La France (60)
Raspunsuri - Pagina 18
Otilia spune:
Un An Nou 2007 Minunat !
LA MULTI ANI !!!
Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea
spic de grau spune:
La Multi Ani si de la noi! Sa fiti iubite, sanatoase si fericite!
Am pus 3kile intr-o saptamana! Trebuie sa le dau rapid jos!
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
Marox spune:
La Multi Ani, cu multa sanatate si sa va astepte numai lucruri bune in 2007!
Otilia, de 2 ori La Multi Ani! Multa sanatate si tot ce-ti doresti!
Va multumesc pentru urarile de drum bun. Vacanta a fost SU-PER-BA! Dar ingrozitor de scurta. Pina sa ne obisnuim cu decalajul orar a trebuit sa ne intoarcem.
Am regasit Bucurestiul dupa 2 ani jumate. Si am ramas foarte placut surprinsa. Mi s-a parut un oras extrem de dinamic. Exista un numar impresionant de restaurante, baruri si toate-s pline! Am fost in Carrefour Orchideea si nu-mi venea sa cred ce inghesuiala era, ca de altfel si in magazinele din galeria comerciala. Si nu erau numai "turisti". Preturile la "Orchestra" erau cam aceleasi cu cele din Franta. La KFC cred ca erau chiar mai mari. Dar repet, toate mesele ocupate, era vineri seara. Lumea mi s-a parut politicoasa. La aeroport am fost intimpinati cu zimbetul pe buze si cu "Bine ati venit". Unele vinzatoare erau cam acre, altele foarte amabile si saritoare. Serviciul in restaurante a fost prompt si mincarea buna.
Am reusit sa merg la 2 piese de teatru la National (in una din ele am vazut-o pe Medeea Marinescu, foarte frumoasa), la "Capra cu 3 iezi" la Tandarica si la concertul de Craciun de la Sf. Iosif. Mi-am luat muuuuulte carti.
Simbata am luat trenul, doar eu cu Christophe si am plecat la Predeal. Sa cautam zapada, sîc! Drumul linistit pina la 3 Brazi era acum plin de vile si de hoteluri bengoase (cel putin pe dinafara). Daca am vazut vreo 5 Dacii si alea cu nr de BV. In rest doar strainese. Restaurantul era, of course, plin. Din pacate nota de plata a fost umflata (ardei iuti pe care nu i-am comandat si pe care nu i-am mincat si care erau facturati), desertul adaugat de mina.
De Revelion ne-am dus in Piata Universitatii. Atmosfera "très bon enfant", insa mama-mama ce inghesuiala!!! Focul de artificii pe cinste. Si nici macar n-au fost pocnitori!
Cum toate lucrurile bune au un sfirsit, ne-am intors ieri. Si ploua, si ploua la Paris...
doruletz spune:
Bonsoir
La Multi Ani, Un An nou fericit in care tot ce va doriti sa se implineasca!
Otilia, iti ramasei datoare cu niste cozonac, a fost excelent!
Marox, te invidiez pentru vacanta si mai ales pentru teatrele bucurestene! noi n-am apucat sa mai mergem cand am fost acolo, ultima oara am fost in 2004 la teatrul de revista, era de Craciun si aveau spectacol special. In rest cam aceleasi au fost si impresiile mele din ro, noi am fost de 2 ori in 2006. Totusi trebuie sa adaug ca Bucurestiul e una iar oraselele mici de provinicie sunt cu totul altceva, acolo parca timpul sta pe loc. Dar probabil ca o sa inceapa sa se miste lucrurile mai peste tot.
Mie insa aglomeratia din malluri mi-a lasat un gust amar, am avut impresia ca pentru multi sa mearga la mall sau la carrefour echivleaza cu o iesire mondena iar faptul ca cei mai multi nu se duc doar ca 'turisti' si mai si cumpara in iesirile astea e si mai trist inseamna ca societatea de consum e gata sa ne inghita daca nu cumva a facut-o deja, shoppingul devine principala 'distractie'. Nu vreau sa exagerez insa, am vazut lume multa si in parcuri, noi am fost in mai si octombrie, era cald iar Cismigiul era plin de oameni de toate varstele, curat si frumos.
Ah, si te invidiez si pentru focul de artificii de la Universitate, am auzit ca a costat 1 milion de € si ca a fost preparat de firma care a realizat deschiderea olimpiadei.
Noi ne-am confenctionat singuri foc de artificii , am decorat masa romaneste si am asteptat momentul istoric al integrarii!
Andia, tu in ce oras esti? ca sa vaz cum organizam intalnirea tizilor in 2007
Sper ca va uitati pe TF1, e Didier, comedia mea preferata. ador cand Bacri il sfatuieste pe Didier 'On ne sent pas le cul de gens!"
gata, ma duc la Didier, la frantzuzoaice
andiaroro spune:
Si mie mi-ar fi placut sa fiu in Rom si sa traiesc "pe viu" emotia integrarii.
