Mamici de ianuarie - februarie 2007 (27)
Raspunsuri - Pagina 12
mady23 spune:
Neata fetelor!
Ce buna ar fi o cafea la ora asta ,ca mi-e un sooooomn!
Ptr cele care o sa intre in prenatal,eu am intrebat dr de fam. si mi-a zis ca e ok de pe 6 nov sa intru in prenatal si sa ma duc atunci pe 9 au pe 10 nov cu o adev de salariat de la servici si o sa imi dea certificatul de concediu. Acest certificat trebuie adus la servici cu cateva zile inainte de a se face statele de plata.
mady23 30 cu
A.Alina spune:
Aelita,
super cosuletul cumparat de tine.
Caruciorul mai ieftin era in alt magazin pe o alta culoare. va sfatuiesc sa nu cumparati din primul magazin ci sa mergeti in toate, ca doar va puteti intoarce inapoi daca vreti. Cu sotul meu e greu sa faci asa.
Alina 25s
aventura spune:
'Neata fetelor!
Imi pare rau ca ma plang la voi.....ieri am avut o zi groaznica, oribila, seara am facut criza de plans...saracul Ionut (sotul meu) nu mai stia cum sa ma linisteasca...
Pe scurt, situatia de la servici a devenit insuportabila..si firma noastra cred ca o sa aplice pentru insolvabilitate...noi suntem bagati la mijloc ca urla clientii din ora in ora la noi..si nu stiu incotro sa o apuc....
Si nimeni nu ma poate lamuri cu o chestie: daca firma se lichideaza mai am dreptul la alea 4 luni cu 85%??? Ca am cotizat de la 18 ani la stat!!! Incotro sa o apuc eu acum, insarcinata in luna a 6-a??
Sunt deprimata rau de tot!
Aventura 23+ cu Conrad
ylilimic spune:
Buna dimineata si pofta buna la cafea, limonada, ceaiuri, etc!
Fetelor, stiti vorba aia, daca prostia ar durea, multi ar merge pe strada urland? Eu as fi prima dintre ei!!! Cum de nu m-am gandit ca peste noapte se lasa frig, sa trec si eu de la patura la pilota? Am inghetat azi-noapte ca un c... in mijlocul iernii. Nici sotul nu a dormit prea bine, ca toata noaptea m-a luat in brate (el care se ferea sa o faca din cauza burtii). Dimineata eram bocna amandoi, cu picioarele reci sub patura, si bombaneam ca vrem pilota (care era la capul patului, in lada, trebuia doar sa intind mana)!. Nici Matei nu prea a dormit, a chitait destul sa-l convinga pe tat'su sa-l ia la noi, in patul cel mare si "cald"! Si doar ii promisesem o caciulita bietului copil! Acum sarmanul nu se mai satura de somn dupa chitaitul de azi-noapte! (am si eu putina liberatate sa intru pe forum). Am bagat deja un ceai fierbinta si tot nu-mi revin. Si apoi o parte din flori sunt pe balcon?! Va tin la curent cu desteptaciunile mele!
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
ylilimic 26+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
marinar spune:
Aventura eu zic sa te mai linistesti pt ca o firma nu se lichideaza asa cat ai bate din palme, este o procedura de durata, prin instanta de judecata se numeste un lichidator, apoi incepe actiunea de recuparare a creantelor, creditorii sunt chematil amasa credala, etc.
pup ca sa-ti mai treaca supararea.
Marina 26+
burtika
aventura spune:
Da, stiu ca nu se lichideaza asa pur si simplu dar....cum sa stau linistita..
Aventura 23+ cu Conrad
aelita spune:
neata,Alinatxa!.merci de cafeluta.
dianamizzi,schimbarea pozitiei e buna,cand nu ai somn.ori te muti tu,ori muti patul,si se schimba energiile alea rele din casa.e posibil sa nu fie bine plasat patul,sau pozitia capului sa nu fie bine plasata,si daca muti un pic,dormi super! e din feng shui.
marinar,eu vreau,ca in fiecare dimineata iau portia de lapte cu cereale.
si inca nu am mancat.
