Mamici de ianuarie - februarie 2007 (27)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Bephantenul e eficient intr-adevar mai ales cand bebe are eritem.Eu folosesc insa Bubchen.Chiar maine ma duc la dr de familie si o intreb daca e gratuit...ca habar n-am, eu pana acum l-am cumparat.

Garmastanul pe mine m-a ajutat enorm.Am avut niste rani, ragade urate rau de tot,vreo luna de zile pana a invatat bb sa suga ka lumea.Am incercat n comprese , creme, garmastanul ma scos .Da eu mi-am dat si profilactic inainte, scrie in prospect ca ajuta la desfundarea canaleleor si pegateste mameloanele.Eu zic ca e bun sa il ai la rani.Mai ales in spital cand iti ard pur si simplu mameloanele de la atat supt, de umblam in tzatele goale prin casa ,ca nu suportam nimik..de fapt asta e la toata luema oricum,pana se batatoresc sanii ca la inceput bb suge f des de te rupe...mai ales pana vine laptele si pana cand se regleaza cantitatea de lapte.

AniS 26+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Anis, si eu folosesc acum numai crema de galbenele pentru eritem sau aloe. La inceput am folosit si eu Bepanthen insa intre timp am devenit mai naturista in ceea ce-l priveste pe Andrei si s-a dovedit a fi mai bine.
Ca sa vezi cum difera efectul unui medicament/unguent de la persoana la persoana pe mine garmastanul nu m-a ajutat. Adevarul este ca eu am avut rani urate de tot, tot mamelonul era carne vie si ajunsesem sa curga mai mult sange decat lapte (eu nu aveam mameloanele formate si Andrei din a 2-a zi de viata manca 100 ml la o masa) si atunci am intrerupt alaptatul. Si asa am reusit sa-l alaptez o luna multumita pompei ca altfel nu cred ca treceam de prima saptamana. Poate la bebita am mai mult noroc si reusesc sa o alaptez mai mult (mult mai mult).

Oana 23+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Buna fetelor,

Va scriu de la orizontala, de unde sunt consemnata cel putin pentru urmatoarele 10 zile. Vineri seara am avut prima portie de contractii cu dureri si intariri de burtica. M-am speriat si dimineata am vb cu dr.mea. Mi-a dat sa fac Gravibinon- 2 fiole pe saptamana si No-spa injectabil daca mai am episoade ca acela. Sambata am facut primul Gravibinon si am stat in pat toata ziua si m-am simtit foarte bine. Dar duminica s-au imbolnavit si sotul-o toxiinfectie alimentara foarte urata si Clara- o viroza destul de sacaitoare, asa ca a trebuit sa ma scoldin pat. Plus ca in casa era dezastru, si amandoi si eu si sotul, doi bolnavi, am incercat sa-I redam o fata mai normala. Apoi pe la 11 m-am bagat iar in pat. Si dupa 12 am inceput sa ma simt atat de rau, sa am niste dureri atat de mari in toata partea de jos a abdomenului, care apoi mi se duceau spre spate, imi cuprindeau salele, apoi tot bazinul si coborau pe picioare. Va spun, eram ingrozita, mi-a fost tare frica ca nasc…am trait niste clipe de cosmar. Si cred ca din cauza contractiilor dar si a spaimelor mele, bebelusa ma lovea intr-una nu stiu cu ce in col, de simteam ca iese pe acolo…M-am umflat de no-spa si scobutil si am tot asteptat sa se linisteasca. Dar de unde…am ajuns la spital, mi s-au pus niste perfuzii, dimineata m-a vazut si doctorita, care mi-a spus ca gata serviciu, trebuie sa stau numai in pat, colul meu e fff scurt, sub 2 cm, dar macar este inca inchis. M-a daramat vestea…planurile erau altele, am nevoie sa ma mai duc la serviciu, efectiv nu pot sta de pe acum acasa…din cauze financiare evident..dar am sa stau la pat zece zile, apoi ma duc la Iosup sa vad daca colul meu si-a revenit sau nu. Daca ma ajuta D-zeu si e bine, am sa incerc sa ma duc la program scurt pana la sf de noiembrie, daca nu…asta e voi sta acasa. Desi dupa 3 zile de stat in pat simt ca ma apuca nebunia. Parca mi-a intepenit tot corpul si efectiv nu stiu ce sa mai fac. Am citit, am lucrat, m-am uitat la filme…dar deja m-am saturat. Macar daca as putea sa ma mai ridic putin sa mai pot face cate ceva…dar nu, mi s-a spus ca am voie sa ma duc doar la pipi si atat…Doamne, si am atatea de facut…of, sper din suflet sa-mi revin.
La Clara am avut pe la sfrasitul lunii a-5a ceva asemanator, dar parka mai putin intens ca acum, si colul imi ajunsese la 2,4cm. Am stat 2 saptamani numai in pat si mi se lungise din nou la 4. Apoi totul a fost bine, pana in saptamana 35, mai exact la 34 de saptamani si 4 zile cand mi s-au rupt direct membranele si n-am mai avut ce face, am nascut. Desi a fost premature, Clara nu a stat cu nici un aparat de respirat, a stat cateva ore la incubator doar ca sa-I fie cald, apoi cu mine in salon.Iar de supt, a supt dupa 2 ore cu o putere extraordinara. Si a avut 2250 gr. Asa ca desi s-a nascut in luna a 8-a nu a avut absolut nici o problema. Dr mea mi-a spus ca nu are nici un temei frica asta de luna a 8-a, si ca un copil nascut la 8 luni e oricum mai bine decat unul la 7 luni, a stat mai mult in burtica, toate alea sunt oricum mult mai dezvoltate.
Sper sa-mi ajute D-zeu sa reusesc sa ajung si cu bebelina a doua macar la cat am ajuns cu prima.

Am sa incerc sa-mi pun si eu ceva poze in album, n-am avut timp deloc pana acum, programul mult prea incarcat de la serviciu…..
Eu aveam o parola de la contul mamicilor de pe dc, dar inteleg ca s-a schimbat, as dori-o si eu pe PM, multumesc cui mi-o poate trimite.
Va pup si va doresc multa sanatate, ca tare mai e importanta!

Ruxi 27+ si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Povestea nasterii

Concediu vara 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

terbitza,nu stiu despre pcr .ce e de facut?
Oana Bucur,poate Enya il adormea ,iar Robbie il facea sa danseze !:)
megbeng,spor la invatat !! mamica desteapta,copil destept ,o sa iasa direct cu pixu !
cristiana," noi vrem sa intram in lume cu tupeu si obraznicie, cuu bagat in fata la semafor, cu manele, Becali si coji de seminte scuipate in cap",ai dreptate !!
Catalina,Raluca de la mamici nov dec e in contractii de ceva timp,in spital.Nu e rau,ea e bine. Dar o tin sub supraveghere,ii fac zilnic masuratorile alea cu contractiile si ii pun perfuzii .Dar deja asteptam sa nasca din clipa in clipa,sa avem al doilea bebelus acolo !Primul s-a nascut la 32 de saptamani.
Michelle,sa fii tare,sa nu te lasi doborata zilele astea de frica si de ganduri negre,gandeste pozitiv si vino cu vesti bune !!
criss,ca sa te consolez,si eu la 29 le am incepute si neterminate.si intru in lene din ce in ce mai mult.parca mai mult chef aveam inainte,mai nerabdatoare ca nu trece timpul..iar acum parca as sta asa,cu el in burta,sa-l simt asa cum misca,cum e cu mine mereu.
mcbeal,felicitari,sa-ti traiasca fetita!
nadiutapm,bravo,e grasunica pt grafic! ma bucur ca sunteti bine !
ylilimic,iarta-ma !!!!!! iti spun cu intarziere SA ITI TRAISCA MULTI MULTI ANI,SA FITI FERICITI ALATURI DE LUCA MATEI SI DE BEBE 2 !!!

vai,fetelor,ce povestiti de sani cu rani!! imie mai frica de asta decat de nasterea in sine!

ruxi,e devreme pt asemenea contractii!! ai grija de tine,nu te mai ridica,daca sunteti toti bolnavi cheama pe cineva la voi,numai nu fa tu nimic!!!!!daca vrei sa iti revii si sa incepi iar serviciul,trebuie sa respecti astea 10 zile cusfintenie! altfel o lungesti asa..o zi buna,doua rele..
inca nu stii sexul copilului?oricum,o sa fie un luptator,prrecum Clara! ai sa vezi.

Mananc dulceata de trandafiri.

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

'Neata frumoaselor, hai ca am facut si cafea, si ceai, sa impac pe toata lumea!

Am reusit (la a treia incercare!) sa trasnfer contractele, in sfarsir am dat peste fata desteapta (unica?) din reprezentanta de telelonie mobila.

Detergent special pentru persoane alergice si cu piele sensibila am vazut si la Metro si la Selgros, se numeste Surcare si este atat praf cat si lichid, cam o suta de mii cutia de un kil. Mie nu-mi plac detergentii cu miros puternic, daramite cei de genul "cu balsam", de cand a aparut folosesc cu mare placere Persil Sensitive, si spala de mama focului. Exista si o formula lichida daca va e frica ca nu se dizolva/clateste cum trebuie. Tot cu asta am spala si hainele lui bebe.

AELITO, tu la patru dimineata te inopi cu dulceata de trandafiri? Asta da pofticioasa, sa-mi dai si mie lectii. Vezi, cam la o ora dupa tine balotam si eu la greu cacao cu lapte si corn cu unt, mmmmm!

cristiana 23+ David Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

neata ,fetelor !
cristiana,asa ,ti-am facut pofta de ceva dulce. la ora aia balotam,si uite-ma la ce ora sunt treaza iar.nici 2 ore nu am dormit.daca dorm iar ziua,nu dorm noaptea,si tot asa.sa vad cum rezist azi sa nu dorm deloc.daca m-o lasa alianul.

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Buna dimineata fetili,
Mai fetelor unde e liuda?2 zile nu am vazut-o!
Va poftesc la cafeluta buna cu laptic.

22+saptamani http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamizzi spune:

buna dimineata fetelor! stau si eu cu voi la cafea

aelita, si cele care mai aveti probleme cu somnul... incercati sa faceti ca mine... eu de 4 nopti dorm la celalalt capat al patului si dorm buba pana dimineata, n-am treaba... nu stiu cum se explica, dar am avut o perioada in care nu dormeam, nu puteam sa inchid ochii , ma intorceam de pe o parte pe alta de o mie de ori, fara sa imi gasesc locul. acum dintr-o data dorm incredibil de bine...
si tot asa, faceti inainte de culcare o baie , cu lumanarele aprinse ... o sa vedeti ce diferenta. eu faceam mereu dus dar de cand s-a lasat racoarea si aici, mai bine ma relaxeaza o baie calda . dormi apoi ca , vorba aia...

imi trimit si mie cineva parola pentru adresa comuna, va rog
nu stiu cum sa ajung la PM dar incerc sa vad cum se face, dar mailul meu e dianamizzi@yahoo.com mersi mult, abia astept si eu sa aud niste cantecele pentru bebei.

va pup, o zi frumoasa tuturor!
diana 28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

neata

eu mananc lapte cu cereale, vrea cineva????????

Oana au explicat fetele ff bine pt ce sunt cremele astea. pe site am citit si am vazut ca e mai apreciat garmastanul, dar depinde de organismul fiecareia.

Eu am vazut aseara la Cora detergent pt bb, m-am uitat de curiozitate, si era 250.000 o cutie de 1 Kg. si mie mi-a zis cumnata-mea ca nu prea spala. cred ca o sa iau tot persil lichid.

Liuda e plecata, de aia ne-a si rugat sa nu scriem mult ca sa nu aiba mult de recuperat la citit.

Marina 26+

burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

buna fetelor!
mcbeal felicitari pt fetita, te-am trecut in lista cu carucior roz!

auziti, am si eu o intrebare pt cele care au nascut natural. stiu ca inainte de o nastere naturala se fac analizele de secretie si de cultura de col. intrebarea mea e cand, in ce moment? cu cateva zile inainte, in mom in care te apuca travaliu... intreb ca habar nu am. intreb pt o prietena de a mea care urmeaza sa nasca sapt viit.

vin si eu la cafea dar nu cu cafea ci cu limonada... cafeaua nu mai intra de nici o culoare . eu as vrea dar bb o refuza categoric!

22+

Mergi la inceput