Doruletz- nu stam la orash. Noi suntem comun-isti, la vreo 25 de min de Châtelet pe linia RER-ului A.Cred ca nu o sa fie complicat sa ne vedem sa facem prezentarile
ana si alexandre (17.02.2006)
Marox spune:
Doruletz, eu pentru teatre facusem un studiu de piata pe Internet si-mi notasem totul cu grija inca de cind eram aici. Am avut si noroc, a iesit totul cum am vrut, prietenii s-au mirat cind am auzit ca am gasit bilete la "Egoistul", piesa de Jean Anouilh cu Beligan, Marin Moraru, Carmen Stanescu si Medeea Marinescu.
Pt focurile de artificii, da, asa am citit si eu, informatiile noastre coincid .
Cred ca societatea de consum ne-a inghitit deja, de acord, insa supermarket-urile pline de oameni si cu produse atragatoare reprezinta o schimbare importanta si placuta fata de ce era acum citiva ani, nu chiar asa de multi. Bucurestiul mi se parea "vivant", un oras in miscare, e drept ca n-am mai fost de 2 ani iar aici stau in provincie foarte departe de lumea dezlantuita.
Poate ca sint asa de entuziasmata de ce am vazut si pt ca nu ma asteptam la asa ceva, ma asteptam la o atmosfera gri si posomorita, fiind probabil sub influenta imaginilor care sint difuzate in Franta.
In alta ordine de idei, am si eu un candidat pt clubul tizilor!
doruletz spune:
marox, asa e, uitai ca si tu detii un bucata tiz. pai hai fratilor sa organizam clubu alecsilor, unde facem inaugurarea? As zice la Chez Christina dar mi-e teama ca nu e o idee prea buna, poate n-o fi foarte mult loc pentru desfasurarea tribului de alecsi. Alte propuneri?
Inteleg ce zici despre ro, si mie mi-a facut aceeasi impresie, de continua schimbare, de cate ori mergem observam o alta evolutie. Mi-a placut ca atitudinea oamenilor incepe sa se schimbe, devin mai zambitori ceea ce e semn bun.Insa iarasi vorbesc despre Bucuresti ca prin provincie nu e chiar asa.
Acu, in ultima vreme au inceput sa difuzeze si aci imagini mai putin gri, am vazut ieri la stirile de pe France2 un reportaj foarte colorat si luminos despre o cofetarie din Bucuresti ( Chocolat), plus imaginile de la integrare cu lumini si focuri de aritficii si oamenii de pe strada care raspundeau in franceza (ca asta place aci), sa speram ca imaginea romaniei o sa se coloreze si mai mult d'acu incolo.
andia, io sunt tot pe linia A, la vreo 15 minute de châtelet, uite ca gasiram alt punct comun .
la frantzuzoaice
ardeiash spune:
buna fete!
vroiam sa va urez toate cele bune , sanatate si implinirea celor mai ascunse dorinte....
si sa va explic oarece .. anul acesta .. paris-ul a fost singura capitala din lume ce nu a avut parte de artificii.. daca nu a avut parte si ea... nu am avut parte nici eu... mia bine stateam la bruxelles!!!
st denis este intr-adevar un cartier pe cat de dubios.. pe atat de mizerabil!! ati avut dreptate! numai ca alta data nu tre sa ma mai frig.. si cat m-am agitat inainte cu intrebarile!!!
no... va pup si
la multi ani!
s-auzim numai de bine! si
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by ardeiash
buna fete!
vroiam sa va urez toate cele bune , sanatate si implinirea celor mai ascunse dorinte....
si sa va explic oarece .. anul acesta .. paris-ul a fost singura capitala din lume ce nu a avut parte de artificii.. daca nu a avut parte si ea... nu am avut parte nici eu... mia bine stateam la bruxelles!!!
st denis este intr-adevar un cartier pe cat de dubios.. pe atat de mizerabil!! ati avut dreptate! numai ca alta data nu tre sa ma mai frig.. si cat m-am agitat inainte cu intrebarile!!!
no... va pup si
la multi ani!
s-auzim numai de bine! si
Ardeias - eu stau aici de 4 ani, si crede-ma ca nu am vazut nici o artificie de Revelion, in afara alora personale! Deci - nu e nici primul an, si sunt sigura ca nici ultimul.
Cat priveste St Denis-ul - Ti-am zis?!Imi pare rau ca te-ai fript. Data viitoare mergi si tu la Clorofila, ca e o rezidenta super agreabila. Ar trebui sa ma plateasca aia ce publicitate le fac.
Pup la toate fetili!!
Marox - welcome home!
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)