Alina,si al meu sot e la fel,decat sa il plimbi dupa preturi,mai bine ia ce e mai scump.asa ca pana acum nu am luat carut,ca ma interesez intai eu .
aventura,ce aipatit,mami de plangi ?din cate stiu eu,tu ai dreptul la alea,ca banii aia nu ti-i da firma,ci aia de la asigurari,unde firma a platit la fiecare salariu pt tine(sau tu).eu asa stiu.ca se ia dupa salariu,dupca cartea de munca.ca nu firma plateste din buzunarul ei.
si nu mai plange,scumpo,ca cel mai minunat lucru din lume e acolo in burtica ta si simte!
ylilimic,cum stati pe frigurile alea dezveliti?? eu am plapuma de mai bien de o luna,cand afara era soare si 30 de grade,dar seara era frig.prefer sa dorm peste ea daca e cald,decat sa tremur.
Baga florile,ca nu le mai ai!
Eu m-am apucat de calcat,am calcat o tura si acum am luat opauza de scris cat am schimbat apa si se face aburul.
marinar spune:
hai sa va inveselesc putin...
Codul rutier ... in Bucuresti
Daca ai masina, trebuie sa inveti sa o conduci ca un bucurestean. In momentul in care te urci la volan, trebuie sa uiti tot ce ai invatat la scoala de soferi (daca ai facut-o). Numai fraierii conduc ca la carte.
In practica, regulile se modifica dupa cum urmeaza:
I. Oprirea si stationarea
Poti sa opresti unde vrei si sa stationezi cat vrei, cu conditia sa:
a) nu fie vreun politist prin apropriere
b) sa pui luminile de avarie, daca ai chef. Daca nu ai chef, se tine cont numai de punctul anterior.
II.Prioritatea
In Bucuresti exista urmatoarele tipuri de prioritate:
a) prioritatea de dreapta (optionala) - se aplica numai in cazul in care tu esti cel care vine din dreapta
b) prioritate de tramvai
c) prioritate de camion
d) prioritate de taxi
e) prioritate de smecher. Prioritatea de smecher se obtine prin unul din procedeele "ia-i fata", "baga-te cu tupeu", "taie-i calea" si "ia mai da-l dracului, ca n-o sa stau aici toata ziua". Pietonii NU au prioritate niciodata.
III. Alte sfaturi la fel de utile
Daca vrei sa fii un bucurestean veritabil trebuie sa tii cont de urmatoarele recomandari privind circulatia pe drumurile publice:
* Semnificatia culorilor semaforului:
- verde - treci fara probleme
- galben - repede ca se pune rosu
- rosu - repede, ca e ultima sansa pina sa le dea drumul celorlalti.
* Daca este coada la stop si un sir lung de masini, iti recomandam tehnica "sirului shuntat". In acest scop, mergi pe contrasens pe toata lungimea cozii de masini, pana ajungi la stop si apoi in virtutea prioritatii de smecher (vezi si punctul anterior) reintri in coloana, in pole-position.
* Daca te afli al doilea la semafor, in secunda in care apare culoarea verde, trebuie sa apesi pe claxon, cat mai lung si mai insistent, pentru a-l zori pe mocaitul din fata. Un claxon viguros este expresia unei personalitati puternice deci, nu ezita!
* Daca esti prima masina de la stop si cineva te claxoneaza imediat cum se pune verde, opreste motorul, ia-ti bata de baseball (obligatorie, se tine sub scaun), da-te jos din masina, du-te la cel care te-a claxonat si sparge-i fata.
* Pe timp de noapte circula obligatoriu cu faza lunga. Poti folosi faza lunga si ziua, atunci cand mergi cu viteza.
* Daca circuli noaptea si o masina vine din fata cu faza lunga, baga-i si tu faza lunga in fata, de cateva ori, intermitent. Farurile cu halogen dau efecte atat distractive cat si psihedelice.
* Daca inaintea ta se afla cineva cu o masina care merge mai incet claxoneaza-l si baga-i faza lunga in ochi: sa se duca dracului acasa daca are masina si merge ca mortu'.
* Folositi claxonul cat mai mult, mai nervos si in mai multe tonalitati. Injura cu sete. Arata-i degetul mijlociu. Intai mana stanga, apoi ambele - in Bucuresti se poate conduce tinand volanul cu genunchii.
* Daca nu stii sa injuri, nu esti sofer. Daca nu stii sa injuri 20 de minute in sir fara sa te repeti, nu esti sofer bucurestean.
* Cand ploua, va puteti face ziua mai vesela trecand in viteza cu masina prin baltoace in asa fel incat sa improscati cat mai multi pietoni, sau unul dar bine.
Daca improscati pietoni aflati in travesare regulamentara pe zebra, obtineti un bonus de stil.
Marina 26+
burtika
marinar spune:
aventura stiu ca nu poti sa te linistesti asa...., dar bandeste-te la bb mic ca el simte tot si se supara
aelita uite ca eu am mancat potia de cereale cu lapte si apoi...tzushti la baie ca am o forfoteala in burta.... iar bb nu stiu ce face, joaca box cu vezica mea ca-mi da cate una de nu mai pot de durere.
Marina 26+
burtika
Catalina spune:
Neata fetele, hop si noi mai tarziu la cafeluta. Mai e si pt noi? Desi, e cam adevarat ca ma apropii de gustarea de la 11 decat de cafeluta, dar ... treaca de la noi.
Aelita, mercic de lamuriri cu Raluca. Sa o ajute Dumnezeu! In cate sapt este ea? Si la ce spital? Sper sa fie bine.
Cat despre mancatul la 4, o fi ceva cu ora asta? Io mancam compot de piersici la ora aia. :)
Aventura, iti tin pumnii sa fie ok cu firma. Intr-adevar, este mare stress cu banii astia, mai ales cand depind atatea de ei. Ca astia ne ajuta sa supravietuim, vrem nu vrem, si sa luam de toate la bebe. Sper sa fie ok inca lunile de care ai tu nevoie si sa te poti linisti in privinta asta.
Eu am mare noroc de la Dumnezeu cu firma la care lucrez. Ca beneficiu ne ofera o luna de concediu de maternitate, de la ei asa, nu au nevoie de nici o dovada cu salariu intreg, deci mai iau o luna ceea ce este super beton. Dupa aceea voi intra si eu in prenatal dar de la sf lui noiembrie si imi ramane destul de post natal. Sincer pe mine ce ma ingrozeste este adunatul de hartzoage pt indemnizatia aia amarata si mersul pe la primarie, unde am inteles ca numai noi, mamicile tre sa ajungem. Nu stiu daca v-ati uitat aseara la carcotashi, dar au facut un super misto de senatori care au fost in plen la votarea salariilor personale dar sau tirat care mai de care cand a fost vorba de votarea indemnizatiei pt mame. Halal!
Am fost si io ieri la medicul de familie. Seara la 18 tensiunea mea era 9 cu 6 cu puls 84. Deci o sa ghicesc ca am facut ameteli si alte alea de la tensiune mica (desi de obicei la mine e mica chiar 8 cu 5 si bag o juma de cana de cafea cu lapte). De completat in carnetul de gravi a zis sa nu o obosesc cu asta. Asa ca am pus mana mea frumusel si am copiat si eu din analize in carnet cat m-am priceput si sa de ala rau' sa ma intrebe careva la spital de el ca la cat m-am rugat de toti sa mi-l completeze, chiar ca le zic vreo doua.
In fine.
Am decalat si programarea la medicul ginecolog pt luni in loc de 6 noi. 5 saptamani distanta intre programari mi se pare cam mult in luna a 7a, mai ales ca mi-am amintit ca nu i-a mai masurat bataile inimii de ceva timp. Asa ca, vrea nu vrea, ma duc peste el luni. Si vreau sa vad si cum ia in greutate puiul meu.
In rest, azi parca a miscat ceva mai bine, si azi noapte a miscat ceva asa ca sunt mai linistita.
Ma gandesc sa pun si io la punct lista cu ce mai am de cumparat desi pana la salariu nu am cu ce ca sa zic asa ca melodia.
Hai ca m-am intins ca pleashca.
Va pup,
Cata 28+