Mamici de sept-oct 2006 (87)
Raspunsuri - Pagina 4
matahut spune:
Neata!Se pare ca noaptea trecuta a fost ceva in aer de puiutii nostri n-au dormit. Si Maruca s-a frecat toata noaptea. De obicei se frichinea o ora, maxim doua (adica de la 11 la 1 naoptea), dar azinoapte saracuta cum adormea un pic cum se scula gemand. Dadea din maini si din picioare parca ai fi bagat-o in priza. De plans, nu plange, ca e cumintica, dar ti se rupe inima cand o vedeai cum se chinuie. Toata noaptea am stat si m-am uitat neputincioasa la ea, am intors-o pe toate partile, dar nimic. Mi-am facut procese de constiinta ca am mancat seara o salata cu ton si porumb si cred ca de la porumbul ala avea gaze si dureri de burtica. Acum vad ca e vioaie, mai ales ca e in scunelul scoica, nu in patut. Eu sunt terminata de oboseala iar idiotii astia nu mai dau drumul la caldura!!!!!!!!!!!! Am pus caloriferul electric, dar toata noaptea am simtit ca ma sufoc, ca nu am oxigen. Uf.
Roxana, fetita mea intr-adevar s-a nascut tot cu 4400 gr si acum la fiz 3 saptamani are in jur de 5 kg (spun in jur fiindca nu am cantarul electronic pe care am cantarit-o pana acum, ci unul mecanic care nu e foarte exact). Si mie mi se pare ca parca mananca mai putin, dar s-ar putea sa fie doar o impresie. Ea mananca des, naoptea cam la 2 ore, 2 ore 1/2, iar ziua la 3. De obicei mamanca dintr-un singur san, chestie care ma intriga (Ana manca mereu din ambii sani), dar daca ei ii ajunge....nu plange dupa masa, eu zic ca e in regula. Om vedea la controlul de o luna cum stam si intre timp poate mai fac rost de cantarul electronic pentru a mai verifica cat treage la o masa. Pana saptamana trecuta lua intre 80 si 150 ml, in functie de cat de foame ii era.
Hai ca a inceput sa bazaie, ii e somnic saracuta, poate reusesc sa o adorm!
Marina, mamaica de Ana (21.05.2003) si Maruca (29.09.2006)
amarantina spune:
Ileana pentru puroi in gat noi am luat Ospen, e un antibiotic usor.
Ref la sarcina ovariana - e clar ca ai un inger pazitor. Totusi nu-mi dau seama cum de n-ai avut nici un simptom de sarcina. Posibil sa se fi intamplat cand ai ramas cu Ilinca sau imediat dupa (o fi fost vreun ovul ratacit) si organismul a reactionat in modul asta. Imi dau si eu cu parerea neavizata.
amarantina spune:
Si la noi e cam frig in casa si am vazut ca si afara e frig si un fel de ceata... Si ziceau ca se incalzeste... Am pus si eu caloriferul electric.
Mexxa, pe mine sotul ma ajuta, dar problema e ca nu prea sta pe-acasa. Gaseste el un motiv in fiecare zi sa intarzie. Ieri noapte a venit la 11.
Crisnemes spune:
Hello!
Roxana01- las-o pe ea sa suga cat vrea. Nu-ti fa probleme, azi poate suge mai mult iar saptamana viitoare mai putin. Important e sa creasca in greutate chiar si 100 de gr la 2 saptamani.Poate ca si daca te mulgi si ii dai ci siringa tot nu o sa pape mai mult.
Ileana bine ca totul e ok.Ideea e ca e totul ciudat si ca nu se stie nicio data cum suntem.
Raluca si eu l-am pus pe Dragos in marsupiu de cand avea 4 saptamani si totul e ok. Il voi pune si pe Victor cat de curand.
Tasia subscriu la pofta de dulce.
Victor in general doarme bine noaptea doar ca pe la ora 3 il apuca foitul desi e cu ochii inchisi. Normal ca doarme cu mine in pat pentru ca mi se pare un chin sa ma tot ridic de 100 de ori pe noapte sa vad ce se intamola cu el. Si apoi daca-i dau sa suga la mine in pat unde-i cald il iau si il mut la el in pat unde sau racit intre timp hainele de pat si nu prea imi place. Cand nu o sa se mai trezeasca asa des noapte il voi lasa sa doarma doar in patul lui.
Abia astept sa se trezeasca si sa putem iesi la plimbare . La noi vad ca e tare frumos si cald afara.
Cristina siDragos (31.01.2004)+Victor(19.09.2006)
Poze
POZE YAHOO
Mirabelac spune:
Vauva eu eram cu dormitul pe spate nu Alessia
iullabay si David are uneori testiculele mai tari, alteori mai moi, cred ca e normal, dar asimetrie n-am observat.
Rata din aia am vazut eu ieri la magazinul Prichindelul din Alexandru, langa biserica.
Mexxa ma innebunesti cu cafeaua aia a ta, in fiecare zi pomenesti de ea si-mi faci o pofta... eu incerc sa ma abtin cat de cat, iau doar o gurita mica dimineata, dar ce as bea o cafea mare si buna...
Aaa, ti-am trimis PM si nu am primit nici un raspuns, l-ai primit???
Noi suntem bine, adormim si dormim singuri in patut, eventual ne mai ajutam de suzy, mai stam si ziua in patut pana ne plictisim si plangem sa ne ia mami in brate.
