Mamici de ianuarie - februarie 2007 (27)
Raspunsuri - Pagina 15
Liuda spune:
fetelor imi este somn de nu vad calculatorul
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 26 sapt si 4 zile
ylilimic spune:
rruxy, bine ai venit ! Sigur Andrei al tau are 2 ani? Judecand dupa semnatura, nu prea( apare nascut pe 25.09.2006).
aventura, cauta pe google un site f.f.bun dsclex, cu legislatie si consultanta on-line pentru persoane fizice. Gasesti acolo si cu par si fara par, adika de toate pt toti!
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
ylilimic 26+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
Amaya spune:
Anis, am inteles ca Imunobaby are efect dupa o utilizare mai indelungata. Andrei e de 7 saptamani la cresa si n-a racit deloc acolo (a racit acasa ) cu toate ca a avut in permanenta colegi bolnaviori.
Homeopate eu nu ii dau asa pur si simplu, am hotarat ca dupa doi ani o sa mergem sa-i faca o schema personalizata si apoi vom apela, cand va fi nevoie, la medicamentele homeopate.
Cu naturiste lui Andrei i-a mers foarte bine ca atare pana acum, 1 an si 8 luni, a racit de 3 ori (acum e a treia oara) si a facut o bronsiolita (toate insa dupa 1 an si 1 luna) si de fiecare data boala nu l-a tinut mai mult de 5 zile. Insa lui ii place la nebunie vit. C, lamaia o mananca goala, musca din ea, iar eu l-am cam lasat sa se caleasca (caciula ii pun decat daca afara sunt sub 10 grade iar fularul nici nu stie cum arata, si nici nu va sti).
Eu cred ca cea mai importanta este sensibilitatea naturala a copilului dar si abordarea medicului pediatru. Daca ai ghinionul sa dai peste unul care la primul semn de muci iti da antibiotic ti-a distrus copilul din start, din pacate am o groaza de exemple in jurul meu.
Mii de scuze pentru marele off-topic.
Oana 23+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
Daconst spune:
Am aparut si eu in zona...dar pic de somn deja.
Mi-am facut testul de diabet si sunt ok...nici vorba sa am asa ceva.Deci la cite tone de dulciuri am mancat sunt inca in rama.
Ieri am fost la cursul de nasteri si a fost tare frumos.Asa o atmosfera faina si parca inconjurata de burtici nu ma mai vedeam asa elefantica.
Am facut o ora gimnastica de gravide iar apoi ne-a povestit despre nasteri ce si cum se intampla si in final am facut ceva tehnici de relaxarea.
La ultima sedinta,peste 6 saptamani va trebui sa vina si sotul cu mine ca facem exercitii impreuna sa stie ce sa-mi faca cind ma apuca durerile.Aseara va dati seama ca faceam misto de al meu cu ce-l asteapta.
Ruxandra,bine ai venit si mai scrie repede citeva mesaje sa scapi de moderare.Ca dupa 10 mesaje iti va aparea mesajul normal,ca la noi.
Sarcina usoara!
Lore,multumim de muzica.O sa mi-o descarc si eu cind am timp.
Am mai trimis mail si PM cu parola,dar daca mi-a scapat cineva,imi cer scuze.Eventual sa mai ceara o data.
Hainute bb
Dana 28+
oana_bucur spune:
Amaya eu nu simt deloc ca esti off topic...nu-ti mai cere scuze...eu copiez astfel de mesaje sa le am cand oi avea nevoie.
Burtica
Eu si Noi
25+
criss68 spune:
Bun gasit si azi,
aventura, e bine daca gasesti un consilier juridic sa-ti raspunda online sau poate te ajuta oana_bucur. Ca sa te linistesti, ai putea merge si la inspectoratul teritorial de munca, doar ei se ocupa de protectia salariatului, nu?
amaya, merci pt idei cu detergentii antialergie. O sa ma gandesc cum procedez. Eu de la persil am probleme, dar e cel mai bun totusi. Felicitari pt faptul ca ai reusit sa nu dai baietelului tau niciodata antibiotic pana acum, realmente e o realizare. In ziua de azi foarte rar auzi de asa ceva. Sa stii ca mi-am copiat reteta cu care il tratezi si ii mentii imunitatea, poate imi va folosi. Nu sunt impotriva antibioticelor cu desavarsire, au fost o mare realizare a secolului trecut, dar efectiv se exagereaza, am auzit copii carora aproape odata pe luna li se da augmentin!
bine ai revenit, Liuda! Nu a mai fost nimeni sa ne faca pofte.
ruxi, ai grija de tine. Nici eu nu as rezista usor sa stau numai in pat, dar poate daca sacrifici acum 10 zile, castigi mult mai mult ulterior. Votez si eu pentru un ajutor in gospodarie. Daca e greu sa gasesti peste noapte pe cineva care sa faca asta contra cost, poti apela la o prietena si sa te revansezi cumva ulterior. Eu asa am mai procedat cand nu am avut alternativa.
aelita, si eu am foarte des insomnii, de fapt nici nu le pot numi asa, practic adorm, dar ma trezesc prea repede. Nu gasesc nici o explicatie, ma gandeam ca in timpul sarcinii nu o sa fac fata starii de somnolenta. Oare e semn ca voi avea un copil cu nevoi de somn mai mici? Eu asa am fost, i-am cam exasperat pe ai mei, poate imi seamana. Spor la calcat, sper ca nu confund persoana! Vino si la mine, am toata casa numai rufe de calcat, cosul e plin plus inca vreo 3 cosuri daca le-as aduna.
ylilimic, frumos cred ca v-a stat, pacat ca nu am fost o musca. E drept ca uneori adorm cu patul nefacut, deci cu plapuma langa mine, tremur si nu stiu ce sa fac! Sper ca nu ati racit vreunul.
rruxy, bine ai venit alaturi de noi. Interesanta experienta ta, sper sa ne foloseasca in general in criteriile de alegere a dr-lui. Bine ca totul s-a sfarsit cu bine si te-ai ales si cu o dr. de care acum esti tare incantata.
Nu stiu daca mai aveam cuiva de raspuns, dar revin daca e cazul.
criss 26+ cu
oana_bucur spune:
rruxi bine ai venit printre noi. Avem de invatat de la cele care sunt deja mamici. Asa ca asteptam sa impartasesti cu noi din experienta ta de pana acum.
Burtica
Eu si Noi
25+
rruxy spune:
Aventura : ma bucur ca avem acelasi DPN, desi eu nu stiu fff sigur daca voi pute duce sarcina chiar pana la 40 sapt. Bafta !
Ylilinic: ai dreptate si scuze. Data nasterii lui Andrei este 26.09.2004 si nu 2006. Ce tampenie am putut sa scriu !
Amaya te rog frumos sa-mi spui si mie unde se poate face o schema personalizata pentru imunizarea pe cale homeopata a copiilor. Sa nu-mi spui ca la dr. pediatru pt ca eu nu cred ca a noastra este in stare de asa ceva. Eu intotdeauna cand am avut probleme cu Andrei (desi multumesc lui Dumnzeu au fost f putine) am fost intai cu el la Dr Stanciu (sef sectie pediatrie de la Budimex) si apoi la dr lui care la orice problemuta : hop antibiotice. Bine'nteles ca nu am ascultat-o si l-am tratat cat mai simplu cu putinta pt ca problemele lui erau racelile. Singura data cand i-am dat antibiotice a fost pe la 6 luni cand a facut bronsiolita. Pana si cand facea febra de la dintisori, ea tot antibiotice imi prescria.
In rest sunt intru totul de acord cu tine ref la calirea organismului. Am procedat exact in acelasi fel cu imbracatul chiar daca pt asta a trebuit sa ma cert cu bunicile ca cica " Tu tii copilul dezbracat si raceste !. Ei uite ca n-a fost asa si puiul meu a racit doar de 2-3 ori de cand s-a nascut.
Multumesc tuturor pt urarile de bun venit !
Ref la graficul cu ingrasatul in timpul sarcinii, eu la prima sarcina m-am ingrasat 28 kg, dar am reusit sa scap de ele pana sa raman iarasi insarcinata. Acum parca m-am ingrasat mai putin dar tot nu ma incadrez in "grafic"
Ruxandra 24 si Andrei (26.09.2004)
alinuk spune:
Fetele am vazut ca multe dintre noi ne punem probleme in ceea ce priveste colul uterin in timpul sarcinii. Eu am gasit un raspuns al unui medic ginecolog cu privire la acest subiect.
Poate va intereseaza si pe voi:
"Lungimea medie normala a colului uterin este de 3 cm . In timpul sarcinii din cauza modificarilor ( congestie , inia o pauzarea tesuturilor) colul se poate scurta la 2-2.5 cm . Importanta este nu neaparat lungimea cat continuitatea canalului cervical. Pe tot parcursul sarcinii ( pana la 38-40 saptamani conalul cervical in mod normal trebuie sa fie continent ( inchis). Daca dupa 12 saptamani de sarcina se depisteaza la un consult ginecologic un canal cervical intredeschis , inclusive orificiul intern , aceasta situatie se numeste incompetenta cervico- istmica si se indica efectuarea unui cerclaj al colului uterin deoarece mai tarziu , cand sarcina avanseaza poate apare riscul pierderii unei sarcini sau riscul unei nasteri premature."
Alinuk 24
................................................
Nimic nu-i intamplator!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nunta_alina_mihai/my_photos
Amaya spune:
Oana, multumesc, deja ma simteam prost ca ma lungisem atata.
Criss, in cresterea lui Andrei eu mereu am plecat de la ideea ca e perfect sanatos, fara alergii, fara temeri, etc. fiindca am considerat ca si noi putem sa ne sensibilizam artificial organismul prin prea multe precautii. Ca atare am luat masuri decat in cazul in care am vazut ca este nevoie, spre ex. am descoperit ca, pana acum, Andrei nu are nici un fel de alergii din toate produsele (si prin produse ma refer la detergenti pt. haine si casa, materiale textile, alimente, tot) cu care a luat contact doar are anumite alimente care sunt foarte acide pentru el cu toate ca ii plac foarte mult. La fel am facut si cu lumina, nu i-am lasat niciodata lumina aprinsa peste noapte fiindca se pare ca ei nu se nasc avand aceasta teama (in burtica este intuneric ) ci facand diferenta intre noptile cu lumina si cele fara. Incerc sa il tratez ca pe o persoana normala, fara sensibilitati (inchipuite doar datorita varstei mici) si sa astept aparitia unei probleme nu o sa o previn inmod steril si posibil daunator pentru el.
Nici eu nu sunt impotriva antibioticelor dar ca ultim remediu si decat in cazul in care sunt cu adevarat necesare adica infectie depistata in urma analizelor nu dupa ochi si dupa cum i se pare medicului fiindca el considera ca el stie mai bine si a mai vazut aceleasi simptome la 100 de copii. Copilul meu si oricare altul este unic si trebuie investigat si tratat ca atare nu dupa reteta universala.
Hai ca am o limbarita (degeteala) azi....
Oana 23+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele