dulciurile-otrava mea

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Ce-ar fi in loc de ciocolata sa incerci o lingurita de miere?
Sau direct o lingura de zahar. Pentru ca asta e ciocolata de fapt, nu? Zahar. Dupa o vreme o sa te plictisesti de rontait zahar.

Pe mine mama m-a invatat ca nu slabesti facand foamea ci fiind atent ce mananci. O dieta saraca in carbohidrati e foarte usor de tinut, mai ales la voi unde gasiti toate alea si sub forma light. Cand faci cumparaturi uita-te pe eticheta, la tabelul cu ce contine fiecare aliment. Tot ce are valoare peste 5 la carbohidrati, pune la loc pe raft!
Important e sa nu astepti sa ti se faca foame, sa nu mai mananci grasimile evidente (carne de porc, cascaval, smantana) si daca simti nevoia sa rozi ceva, cauta niste pesmeti de orez expandat. N-au nici un gust, ai impresia ca mananci carton, dar fac minuni cand iti cere stomacul ceva si nu ai la indemana supe si gratare. Nu uita sa bei apa, de cate ori treci pe langa frigider, mai pune un pahar de apa. Fa-ti supe de zarzavat (fara cartofi) si carne slaba (pui, vita). Renunta la paste. Si nu uita de fucte. Mananca lactate light, fa-ti sosuri de iaurt pentru salate. Renunta la uleiul de floarea soarelui incearca-l pe cel de masline.
O data pe saptamana la o masa mananca absolut orice iti doresti, ce-ti lipseste cel mai mult. In felul asta cand te apuca poftele e usor sa te motivezi. Si cand ai sa incepi sa incapi in haine de acum 5 ani (cum mi s-a intamplat mie azi :) ) ai sa gasesti in tine puterea sa continui sa mananci sanatos.

Cat despre sandwhichurile copiilor si gestul reflex de a gusta/baga in gura ce tii in mana, adu-ti aminte ca nu esti porcul familiei care se hraneste cu resturi si ca trupul tau nu e galeata de gunoi. Spune-ti zilnic: My body is my temple:)) Sper sa nu te superi.

Cel mai greu cand te apuci de slabit e sa traiesti cu constiinta faptului ca nu ai voie aia si ailalta... daca iti gasesti in ce am scris mai sus, suficient carburant pentru o zi, ai sa reusesti! Pentru ca de fapt mancarea e benzina noastra. Poti alege sa functionezi cu carburanti ecologici:) Nu ti se mai infunda jiglerul si motorul toarce la drum lung.

Succes!

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Atinge stelele cu mana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Aiamoni, la prima sarcina m-am ingrasat fff. tare ( de la 45 de kg la 68 ) tocmai din pricina ciocolatei. Mancam si batoane de cioco iar Nutella era la ordinea zilei, dar borcane din acelea mari la 1,5 kg. Acum, la a doua sarcina, sunt aproape de luna a 7-a si m-am ingrasat 10 kg ( n-am mancat decat vreo 4 buc. de ispita dulce ) si singurul remediu care mi s-a parut si mie ca da roade ( pt. ca cu cat mancam mai multa cu atat vroiam sa mai mananc ) a fost ca treceam pur si simplu pe langa rafturile cu cioco si nu imi cumparam, ca daca nu este in casa, asta e, nu mananc. Incearca si tu, poate reusesti. Chestia e sa te ambitionezi, sa nu te lasi. Succes mult !

Mamica de nazdravan Rares si cu al doilea .

Good things last forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Nevoia de copcolata arata un dezechilibru afectiv, stiut fiind ca ciocolata (cacaoa din ea) este cel mai bun antidepresiv natural.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ca un exemplu: eu cind sint stressata si nu am timp de pupaturi si alte imbratisari nici cu sotul, nici cu copiii, simt intr-adevar o nevoie foarte mare de ciocolata. Si-mi trece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Fructele uscate nu te vor ajuta neaparat sa slabesti. Sunt mai slab calorice ca ciocolata, dar fiind foarte condensate sunt foarte calorice relativ la fructele proaspete. Nu te astepta sa slabesti, desi nici nu mi-e clar daca vrei sa si slabesti sau doar sa scapi de dependenta de ciocolata.

Trebuie sa eviti ciocolata ca sa vezi ca nu "trebuie". Fa-ti stoc de fructe uscate(nu uita de prunele uscate autohtone), nuci si migdale ca sa ai tot timpul la indemana. Pentru senzatie de dulce cel mai bine merg fructele uscate, daca ai si senzatie de foame nucile o calmeaza rapid. Orezul expandat dupa cum zicea cineva este iarasi o idee foarte buna. Dupa ce mananci asteapta 10 minute inainte sa te decizi daca mai mananci. S-ar putea sa constati ca nevoia a disparut.

Incerca o saptamana, da nu incepand de luni ca iti dai cele mai mici sanse Ce-ar fi sa incepi azi? Si ai putea scrie zilnic aici prin ce stari ai trecut.

Poti sa iti activezi PM-ul?

The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_j spune:

poate ar fi bine sa manaci mai des, de vreo 5 ori pe zi, cantitati mai mici. mic dejun, pranz si cina si 2 gustrele, multe fructe si apa plata cat poti. si pune la vedere niste poze cu femei grase de tot. poate asta te sperie!

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Scuze, Simina, n-am mai apucat sa intru pe DC.
Citeste pe net despre mecanismele ingrasarii (desi nu cred ca ai nevoie, ati invatat probabil despre asta si stii mai multe decat mine ). Vei vedea ca are importanta si secretia de insulina, pe care consumul, evident nu exagerat, de fructoza nu o stimuleaza (spre deosebire de zahar).
Ai observat ca diabeticii au tendinta sa slabeasca?

Nu vad de ce ai renunta complet la o mica placere sau de ce sa-ti faci o bucurie gustoasa ar fi un lucru interzis, atata timp cat mananci sanatos. "Dependenta psihologica" de ciocolata nu mi se pare un lucru rau.

Danavasile, din pacate smochinele si curmalele chiar ingrasa, la fel si strugurii si bananele. In regimul Montignac sunt interzise in faza "de slabit", la fel ca painea, ciocolata si prajiturile cu zahar, pastele si cartofii.

Aiamoni, este si o chestiune fizica, si psihologica. Ciocolata cu cacao este un antidepresiv natural eficient (efect psihologic). In plus, consumul de carbohidrati te ajuta sa te concentrezi mai bine si sa lupti cu problema numita popular "oboseala nervoasa" (efect fizic).

Din nou, faptul ca mananci ciocolata NU este un lucru rau! Incearca totusi sa reduci consumul si daca tot simti nevoia sa mananci, mananca ciocolata cu fructoza sau dulciuri cu aspartam (desi alea nu sunt asa bune, fructoza e f buna la gust si nu se altereaza la prepararea termica).

Nu merge sa-ti faci o cafea buna cu indulcitor si mult lapte degresat, din care sa bei cate putin?

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_j spune:

daca tot nu poti sa te abtii, mananca ciocolata neagra (amara). am inteles ca aia nu ingrasa asa de mult.
am vazut ca a aparut si la noi milka pentru diabetici, cu fructoza. are numai cu vreo 30 calorii mai putin decat ciocolata normala (500 kcal/100 g). dar, pe de alta parte fructoza e mai sanatoasa decat zaharul, asa ca si asta e o optiune (numai sa nu mananci o tabla intreaga...)

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alissaa spune:

Analize ti-ai facut? Poate e un dezechilibru... vezi cum stai cu glicemia si alte cele. Vorbeste cu un doctor de nevoia asta de dulce. Eu citisem ca si candidoza face pofta de dulce (si am mai aflat, spre rusinea mea de curand, ca aceasta ciuperca enervanta se poate localiza si in stomac, si in alte organe. Deci sfatul unui medic bun iti poate fi de folos, sa nu ai, doamne fereste, vreo afectiune nedepistata.

Si eu am perioade cand innebunesc daca nu mananc cioco. Si practic metoda pe care o zicea cineva pe aici - ma abtin sa cumpar, si daca nu am in casa incerc sa inlocuiesc cu altceva - functioneaza sucul natural si cafeaua indulcita, poate si cu lapte in ea.

Si, in final, daca esti sanatoasa, si nu te ingrasi, de ce te-ai chinui sa renunti la aceasta placere???? S-ar putea sa nu poti slabi oricum... in general fiecare avem o mostenire genetica vinovata de greutatea noastra si de metabolism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Fetelor, va multumesc din suflet pentru toate raspunsurile.
Sa lamuresc acum citeva intrebari. De ingrasat nu ma ingras pentru ca mai tai de la prinz si cina. De obicei prinzul e un iaurt cu putina piine neagra si cina e putina mincare gatita (daca e facuta din legume) sau legume fierte cu brinza de vaci sau carne la gratar. Deci daca aduni caloriile de peste zi…nu ies chiar asa multe. Desi am incercat sa maninc tot ce vreau la masa, pe saturate…degeaba, dupa aia tot vreau ciocolata! Mai topai pe muzica cite 30 min. si ma mentin. Dar eu vreau sa slabesc cele 5-6kg cu care am ramas dupa prima sarcina, si de ani de zile ma straduiesc, dar nu reusesc. Daca as renunta la atitea dulciuri si la ciugulit ma gindesc ca as slabi, avind in vedere ca la mesele principale maninc destul de sanatos.
Chestia cu “nu sunt porcul familiei” e super, multumesc pentru idee, Witchie!
La ciocolata nu vreau sa renunt definitiv…imi place prea mult! Problema e ca nu stiu cum sa fac sa maninc numai o bucatica si sa ma opresc! Odata ce incep…parca nu mai gindesc.
Mentionez ca exagerez cu dulciurile tot timpul. Nu conteaza ca sunt fericita (trebuie sarbatorit, nu?) sau stresata, sau suparata. Doar daca mi-e foarte foame sau sunt extrem de suparata nu-mi trebuie…in rest…nu ma opresc.
Cit despre mersul la magazin fara sa cumpar…stiti cum e cu betivul, gaseste alcool si in gaura de sarpe. La serviciu este masina de dulciuri (daca n-am bani la mine, imprumut de la un coleg!) plus ca se aduc tot timpul dulciuri care se lasa pe masa, la discretia tuturor…
Si in final mi-e teama ca pur si simplu o sa ma trezesc cu nu stiu ce boli peste citiva ani, daca mai continui asa!
Ciocolata neagra nu-mi place deloc, mai bine ma lipsesc…dar o sa incerc sa gasesc cu fructoza.
O sa incerc si cu miere, desi ciudat, ma apuca greata de la atita dulce. Cind il vad pe sotul meu cum o maninca cu lingurita…brrrrr…dar o sa incerc!

Multumesc, inca o data! Am citit totul cu mare atentie!

Mergi la inceput