Mamici de ianuarie - februarie 2007 (27)
Raspunsuri - Pagina 14
simkat spune:
quote:
Originally posted by kateryna
Simkat, ai dreptul la 90 de zile de medical pe an. Se platesc cu 75% din salariu brut. In prenatal, legal poti sa intri la 32 de sapt (legal insemnand 63 de zile inainte si 63 dupa). Poti si sa compensezi prenatalul cu postnatalul, dar sa ai grija sa ramana 42 de zile de postnatal ca astea sunt obligatorii. Eu zic sa vorbesti cu ginecologul tau si sa vezi exact ce zice. De obicei medicii de familie sunt pe langa subiect si d-asta am zis sa vb cu gineco.
Vine barza
26+ George Anelin
Multumesc mult, asa am sa fac! O sa intreb la urmatorul control cum sa procedez.
22+ cu & Raducu(19.02.2004)
oana_bucur spune:
Aventura ai toate sansele ca si tuatia sa se lalaiasca chiar mai mult decat ai avea nevoie cat sa intri in prenatal...si chiar sa treci peste perioada de postnatal. Firma la care am lucrat acu ceva ani a intrat in lichidare insa inainte eu mi-am dat demisia. Din cate imi amintesc procedura s-a intins pe mai bine de un an jumate. Daca vrei imi spui in mare cam care e stadiul din ceea ce stii si imi pot intreba o prietena care lucreaza ca jurist consult la o firma de lichidari/ executari .
Fetelor am gasit niste biscuiti digestivi bunicei...eu care am mancat de vreo 5 ori biscuiti la viata mea. Sunt produsi de firma dobrogea si sunt parca de 3 feluri, digestivi simpli, cu lamaie si parca cu cacao...mie imi plac mai mult cei simpli. Merg tare bine inmuiati in ceai cu miere sau lapte. Si am vazut ca au si vitaminele b si tarate si fier printre altele si chiar imi par buni.
Burtica
Eu si Noi
25+
oana_bucur spune:
V-am pus in mailul comun un filmulet scurt cu cvadrupleti haiosi.
Burtica
Eu si Noi
25+
aventura spune:
Oana_Bucur, sar'mana pentru informatii!
Firma din Romania este Reprezentanta a unei firme austriece.
Aceasta..cel mai probabil saptamana viitoare vom afla..va aplica pentru insolvabilitate. Daca o poti intreba pe prietena ta as fi tare recunoscatoare!!
Fetelor, are cineva legea concediilor de nastere si lauzie si cel de crestere al copilului? Aplicabilitate chestii?
Am citit legea pusa in mailul comun dar ea se refera numai la programul redus etc..
Aventura 23+ cu Conrad
rruxy spune:
Buna fetelor!
Vai ce vorbarete sunteti si ce-mi place asta!
Eu sunt noua in aceasta discutie si sper sa ma primiti si pe mine tinand cont de faptul ca nu sunt total pe dinafara - adica am rasfoit discutiile voastre si sunt insarcinata in 24 sapt.
In rest alte detalii despre mine ar cam fi:
- am deja un baietel (Andrei - "baiatul mamei") de 2 ani, la a carui sarcina am suferit f mult (greturi si varsaturi<4luni; stat in pat 10 zile, apoi cerclaj pana la 34 sapt urmat de nastere prin cezariana la urgenta la 39 sapt);
-acum am in burtica (sau mai precis BURTOI) o fetita (ca trebuia sa aiba si tati un bb al lui -"fata lui tata") la care am cam aceleasi probleme ca si la prima sarcina - col f scurt si "iminenta de avort", dar nu mai sunt asa de speriata ca la prima sarcina.
La prima sarcina am fost monitorizata de Dr. Badea de la sp Municipal, dar acum "ma vede" Dr. Grigoriu Corina, tot de la Municipal (unde voi naste) careia nu am cuvinte sa-i multumesc ca ne-a salvat (pe mine si pe Andrei) cand a hotarat si a facut, dupa 1.5 zile de contractii "cezariana la urgenta" pt ca dupa ce ma dilatasem la 8 a aparut un edem sau cam asa ceva .
Sa nu intelegeti ca eu nu cred in profesionalismul Dr. Badea, dar ca om o apreciez mult mai mult pe doctorita mea actuala. De ce:
- dupa 9 luni de sarcina cu Dr Badea, m-au luat durerile sambata si am mers la spital unde m-au internat pt ca deja incepuse dilatatia si mi s-a spus ca in cateva ore voi naste. Am sunat la dr care nu mi-a rasp, iar asistentele mi-au zis ca suna ele pt ca resp dr nu raspunde la "orice " tel sambata sau duminica. Au sunat si mi-au zis ca dl dr vine abia duminica dimin pt ca oricum nu nasc pana atunci OK! A trecut cu chiu cu vai si contractii (nu f dese ce-i drept) sambata noaptea, iar duminica dimineata a aparut dr meu care, pe langa faptul ca nici macar nu-si aducea aminte cum ma cheama, m-a vazut, a dat indicatii sa-mi bage perfuzii pentru indesirea contractiilor si sa ma bage in sala de nasteri ca voi naste repede si a plecat la o conferinta pe care o avea.
Dupa vreo 3 ore de contractie continua (cel putin asa mi s-a parut), si in care cred ca m-a controlat tot personalul spitalului, au chemat-o pe doctorita de garda (Dna Grigoriu) care m-a bagat de urgenta la cezariana pt ca mi se inchidea colul, iar eu si bb eram in pericol de moarte.
Am nacut in 5 min, iar dupa vreo 3 ore m-am trezit si mi-au adus bb-ul care era bine si care era umflat tot dupa atata "munca", dar care mi s-a parut cel mai frumos copil din Univers.
Apreciez si faptul ca ac doctorita a intervenit fara ca sa ma stie sau sa vrea ceva de la mine, dupa ce toata sarcina " cotizasem" la dr meu.
Dupa toata ac poveste am continuat controalele la ac doctorita care deja stia cum ma cheama si cum il chema pe bb, etc. Acum cand am ramas insarcinata a2a oara si am fost la ea am avut surpriza placuta sa-si aduca aminte de mine si de toata povestea.
Am povestit ac patanie ca sa intelegeti de ce acum am ales sa sa merg la ac doctorita care poate nu este asa de renumita ca Dr, Badea, dar pe care o apreciez f mult ca OM.
Acum al luat-o de la capat cu problemele mele de sarcina, dar pe care de ac data parca de depasesc mai usor incurajata de doctorita mea si inconjurata de dragostea baietelului meu drag (si a sotului "of course")
Daca va pot ajuta cu ceva din experienta mea m-as bucura f tare, iar daca nu, m-as bucura sa ma primiti in clubul vostru sa mai discutam si sa ne mai incurajam reciproc.
Ruxandra 24 (DPN 12.02.07) si Andrei (26.09.2006)
oana_bucur spune:
Aventura am trimis mailul cu intrebarea si mesaj ...sper sa apuce sa imi raspunda pana maine poimaine. De indata ce primesc raspunhsul ti-l trimit.
Burtica
Eu si Noi
25+
Amaya spune:
Anis, spre ex. Andrei tocmai a fost racit (inca mai este putin) si naturist ii dau asa: Imunobaby (pt. stimularea imunitatii naturale si recuperare rapida, asta i l-am dat o luna in sept, am facut pauza 2 sapt. si acum l-am reluat...de cand este racit ii dau doza dubla de fiecare data, in loc de 3 ml o data ii dau 6 ml), Sinupret (secretolitic, daca nu tuseste, nu se pune tusea provocata de secretii), sirop de muguri de brad si sirop de patlagina cu propolis (excelente pentru gat si stare generala de raceala sau gripa, se dau de 4 ori pe zi alternativ, o data unul, o data celalalt, efectiv sunt 2 doze pe zi din fiecare) insa ii mai dau medicamentos Vibrocil (pt. descongestionarea nasului) si Ventolin (pt. dilatarea bronhiilor, ca sa nu se incarce cu secretii si sa apara probleme de respiratie...pana dupa 2 ani ei au bronhiile nedezvoltate suficient si inguste si se incarca foarte repede cu secretii). Toate astea i le-am dat 4 zile, de azi insa ramanem doar la naturiste pana trece complet orice simptom. Trebuie sa specific insa ca Andrei raspunde bine la aceste tratamente usoare fiindca nu a luat niciodata pana acum antibiotic.
Hai ca m-am intins!
Pupici la burtici si o zi minunata!
Oana 23+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
anis spune:
Amaya, Imonuobaby l-am folosit.N-am avut succes.Pt tuse eu ii dau Stodal care e homeopat si f bun.Restul nu le-am incercat.Ea a luat antibiotice ca am fost in spital cu ea la 7 l,cand a luat bronsiolita virala.
Nu stiu cat sunt de buen astea pt stimularea imunitatii dar e ok sa le dam, zic eu.Acum ii dau tinctura de propolis de ex.
AniS 26+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
aventura spune:
Oana
rruxi , bine ai venit! Ai acelasi DPN ca mine - 12.02! Pupici!
Aventura 23+ cu Conrad