La France (60)
Raspunsuri - Pagina 26

redi spune:
quote:
Originally posted by andiaroro
Redi- Noi suntem prea mici pt astfel de cursuri, dar mi se pare o idee interesanta. Daca testezi, poate ne povestesti si noua mai multe.
ana si alexandre (17.02.2006)
Si eu care speram ca voi ati fost deja si imi puteti povesti.
Nu stiu daca mai mergem ca e aproape sfarsitul anului scolar si nu stiu daca ne mai primeste.
Informatii prea multe nici nu am de unde cere , la telefon au fost cam scurti cu detaliile.
Totusi ,voi nu mai spune-ti nimic ,unde ati disparut ?

danilamonica spune:
Dragele mele,
Eu sunt din Romania dar in mai o sa plec la San Remo pt 2 saptamani si vreau sa vizitez si Cote d'Azur , adica Nisa, Cannes si tot ce se mai poate vedea.
Este vreo fata din zona respectiva sau a fost vreuna din voi pe acolo pentru a ma ajuta sa-mi spuna ce ar trebui sa vizitez.
voi sta in san-remo dar am un week-end in care as putea sa-mi fac un program cu Monaco, Nisa si Cannes.
Ma ajutatii cu informatii: harti orase, obiective, s.a.m.d ?
Multumesc
Monica

alitzu79 spune:
Bonjour! ma primiti si pe mine in randul frantuzoaicelor? sunt in franta de la inceputul anului, impreuna cu sotul si puiul nostru de 2 ani jumate (pe care l-am crescut inca din burtica, citind paginile forumului desprecopii.com). am ajuns in marseille dupa ce sotul a fost trimis de companie sa lucreze aici. am fost luati putin prin surprindere, cel putin eu, care am intrat imediat in panica...ce ma fac...intr-o tara straina, cu un copil mic, intr-un oras unde nu cunosc pe nimeni...in fine, dupa multe griji pe care mi le-am facut practic degeaba, pentru ca pana acum ne-am descurcat binisor, zic eu...a aparut urmatoarea problema: in toamna baietelul nostru intra la gradinita..am inceput sa fiu mai atenta la anunturile de la gradinite, la copii, la personal....pana intr-o zi cand am vazut anuntul: "atention, les poux sont de retour! gardez les tetes de vos enfants" . intrebarea mea, daca ma puteti ajuta din experienta voastra: sa ocolesc gradinita respectiva? sau e ceva obisnuit la ei? vreau sa subliniez ca nu sunt o persoana " cu nasul pe sus". doar ca nu sunt obisnuita cu anunturi de genul asta...aaa, locuim in marseille
vreau sa va pup si sa va multumesc tuturor pentru ultimii trei ani in care v-am citit si v-am luat in considerare...

redi spune:
Bine ai venit alitzu 79
Anunturile sunt ceva obisnuit ,imediat cand apare un caz contagios se pun afise sa stie toate mamele ,in general copilasii cu problema respectiva raman acasa in timpul bolii .Tine legatura cu educatoarele si directorul gradinitei si intreaba-i despre asta.
Si noi am avut anunt cu "poux" in urma cu vreo trei luni ,dar nu i-am adus acasa totusi .
Toate scolile fac asta ,deci nu ai de ce sa te feresti ,e normal.
Sanatate si toate cele bune .

alitzu79 spune:
multumesc mult, redi. m-ai linistit. vom continua procedura de inscriere la gradinitza cea mai apropiata. am emotii pentru perioada de acomodare, dar mai avem ceva pana atunci.
pe curand

Otilia spune:
Draga alitzu,
Asa e, problema cu paduchii in gradinite este normala, si eu am fost socata cind am gasit un biletel de genul asta de la gradi, m-am speriat asa de tare ca mi-am tinut fata acasa pina a trecut "pericolul", mai ales ca aveam amindoua parul lung (acum eu am mai tuns binisor din el ;)) si mai am si alti copii pe acasa. Insa exista in comert (in farmacii sau chiar in supermarketuri) sampoane repulsive contra paduchilor, eu cind am mai dus-o in perioada aia (care a durat foaaarte mult, chiar si dupa vacanta de iarna) i-am dat pe par cu ulei esential de lavanda si rozmarin, mirosea cam tare dar nu mi-a venit cu paduchi acasa. Asa ca nu-i nimic iesit din comun cu gradinita asta de care spui.
Stiti ce mi s-a intimplat? Acum citeva zile am gasit un arici in fata casei, pe presulet! Acum l-a luat un prieten de-al nostru si-l creste.
Doruletz, Marox, voi ce mai povestiti? Ce piese ati mai vazut, ca eu va citeam cu drag...
Va pup
Adélie la p'tite souris

Bijoux passion

Floricici din gradina mea

Marox spune:
Ma bucur ca ati mai intrat pe aici!
Monica, uite aici:
http://harta.infoturism.ro/Europa/MONACO/MONACO.php
http://www.nicetourism.com/
http://www.cannes-on-line.com/
Alitzu, bine ai venit! Si la Alex la gradinita a fost anuntul cu paduchii. Pina acuma, bat in lemn, nu mi-a venit cu vreo surpriza! Ma gindesc, totusi, daca o sa fiu in stare sa-i recunosc ?!!
Redi, nu stiu nimic despre cursurile de are vorbesti. Si al meu e mititel pt cursuri, adica pt a invata sa scrie ca de vorbit oricum ii vorbesc numai in româneste.
Otilia , simbata mergem la teatru. Am rezervat pina si o noapte la hotel, ca sa nu ne stresam cu drumul de intoarcere. Piesa incepe la 20h30, nu stiu cind se termina. Mi-ar place sa mergem si la slujba de Inviere de la biserica româneasca, insa cred ca ar fi prea obositor pt sotul meu; duminica, dupa ce ajungem acasa plecam mai departe cu mama si copiii la Blois (cam 100 km de la noi).

alitzu79 spune:
Fetelor, va multumesc pentru informatii; acum sunt linistita definitiv cu gradinitza.
Paste fericit!

lorena_andreianu spune:
Joyeuses Pâques, les filles!
Mami-Mitza si Miron Radu (06 oct. 2004)
Copilasii sept-oct 2004 (1)
Copilasii sept-oct 2004 (2)
Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani