zi onomastica la gradi
salut,
stiu ca e cam devreme ca mai sunt doua saptamani chiar 3 pana la Sf. Mihail si Gavril, nu pot sa nu ma entuziasmez de pe acum ca va fi ziua lui Gabi, acum merge si la gradi si o sa ne serbam si acolo.
As vrea sa intreb mamicile care au experienta in astfel de evenimente, cam cum se procedeaza, la gradinita (de stat)?
se duc bomboane cum duceam noi? prajiturele? tort?
ceva mai deosebit?
multumiri
Raspunsuri
miruta spune:
La gradinitele de stat ( cel putin la noi),de zile onomastice se aduc in general bomboane sau ,mai rar , niste fursecuri.
Sunt o visatoare ,Imi place sa visez la o viata mai buna .Treziti-ma , va rog , daca gresesc .
MaryP spune:
Eu pot sa iti spun din propria experienta ca daca duci un tort toata lumea va fi incantata, dar mai ales copilutul tau care va fi in centrul atentiei si va invata de mic ca este importanta sarbatorirea zilei "de nume"...
Un tort, niste suc si ...va fi minunat!
Sa iti traiasca baietelul!
RAZVAN MIHAI – puiul meu drag
romana_74 spune:
Daca duci tort obligatoriu sa duci si certificat de garantie de la cofetaria unde l-ai comandat. La gradinita unde e baiatul meu asa se procedeaza. Pe langa tort mai ducem si pahare si farfurii de unica folosinta si bineinteles lingurite. Cam atat, de pe-acuma iti urez LA MULTI ANI!
ROMANA , MATEI(04.07.2003) si LUCA (28.08.2005)
NANU spune:
si la noi la gradi se cere certificatul de garantie pt.produsele cumparate de la cofetarie.
eu duc doar bomboane.
teo1970 spune:
pentru cei care duc tort de la cofetarie, si la noi la gradinita se cere certificat de garantie (la cofetaria Alice iti da) si nu te prea lasa cu creme grele; cred ca un diplomat sau un tort cu fructe e OK;
la noi, parintii mai duc sucuri (fara gaz);
eu mai duc pahare, servetele, farfurii de unica folosinta, paie (ii distreaza tare pe copii) si neaparat ceva pt intregul personal (un tort separat pt toate d-nele din gradinita sau 1-2 platouri cu prajituri, 1 suc, 1 apa, chestii de-astea), asa mi se pare mie frumos, sa servesc pe toata lumea cu ceva
dar la noi la gradinita este obiceiul ca d-a bucatareasa sa faca ea personal tortulin ziua respectiva (tort cu fructe, f.f. bun), iar parintii platesc contravaloarea ingredientelor (e o gradinita mica, cu doar 3 clase)
dar, monjum, cred ca cel mai bine ar fi sa intrebi educatoarele sau pe ceilalti parinti despre obiceiurile din gradinita de la voi; dupa ce afli cam cum stau lucrurile, poti sa te orientezi cam ce vrei sa faci, daca vrei sa faci ceva mai mult si sa vezi daca ti se da voie
vezi ca la Alice fac si torturi in forma de ursulet si cred ca mai au si alte forme, nu mai stiu exact, dar ursulet au sigur
Sasha.p spune:
Off topic (cu scuzele de rigoare): Teo-1970 - unde este cofetaria Alice? Daca se considera reclama, poti sa imi scrii pe PM, te rog ?
Multumesc mult,
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
teo1970 spune:
nu cred ca e reclama, cofetaria Alice e f. cunoscuta;
este pe Bd. Mihai Bravu, intre Pasajul Muncii si P-ta Iancului, pe partea dreapta cum vii dinspre pasaj
uite ca au si site: http://www.cofetariaalice.ro/
au prajituri si patiserie bune, la preturi rezonabile, dar eu nu prea mai cumpar de la ei pt ca fetele din fata de la tejghea sunt cam acre si par tot timpul cam plictisite si obosite (cred ca pt ca au multi clienti si-si permit sa nu mai fie asa de politicoase)
dar prajiturile merita, numai ca ar fi bine ca tunci cind cumperi sa dai comanda (pt tort sau prajiturelele la kilogram) pt ca nu mai stai la coada: vine o tanti din spate de la laborator, iti noteaza comanda, platesti un avans, iar cind te duci sa ridici produsele intri tot in fata (comenzile au prioritate)
mie cel mai mult imi place tortul Alice, dar are ciocolata, cred ca la gradinita este de evitat; mai bine incerci diplomat sau ceva cu fructe (dar fara crema, deci probabil ca o tarta iar nu e buna, ca are crema de vanilie)
oricum, uita-te pe site (n-am apucat s-o fac, am cautat si eu la intimplare pe net sa vad daca au pagina) si vezi ce produse au, ce ingrediente contin (in magazin este o astfel de lista, unde sunt scrise toate torturile pe care le fac si ingredientele continute, ca sa-ti faci o idee)
mult succes!
edit: orice tort poate fi comandat "combinat" daca vrei: 1/2 de un fel si 1/2 de alt fel, la alegerea ta
cris1iana spune:
Am sarbatorit in octombrie cateva fetite la grupa
La noi parintii au adus asa :
tort,suc natural,sampanie pt copii
farfurii, lingurite de unica folosinta, pahare si paie
coifuri si jucarii de suflat specifice petrecerilor pt copii
o mamica a mai adus cate un pachetel de fiecare copil pt tombola
incercam sa facem mereu cate o mica petrecere, cu muzica, baloane,clasa ornata frumos, cantam la multi ani, facem poze..
copiii sunt tare fericiti.
teo1970 spune:
noi suntem la Waldorf si aici la fiecare zi de nastere copiii interpreteaza o poveste specifica despre sosirea copilului pe lume, cam asa:
inainte de nastere, fiecare copil sta cu ingerasului in ceruri; la un momentdat, soseste timpul sa plece in calatoria spre Pamint, sa-si cunoasca parintii si familia; este insotit in drumul lui de un alai (Luna, Soarele, stelute etc.) si bineinteles de ingerasul lui ocrotitor;
la nastere, copilasul capata ochi cu care incepe sa vada lumea in care a ajuns si isi cunoaste parintii, dar pierde capacitatea de a-si vedea inegerasul, care insa ii ramine alaturi in viata, il ocroteste si-l invata lucruri bune
in fine, ideea era ca sarbatoritul este imbracat in print, un alt copil ales de el il intruchipeaza pe ingeras (cosumat si el), iar ceilalti copiii reprezinta luna, soarele, stelele, pamintul (fac un cerc ccc care reprezinta Pamintul) - imbracati toti in costumase stilizate, nu ceva extraordinar;
toti copiii fac pt sarbatorit desene pe care le dau in dar, apoi merg la masa unde se maninca tortul, se bea sucul etc.
dana_ene spune:
Monjum si eu cred ca cel mai bine te-a sfatuit teo1970 si anume sa intrebi educatoarele. Ele stiu exact ce sa iti raspunda in functie de cerintele gradinitei respective.
Dar sigur iti vor preciza despre certificatul de garantie daca sunt produse de cofetarie. Daca sunt produse ambalate se verifica data expirarii.
Eu stiu ca la noi educatoarele ne-au intrebat la prima sedinta cu parintii si despre alergiile copiilor. Sunt copii care fac alergie la ciocolata, la diverse creme.
Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006