Sunt multumita de faptul ca David sta in patutul lui, l-am luat in pat langa mine doar de 2 ori, ca era fornait tare si parca se sufoca, insa, fetelor, daca apucati sa-i luati in pat cu voi, adio patut...
Este f. greu sa ma ridic noaptea de 100 ori la el sa vad ce face, mai ales ca al meu se foieste mult, dar nu vreau sub nici o forma sa-l invat altfel.
Si am observat ca daca il scot la aer ziua si daca nu-l las sa doarma intre 19-22 seara, doarme f. bine noaptea.
Intrebari:
1. David a inceput sa manance mai putin noaptea (spre fercirea mea), inainte manca de 3 ori, acuma se trezeste doar la 3 si la 7, este normal??? Eu stiu ca ar trebui sa se mai rareasca mesele de noapte, dar de la o luna???
2. Cine are sistem de supraveghere pt. bebe si de care??? As vrea sa-mi cumpar dar n-am nici o idee, ajutati-ma va rog.
Mirabela - mamica fericita de David (21.09.2006) POZE
Doar sufletul mamei poate sa multiplice iubirea si nu sa o imparta intre copii ei.
Vauva spune:
Mirabelac scuze pentru confuzie, cred ca din cauza ca scrieti cu acelasi fel de fonturi v-am confundat
Raluca si eu cred ca nu-i nici o problema pentru marsupiu. Am citit si eu multe articole unde chiar se recomanda folosirea lui bentru ca bebe este mai linistit, doarme mai bine...Am si eu unul care se poate folosi de la 0 luni, dar la a mea nu-i place inca sa stea in el.
Mexxape mine sotul ma ajuta foarte mult. O schimba pe pitica, ii face baie, o hraneste, o leagana...Noi ne impartim sarcinile ca sa zic asa. Tocmai vorbeam cu el ca vreau sa ma duc seara la o sala de gimnastica si sa stea el atunci cu fetita.Bineinteles ca alternativ, si eu si elIncearca sa vorbesti cu el, poate fii putin speriat de noua situatie, este o mare schimbare in viata noastra si trebuie un pic de timp sa ne obisnuim.
Pupici,
Alina&Bianca(25.08.2006)
POZE
amarantina spune:
Mirabela, e normal sa se trezeasca mai rar noaptea. Unii bebei dorm cate 6-7 ore pe noapte de la varsta de 2 sapt.
Eu am baby interfon de la Chicco, dar prind cu el convorbirile imbecililor de la o firma de security care are o masina postata tot timpul in fata blocului meu. Acum 3 ani prindeam discutii intre taximetristi. Asa ca il tin mai mult inchis.
mexxa spune:
O sa incerc diseara sa vorbesc cu el...sper sa inteleaga ca nu pot singura...in ultimele doua zile am dormit maxim 5 ore...sunt franta. Ziua nu pot deloc sa adorm cat doarme bebe...deci ma declar ZOMBI.Si nici timp nu am...ca trece ziua nici nu o simt.
Poate ca el saracutul ar vrea sa ma ajute dar are o frica....sau intarzie si pana vine el bebe deja doarme....
Sper sa o scot la capat...
_
mamica de ingeras luptatorpoze
Povestea nasterii ingerasului meu Sebastian-Mihai
Roxana01 spune:
Buna fetele!
Vorbeati de cafea: eu beau decofenizata cu lapte, cam in fiecare zi. Stie cineva vreo contraindicatie la asta?
Crisnemes, ai avut dreptate: sa-i dau cu seringa inainte sa suga e o adevarata tampenie: ei ii este foame, nu mananca cu trebuie, se enerveaza, se ineaca. Am experimentat aseara si a fost un fiasco total. In plus, oricum a mancat tot 100 ml, cu mari rugaminti, in 45 min.
Inni, Itzy, v-am trimis PM.
fetelor, voi ati fost la biserica la 6 saptamani? trebuie sa merg azi. ce se intampla? mi se pare o tampenie si o fac doar pt ca am inteles ca altfel nu-ti da voie in biserica la botez. Cu ce am pacatuit nascand? De ce trebuie sa mi se faca o slujba, sa se poarte biserica cu mine ca si cum am pacatuit? Pai nu de asta se fac cununiile, ca barbatul si femeia sa procreeze? Hai, sa zicem, daca nu eram maritata, poate mergea o sluja acolo, dar avand consimtamantul initial al bisericii sa procreez, ce mai vor de la mine? ma rog, parerea mea...
va pup
roxana, mama de Daria (06.09.06)
putzuruca spune:
Hello la toata lumea,
Tamina, felicitari pentru ingerasul adus pe lume. Iti doresc sa fie sanatos si norocos iar tie refacere rapida.
Ieri, cand a implinit o luna, Andreea a avut 1 kg in plus fata de greutatea de iesire din spital si vreo 4 cm in lungime.
Tati ma ajuta f mult cu Andreea. De abia astept dupa-amiaza cand vine de la serv. s-o mai las cu el ca sa mai pot face cate ceva prin casa. Facem baita impreuna, ii da sa manance, numai pampersul nu l-a schimbat inca, dar va urma si asta cu siguranta.
Marsupiu nu i-am luat inca pt ca am scos-o in carut dar vom lua pt ca uneori este mai practic. Pt plimbari scurte nu mai caram si carutul dupa noi.
Roxana eu merg sa-mi faca molifta de 40 de zile inainte de botez cu o zi. Am chemat preotul acasa si mi-a facut molifta de 8 zile dar voi merge si la biserica inainte de botez.
Putzuruca mamica de Andreea-Iuliana(19.09.2006)
poze cu dragoste