La France (60)
Raspunsuri - Pagina 27
Marox spune:
Va doresc un Paste Fericit, cu multa lumina si sanatate!
Ati vazut ce vreme frumoasa am avut in week-end-ul asta? Parca ne ajuta sa suportam mai usor toate zilele cu ploaie pe care le-am avut de la inceputul anului si pe care le vom mai avea. Tocmai am vorbit cu unchi-miu, in România, zicea ca la Bucuresti au fost astazi 24°C si pt miine anunta 25.
Doruletz, din cite imi amintesc tu esti in tara, vacanta placuta iti doresc! Am fost simbata la "Sur la route de Madison". De vazut, l-am vazut pe Alain Delon...si crap de ciuda ca am fost "bête et disciplinée" si nu mi-am luat aparatul de fotografiat. In ciuda anunturilor ca pozatul e interzis, toata lumea avea si l-a folosit, e drept ca la sfirsit. Mireille Darc e uluitor de bine conservata. De la spate, vazindu-i parul lung si silueta nu-i dai mai mult de 20 ani. Alain Delon e destul de masiv, e bine facut si e la fel ca la televizor. In schimb are o dictie deplorabila; poate ca la cinema nu se simte, la teatru era pe alocuri jenant cum mesteca frazele. Sau poate oi fi fost eu cu urechea mai sensibila pen'ca nu's bastinasa?
Piesa in sine m-a cam dezamagit, in ciuda decorurilor ingenioase si bine realizate. Povestea nu m-a ambalat, mi s-a parut fortata, adica nu am putut sa cred ca e posibil sa suferi si sa regreti o viata 3 zile petrecute impreuna. Cel putin nu in modul in care povestea a fost interpretata, destul de isteric pe alocuri. Aveam senzatia ca nu e o adevata piesa de teatru. Desi respecta faimoasa unitate de timp, loc si actiune parca lipsea ceva. Dupa ce am ajuns acasa si am facut citeva cautari pe net am aflat: la origine a fost un roman, adaptat la cinema de catre Clint Eastwood si acuma transformat de un francez in piesa de teatru. Cit despre fesele lui Mireille Darc, un "ooooo" colectiv s-a auzit in sala in momentul respectiv. De altfel foarte scurt, a cazut cortina imediat.
redi spune:
Am o rugaminte la fete ,daca ave-ti careva decodor din ala pentru programele romanesti ,imi spune-ti ,va rog de unde ati cumparat si ce abonament aveti ?
Baietelul meu er vrea sa mai vada desenele din tara dar nu stiu de unde sa i-au si ce fel de decodor .Si ce antena ,bineinteles ?
Altfel ,Pastele a fost in familie ,dar cu tuse ,febra si mucisori .
Si afara e asa de bine !
alitzu79 spune:
Adevarat a inviat!
Si in marseille a fost vreme superba...noi am petrecut pastele impreuna cu o alta familie de romani veniti si ei de putin timp, am fost si am luat lumina..a fost frumos. am descoperit un preot roman care slujeste intr-o biserica catolica cu "jumatate de norma", adica prima si ultima duminica din fiecare luna...nu suntem noi prea bisericosi dar e bine de stiut..cu ocazia asta am descoperit si ca sunt o multime de romani prin marseille de toate felurile
Redi, noi avem abonament la neuf tv care din pacate nu difuzeaza posturi in limba romana. in rest suntem multumiti. avem si internet si tel fix si cartela sim...in acelasi abonament, plus ca apelurile de pe fix pe alt fix in franta sunt gratuite..probabil stii de neuf tv. ne-ar placea si noua un decodor si ce mai trebuie...sper sa ne raspunda cineva..
Cand va "aud" cum vorbiti de teatru mi se face si mie dor..in constanta mergeam si noi...aici, deocamdata e mai greu..pt moment am descoperit locatia...
doruletz spune:
bonjour les filles
bun venit noilor frantzuzoaice!
marox, merci pentru impresiile despre alain delon, acu imi pare si mai rau ca nu-l vazui si io, o mai avea timp sa mai joace in vreo piesa? pacat intradevar ca nu ai putut face poze.
Asa e, noi am fost in ro de paste insa nu am avut timp de data asta sa ne 'culturalizam', am stat foarte putin si nici n-am fost in Bucuresti decat strictul necesar. Iar in provincie unde fuseram noi 'evenimentele culturale' constau in hore incinse direct in strada, un taraf canta de zor iar televizunea locala filmeaza protagonistii dansatori si ii da toata ziulica pe post!
Data viitoare sper sa avem mai mult timp, vrem sa mai mergem o tura prin iulie. apropos, careva a mers in Ro cu avionul pe traseul Paris-Timisoara? Aveti vreo sugestie, vrun 'bon plan' si pt noi? Am gasit bilete la carpat air , a mai zburat careva cu ei?
Otilia uite aci cateva oua rosii , cozonacii nu-i pozai, decat in vitrina. Ce mai face printesa Adélita?
Gata, ma duc sa mai studiez presa franceza ca io tot nu stiu cu cine votez
Otilia spune:
Marox, merci pentru impresii, acum ma simt de parca as fi vazut si eu piesa, asa frumos ai povestit!
Doruletz, bine ai revenit! Frumoase oua, anul asta am facut si eu oua rosii cu vopsea cumparata anul trecut in RO si mi-a mai ramas si pentru la anu'! ;) Doar ca eu n-am prea mincat, sunt la regim dar sunt pe drumul cel bun, mindra foc ca am pierdut citeva kg si hotarita sa nu ma opresc aici, caci am planuri marete de viitor!
Va pe toate, ce ziceti de soarele asta si de primavara asta superba?...
Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea
Marox spune:
Redi, noi nu avem decodor, avem doar abonament la TPS si vedem TVR International. Ma uit din an in paste pt ca mi se pare un canal prea stupid. Iar putinele filme pe care as vrea sa le vad sint la ore imposibile.
Otilia, felicitari pentru rezultatele obtinute si...bafta in continuare! Cred ca acuma, cu primavara asta frumoasa, gradina ta este incintatoare!
Doruletz, sa stii ca m-am gindit la tine atunci cind am fost la teatru si asta pt ca oricit de surprinzator ar parea, mai erau locuri libere in sala. Cu o ora inainte de inceperea piesei se mai gaseau bilete de vinzare la casa, e drept ca la al doilea balcon.
In alta ordine de idei, va recomand un film care mie mi-a placut muuuult de tot: "Ensemble c'est tout" cu Audrey Tautou, Guillaume Canet (care a fost o revelatie) si Laurent Stocker (actor de la Comédie Française - dubla revelatie).
doruletz spune:
Marox, daca ma gandesc bine nu e chiar surprinzator faptul ca mai erau locuri, poate ca din cauza faptului ca biletele sunt vandute cu atata vreme inainte or fi multi care renunta intre timp, mai ales ca era si seara de Paste.
Oricum e bine de stiut ca si la spectacolele care afiseaza 'complet' mai sunt sanse de intrat daca te prezinti la fata locului.
Otilia, felicitari! Io inca ma lupt cu ciucalata , si de obicei pierd detasat in 'lupta' asta (Noroc cu piscina ca ma recuperez cate ceva.)
Oricum, adineauri citii ca Un chocolat fondu est plus excitant qu'un baiser asa ca acu am motive stiintifice ca sa continui
la frantzuzoaice