Cum va sarbatoriti ziua de nastere la birou?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

macar invita-i undeva, la un bar, daca de restaurant n-ai bani... dai o bere dupa program, o cafea, un ceai, o apa... orice:)
Atmosfera conteaza.

Eu nu mi-am sarbatorit ziua la birou niciodata, desi si la noi tot asa e traditia. Insa mi s-a parut penibil.
Am preferat sa imi invit toti colegii seara, undeva. Si cine a avut kef sa vina, bine...cine nu... sa fie sanatos.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurora56 spune:

Hop si eu !
Noi suntem 9 persoane in compartiment si intotdeauna se strang bani pentru cadoul persoanei sarbatorite .Deosebirea fata de alti ani este ca de un an obiceiul este sa se dea banii sarbatoritei (suntem numai femei)si sa faca ea ce vrea cu ei .Ideea este ca acea persoana sa-si ia ceva pentru ea pentru ca multe din noi nici nu sarbatoresc ziua si trece fara nimic deosebit ceea ce este trist .Motivele sunt intotdeauna ca prioritara este familia si apoi noi (majoritatea din birou gandesc asa -pentru unele din ele, banii sunt asa de putini fata de cheltuielile care le au in familie incat renunta la ele insele tot pentru casa ).De multe ori chiar reusesc sa-si ia ceva pentru ele .In schimb nimeni nu are nici o pretentie si nu se supara daca persoana sarbatorita face cinste cu tot tacamul sau doar cu niste prajiturele si suc. Chiar nu conteaza asta si am stabilit ca nimeni sa nu se cramponeze de problema asta .Sunt persoane care-si permit si altele care nu-si permit sa faca o zi onomastica si trebuie sa ne intelegem iar sefa chiar nu se cramponeaza de zilele onomastice si ce aduce fiecare, spre deosebire de alt loc de munca unde aveam o sefa care de cate ori era ziua cuiva intreba pe alta colega sa vada ce pune pe masa sarbatorita si dadea bani pentru cadou in functie de masa (ea nu aducea decat un tort dar nu conta ).Daca imi spunea cineva chestia asta nu credeam dar am aflat dupa ziua mea de la alta colega "binevoitoare" .La urma urmei consider ca de ziua ta trebuie sa te simti tu bine chiar si fara cadou ci doar ceilalti sa te faca sa te simti sarbatorita decat sa faci un chef unde sa auzi toate barfele din institutie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Acolo unde lucrez eu treaba e simpla. Daca vrei adici pragiturele daca nu nu. Nimeni nu se supara daca nu aduci. De primit oricum primesti o felicitare semnata de toti colegii. Daca aduci ceva scrii un e-mail la toata lumea sa mearga in bucatarie sa serveasca o prajitura. Intr-un fel e mult mai bine, ca ei nu-ti cumpara cadou iar tu nu te simti obligat cu nimic. Poti aduce si bauturi ca oricum nimeni nu o sa abuzeze, dar nimeni nu vrea sa cheltuiasca. Pe 30 e ziua mea asa ca am sa va spun cum a fost.
In Romania neica incingeam adevarate chiolhanuri cind era ziua cuiva. Firma punea bani (la iceput puneam noi, dar am vorbit cu sefu ca se string prea putini bani) si cumparam sarbatoritului un obiect de imbracaminte de obicei, iar bietul sarbatorit aducea mincare cit sa ne hraneasca pe toti de sa pocnim nu alta, mincare gen oua umplute, aperitive calde, salata beof, salata de vinete etc. La inceput eram vreo 5 angajati si erai OK. Dar pe urma a inceput sa cresca numarul si era din ce in ce mai costisitor pentru sarbatorit. In cele din urma s-a renuntat ca firma are acuma cinteva sute de angajati. Oricum atmosfera era misto si fara muzica. Stateam ore in sir la discutii. Evident ca se si bea.

Letitia1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

De ziua mea (saptamana viitoare) voi servi colegii pe la ora 10 dimineata cu tort bun, sampanie si sucuri naturale. Voi cumpara niste fursecuri pe care le voi lasa in biroul asistentei pt ca oricine trece pe acolo sa poata gusta - asa e obiceiul la noi. Suntem 10 persoane, nu-mi permit sa dau mese la serviciu nici ca timp si nici ca bani. In plus, ceva dulce si bun la cafeaua de dimineata face placere oricui, inveseleste atmosfera si nu dureaza mult.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

nici mie nu mi se pare prea potrivit sa ma sarbatoresc la serviciu, abia astept sa fiu acasa alaturi de cei dragi.
dar ca sa-i raspund ramonikai........ daca asta e obiceiul locului si te simti obligata stiind ca vei primi un cadou de la colegi si nu vrei sa faci nota discordanta.... de ce nu duci pur si simplu un tortulet?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

uite cum facem noi:
servim niste aperitive, gen sunca, pastrama, muschi file, salam, etc, ce prefera fiecare si dupa buget cascaval, branza, rosii si castraveti, sefii aduc si ceva salate boeuf, de vinete, etc, (depinde si de anotimp ), eventual, icre, chiftelutze, snitele mici de pui, muraturi...

la final se servesc fursecuri, prajituri de casa sau tort.

vreo 2 sticel de suc si una de apa, vreo 5-6 beri fara alcool, eventual o sticla de vin/ sampanie. noi suntem 20, deci daca faci socoteala nu se bea mult, doar asa, de atmosfera!

muzica avem pe cd, oricum noi sun tem toti tineri si un colectiv foarte misto, asa ca vorbim/ radem atat de mult si tare ca abia se aude muzica.

a, inca ceva: si la noi banii stransi se dau ca la nunta : cash + 1 buchet de flori asa ca balanta cheltuielilor se echilibreaza, cheltuim cam tot atat cat primim

in final, si nu in ultimul rand, LA MULTI ANI ! fericiti! si sa nu-ti iei cumva liber! pe mine ma bucura petrecerea asta la servici, si chiar daca ziua mea e in we, o serbez vineri sau luni, dupa cum putem...

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

multumesc de idei.
anul trecut eram in alt birou mai mic, lucram cot la cot cu numai unul dintre cei 10 colegi. asa ca nu am facut nimic.
intr-adevar mai mult e din obligatie, nu prea imi arde de petrecere la munca, dar tre sa fac ceva, nu pot sa ma cotesc. la urma urmei, merita putin efort, pt viitor

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

miki -
mersi de oferta, dar nu cred ca va fi cazul.
acuma m-am prins si eu cine esti

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Buna!
La noi la birou exista doua categorii de petreceri:
1. colegii mei de departament, care de ziua lor aduc pizza, prajituri, tort, sucuri si bauturi alcooloce (fiecare cum ii da mana, de la sampanie, la tequila si whisky) si ne strangem doar cei din departament. Radem, glumim, facem poze haioase si nimeni nu comenteaza ca e in timpul programului.
2. sefii populari, care fac petreceri pt toata compania, cu mici, bere, aperitive, prajituri si ce le mai da mana + o groaza de bautura.

Ambele sunt relaxate si ne simtim bine, nimeni nu le percepe ca obligatii. Eu de ziua mea anul asta de exemplu am dus tort, fructe (ca erau fete la cura de slabire), bomboane fondante, sucuri si sampanie pt copii (ca era in timpul programului )

Leah

Mergi la inceput