sufletul mamei poate sa multiplice iubirea si nu sa o imparta intre copii ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Mirabela, sper sa nu gresesc: tu trebuie sa mergi la biserica pentru molifta de 40 de zile. Astfel vei putea intra in biserica si participa la Taina Botezului. David va fi trecut prin altar si inchinat la icoane (imbisericit) dupa ce va fi botezat.

Carmen, Teodor (6.09.2006) si Iustin (5.06.2004)
Poze

Mergi la inceput