Piticodromul festiv de sept - oct 2005 (145)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Diana n, stau pe-aproape, ca oricum nu am unde sa plec . Din pacate e usor de spus si greu de facut. Ca aici asa este mentalitatea unora; medici, dar si pacienti: f multi prefera sa se "arunce" repede pe antibiotic, ca si cum ar fi un panaceu universal. De aceea nici nu mai functioneaza atunci cand sunt chiar necesare. Insa tendintele sunt spre bine.
Mary Ilie, bine ai revenit! Asteptam poze.
Vera, la multi ani Iuliei!!! Stiu ca spalaturile nazale sunt groaznice (ca si eu mi-am facut), dar sunt eficiente. Referitor la deget, ai rabdare. Se va rezolva. Si zau ca nu duce lipsa de afectiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Neata, dupa o noapte ceva mai buna.

Dilema acestor zile: cu ce va imbracati copiii pe afara? Eu ii pun asa: body, pulover, pantaloni, sosete, adidasi, geaca. Rezultat: bocna! Pai iarna trecuta la - nu stiu cate grade il imbracam la fel doar ca in loc de geaca avea cosmonautul ala dar care nu era mai gros, statea nemiscat si il scoteam cald. Il imbrac eu subtire sau nu are semnificatie ca e inghetat tun la maini, picioare, fata?

E mai bine cu diareea, adica sper sa nu mai aiba, il mai tin 2 zile pe Nan fara lactoza si apoi fac trecerea la nan junior. Dupa doua episoade de diaree am tras o concluzie: e bine sa nu actionezi agresiv asupra lor, in majoritatea lor sunt virale si oricum isi fac damblaua cateva zile, parerea mea strict personala e ca, in afara de regim, poti sa nu dai nimic daca se hidrateaza (cum a fost al meu), daca nu bea suficient niste saruri de rehidratare, apoi cateva zile de ecoflorine sau enterol etc. Si atat. Iar in perioada asta cand e pe trecute, vreau sa spun ca iaurtul face minuni, bate orice care s elauda cu refacerea florei.Si exclus antibiotic cand nu are febra!!!

Cge, merci de pontul cu locatia pt petreceri, am mai descoperit un loc mai aproape de casa, sa vedem cum facem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tangerine spune:

salutare

vreau sa incep cu La multi Ani pentru ieri pentru Maria-Gabriela si Iulia Maria!
si La multi Ani pentru azi pentru Mihnea Luca, Luca Mihai si Sata MAria!

Sa creasca mari si frumosi si destepti! si LAmulti ani si pentru cei care au implinit anisorul de cand nu am mai intrat eu pe aici !

asa, ca mi-am luat o piatra de pe inima

Ramona si bebelina Maria (10.09.05)
poze

Mergi la inceput

astazi ma simt in forma, asa ca o sa va bombardez cu mesaje sa ma tina pana luna viitoare cand mai intru

cu suptul degetului: Maria a refuzat la 4 luni suzeta brusc si a trecut la deget definitiv; nu are bataturi pentru ca il foloseste doar inainte sa doarma sau daca ii e foame si nu ne simtim; nici eu nu ii fac nici o observatie niciodata, desi am momente in care ma apuca panica si o vad sugand din deget pana la 30 de ani ca pe verisoara-mea; dar am citit ca e normal si pana la 2 ani nu trebuie sa ne facem griji; so..ignore

cu imbracatul: si eu sunt disperata; MAria e rece tot timpul, indiferent de cantitatea de haine pe care o are pe ea; eu ma gandesc ca nu s-a adaptat inca la noile temperaturi (ca si mine de altfel); asa ca intre timp are strampi, 2 per de pantaloni, 3 randuri de bluze -subtirele nu va ganditi la pulovere de lana, caciula si geaca cand iese afara;plus ca am trecut la bocanci de iarna; si credeti-ma am vazut-o aseara cand a venit din parc si era inghetata bocna a trebuit sa o tin imbracata asa in casa vreun sfert de ora pana a dat semne de incalzire; bine, acum aseara a facut febra asa ca posibil sa fi inceput raceala si de-aia nu se putea incalzi; dar in general e foarte friguroasa si mi-e mila efectiv sa o tin imbracata normal si inghetata; poate dr Anya are sfaturi pentru noi...

eu am inceput dupa modelul cristinei cge ofensiva anti raceala cu oscilo stiti voi cum si nurofen; sper sa fie ok;

ca sa ma laud am inceput sa vad luminita de la capatul tunelului am reusit sa trecem si noaptea asta fara sa mancam laptic, desi s-a trezit, s-a culcat la loc doar cu fraze mama e aici etc;victorie mare cu atat mai mult cu cat era bolnavioara; oricum pana acum ii dadeam noaptea 100 ml; daca chiar o sa mai vrea ii scad doza la 60 ml

poze

Mergi la inceput

si acum o sa comentez si depre viri si monica: mai precis o sa zic ca eu am renuntat la a comenta astfel de atitudini de ce? pentru ca noi pur si simplu nu ne putem da seama de modul lor de gandire si mai mult decat atat nici macar nu stim cum am gandi noi daca am ajunge in situatia lor pentru o perioada suficienta de timp; si ca sa nu bat campii, o sa dau un exemplu: eu cand eram studenta aveam un mare dispret si desconsideratie pentru oricine mergea la munte si statea in hotel si nu in cort si eram foarte sincera in atitudinea mea; acum? nu inteleg cum naiba stateam in cortu ala si imi facea si placere

ca sa sintetizez, faptul ca isi cumpara acel carucior este ca si cum am spune noi azi nu ne luam milka hai sa ne luam o cutie de yves rocher..sau nici macar; pur si simplu au o perspectiva complet diferita de a noastra

din aceasta cauza mi se pare fascinant sa ma uit din cand in cand la emisiune (aseara nu m-am uitat si nu m-am uitat de o luna cred); insa sotul meu nu imi impartaseste atitudinea asa ca in fapt ma uit destul de rar

ceea ce m-a socat intr-adevar este lipsa lor de informatie in domeniu; adica intrebari gen exista scaunel cu care se transporta copilul in masina? se potriveste la masina mea? etc

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Neata,

Va invit la o cafea sa ne dezlipim ochisorii de somn .

Anto siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

ca sa ii raspund cristinei cge despre taiatul unghiilor: eu i-am taiat lu fi-mea o singura data unghiile cand s-a nascut; de atunci bona si apoi matusa-mea s-au ocupat de problema; stiu ca matusa-mea foloseste unghiera da nu stiu cum o face sa stea si pana acum nici nu m-a interesat, da o s-o intreb

poze

Mergi la inceput

si daca nu mi-ar aparea mesajele decalate cu o ora si una dupa alta, s-ar putea observa ca nu e un monolog, ci un dialog hihihi

asa c ama opresc aici

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Gata,am facut cafeaua !Sper sa ma lase Alexia sa vorbim, pana acum a resetat de 2 ori calculatorul.
Ioana multumesc pt. raspuns.
Dr. mea vrea sa-i facem acum antirujeolicul(ala care trebuia sa-l fac pe la 7- 9 luni) si vacinul normal. Ror-ul o sa-l facem pe la 15 luni.

Casiana si Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Ioana, nu-i nimic ca ai ratat apelul meu, asa a fost sa fie. Sa-ti mai spun si ca pusesem deoparte o cutie de bomboane belje? Si cica la Gil sunt mai buni micii decat la Cocosatu'.

Norina, plansul brusc noaptea poate avea diferite cauze. Daca zici ca adoarme la loc probabil ca viseaza urat sau e de la dintisori.
Victor inca se trezeste noaptea plangand si nu adoarme decat daca mananca. De vreo 3 ori insa a plans groaznic de rau si mult timp, il durea burtica.

Dr Alina, pe mine nu m-ai enervat niciodata cu parerile tale, ba dimpotriva, intodeauna ai raspuns la intrebari intr-un mod placut, linistitor si mai ales competent .

Kid, pisica Whisky face bine, s-a ingrasat de e cat un caine de cand am sterilizat-o. Nu mai stiu daca te-am felicitat pt campionul tau albstru, e un motan absolut superb.

Anto siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput