Cum se fac acadelele in casa?

Cum se fac acadelele in casa? | Autor: gabivalceanu

Link direct la acest mesaj

Ca puiul mei isi doreste foarte mult acadele... Si cum piata e invadata de dulciuri infecte, m-am gindit sa-i fac eu... Parea usor, zahar ars, un batz...dar n-au iesit gustoase. Voi stiti cum se fac? Avem vreun turc sa ne sopteasca secretul ciubucului?

Gabi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Uite cum ne facea mama un fel de susan sau nu stiu cum sa-i zic. Luam mieji de seminte de floarea soarelui sau seminte de susan. Intr-o tigaie faceam zaharul ars, apoi puneam miejii pana se carameliza putin, punea cateva picaturi de apa si il scotea pe un tocator de lemn. Si asa fierbinte il poti rula pe un betisor.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Gabi, poti sa te uiti in cartea lui Radu Anton Roman, are el niste retete de alvita.

Maria si Ilinca
La plimbare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Oana ( Bubu05) si mama mea facea la fel... si culmea si soacra-mea. Tocatorul sa fie ud cind pune caramelul.

Sau ca sa le dai forma diferita ( am vazut la tv un cofetar italian): pe hirtie de copt desenezi cercuri sau forme geometrice. Torni putin zahar caramelat cu seminte ( de floarea soarelui curatate, de susan, poti sa pui si stafide si putine cereale. Intinzi pe forma desenata asezi in bat de frigaruie si torni iar caramel in timp ce incerci s nu depasesti limitele desenului. Se raceste repede si ramine pe bat direct.

Pt halvita e mai greu caci ai nevoie de termometru ... sa verifici siropul altfel nu stii cind sa adaugi albusurile ... si risti sa iasa prea tare sau prea galbena daca o fierbi prea mult si la temperatura prea mare.

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Crista-s, ai dreptate, am uitat sa zic ca trebuie udat tocatorul. Merge si cu nuci, alune si cu stafide cum ai zis tu. Hai ca mi s-a facut pofta!

Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Asa .. si cu nuci .. taiate din cutit nu pisate sau maxim trecute prin masina aia speciala de tocat nuci .
Tocatorul ud .. dar soacra-mea a strimbat din nas la ideea unui tocator de lemn ( plin de bacterii vezi doamne ) cica tb d-ala de marmura ...

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Ete na! Eu am mai multe tocatoare, unul pt. legume, unul pt. carne, altele noi, asa ca merge!

Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Multam, fetele, tocatorul ud carevasazica... Hai ca ma apuc, sper sa iasa.

Va pup, gabi

Mergi la inceput