Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt III

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Si noi suntem bobocei, si eu sunt cam stresata de toate schimbarile pe care ni le-a adus scoala. Raul este la program prelungit, la Scoala 10 in Tirgu Mures. Suntem multumiti de scoala, de invatatoare, de program.

In schimb sunt speriata, ca Raul era un copil cuminte, socializat de la 2 ani la cresa, apoi 4 ani de gradinita cu program prelungit, iar la scoala e cu 9 copii din aceeasi grupa de la gradinita, iar acum pare schimbat. A facut in primele saptamani de scoala mai multe pozne, nu s-a intors in clasa la sfarsitul unei pauze, a tuns impreuna cu alti copii un coleg cu foarfeca de la lucru manual, s-a uns cu lipici pe mana si a dat apoi mana cu mai multi colegi, invatatoarea spune ca e foarte jucaus, i-a luat intr-o zi si penarul sa nu mai aiba cu ce sa se joace, parca nu mai e acelasi. De multe ori nu-si termina ce are de facut in clasa si si le aduce acasa si lucram dupamasa, uita sa-mi spuna ce trebuie sa duca a doua zi. Am incercat sa-l pedepsesc (nu are voie la desene, la calculator, sa se joace, ii arat ca sunt suparata), dar se pare ca am exagerat, ca deja nu mai ii pasa si nu mai stiu ce sa fac. Mi-e frica sa nu ajungem sa minta, sau sa se considere incapabil sa faca lucrurile cum ar trebui. Am vorbit cu invatatoarea, spune ca singura problema e ca e f. jucaus, ca un timp e foarte atent si activ, ridica mana, raspunde din proprie initiativa si de-odata decupleaza si se joaca cu orice.

La un moment dat am vrut sa-l duc la un psiholog, sa il evalueze. Ma gandeam cu groaza ca avea anul trecut 6 ani impliniti si mi-a trecut prin cap sa-l dau atunci si cred ca ar fi fost si mai rau!
Am facut cu el testele pe care le-am gasit pe paginile trecute si s-a descurcat excelent, nici nu prea statea pe ganduri.(In afara de cele :Cum se scrie corect?...) De fapt a fost doar inca o confirmare, ca stiam ca se descurca, dar.....ce folos, daca e asa imprastiat si nu face lucrurile cand si cum trebuie. Si in plus scrie atat de urat!!!!!

Adevarul ca am mai citit pe aici si parca m-am mai incurajat. Desi cand vad cate un caiet de fetita ordonat si frumusel.....
Si mai sunt si mai sensibiloasa din cauza de 19 +.
Va pup si astept incurajari!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

bun venit Kitty si sarcina usoara!

Probabil ca Raul vrea sa iasa in evidenta. O sa-i treaca.
Sau poate vrea sa impresioneze vreo domnisoara. Doar cunoastem stilul din perioada scolii.
Eu zic sa stea de vorba sotul tau cu el, asa ca de la barbat la barbat, nu ca de la tata la copil, si sa-i explice cum stau lucrurile. Eu cred ca o sa inteleaga daca i se dau suficiente explicatii.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Fetelor imi sunteti tare dragi cu bobocii vostri...
Al meu va fi boboc la anu' si va urmaresc cu interes, mai ales ca am un nazdravan ce m-a anuntat ca lui nu-i trebuie sa stie sa scrie si sa citeasca. M-am linistit insa citind experientele voastre si am constat ca se incadreaza undeva la medie... nici prea prea nici foarte foarte..
Kitty sarcina usoara si nu te mai stresa ca baietii sunt altfel decat fetele... sunt mai nazdravani, dar invata mai usor si esentialul... din ce spui ai un copil bun... si fericit, ceea ce este foarte important.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Bine ai venit Kitty cu Raul si bebic din burtica!!!oare baietelul nu incepe sa devina gelos pe simburelul din burtica? vb din proprie experienta si al meu copilas si a schimbat un pic atitudinea anul trecut cand s a nascut surioara lui( el era la gradi atunci).

Lala_D- biciul este cu bucla in jos cred - sper sa nu gresesc.
Si noua ni s a spus ca vor da dictare din aceste semne dar sincer nici eu nu le stiu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biluta28 spune:

Lala si Mercedes in problema dictarii tocmai denumirea lor e marea mea dilema ca vad ca fiecare le denumeste altfel si ma gandeam ca daca eu exersez cu ea dictari intr-un fel si inv. dicteaza altfel nu am obtinut nimic; iar de la inv. nu reusesc sa obtin denumirle fol. de ea am crezut si eu ca sunt standard dar vad ca nu

Oricum vine vacanta asa ca renunt la dictari mi-am propus sa nu o pun sa faca nimic sa se odihneasca cel putin in prima parte a vacantei.

Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 7 ani fara 1 luna - Edi 2 ani si o luna

http://community.webshots.com/user/biluta28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onix spune:

Buna!
Sunt si eu mamica unui baietel de clasa I si a unuia de grupa mica. Asa ca o iau de doua ori de la inceput. Citesc dar nu prea am timp sa scriu.
Vreau doar sa va vand un pont. In abecedarul lui Alexandru (parca Aramis se cheama editura) pe fiecare pagina la final in cuprinsul lectiei este numele semnului invatat (nodulet, bici samd). Alex a dat vreo trei dictari pana acum si s-a descurcat, cu frumusetea simbolurilor stam mai rau, dar mai exersam.
Multa bafta la dictari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Onix, merci frumos ptr pont.
Noi suntem boboci si de clasa 1 si de cresa.
Dar e bine pana acum.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alma2006 spune:

Onix, bine ai venit!
Sunt in aceeasi situatie cu tine! Am doi boboci!

In doua zile , Sebi a reusit sa ma faca, in sfarsit, foarte fericita! A luat trei FB! Doi la romana si unul la matematica! Dupa primul -B credeam ca o sa innebunesc! Dar acum lucrez cu el in fiecare zi si situatia s-a schimbat! Nu scrie el prea frumos dar vad ca isi da silinta si este si el foarte multumit acum! S-ar parea ca a fost benefic un calificativ mai scazut la inceput!
Acum e tare mandru si a spus ca o sa se mai antreneze acasa! Da Doamne sa-l tina!

Numai bine tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Alma felicitari !!!!

La noi se simte deja mirosul de vacanta , mai putine teme azi .
Sper sa nu le dea teme in vacanta ...sau macar nu prea multe
Azi copilul meu a scris ''mama '' atat de frumos si au facut cifra 4.

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Andreia, felicitari Biancai ptr curaj

cge, noi nu sarbatorim Halloweenul, inca, poate la anul.

april, nici eu nu stiu ce-I go. Dar ei la ce-I trebuie?

biluta28, trebuia sa faci o poza la rata!

Ce-I cu asta cum se numesc semnele?? Eu habar n-am ce-I asta “bici” sic and mi-a zis o mamica, m-am gandit la “bitch”, nu intelegeam nimic din ce spune...

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput