dulciurile-otrava mea
Raspunsuri - Pagina 3
aiamoni spune:
Fetelor, va multumesc din suflet pentru toate raspunsurile.
Sa lamuresc acum citeva intrebari. De ingrasat nu ma ingras pentru ca mai tai de la prinz si cina. De obicei prinzul e un iaurt cu putina piine neagra si cina e putina mincare gatita (daca e facuta din legume) sau legume fierte cu brinza de vaci sau carne la gratar. Deci daca aduni caloriile de peste zi…nu ies chiar asa multe. Desi am incercat sa maninc tot ce vreau la masa, pe saturate…degeaba, dupa aia tot vreau ciocolata! Mai topai pe muzica cite 30 min. si ma mentin. Dar eu vreau sa slabesc cele 5-6kg cu care am ramas dupa prima sarcina, si de ani de zile ma straduiesc, dar nu reusesc. Daca as renunta la atitea dulciuri si la ciugulit ma gindesc ca as slabi, avind in vedere ca la mesele principale maninc destul de sanatos.
Chestia cu “nu sunt porcul familiei” e super, multumesc pentru idee, Witchie!
La ciocolata nu vreau sa renunt definitiv…imi place prea mult! Problema e ca nu stiu cum sa fac sa maninc numai o bucatica si sa ma opresc! Odata ce incep…parca nu mai gindesc.
Mentionez ca exagerez cu dulciurile tot timpul. Nu conteaza ca sunt fericita (trebuie sarbatorit, nu?) sau stresata, sau suparata. Doar daca mi-e foarte foame sau sunt extrem de suparata nu-mi trebuie…in rest…nu ma opresc.
Cit despre mersul la magazin fara sa cumpar…stiti cum e cu betivul, gaseste alcool si in gaura de sarpe. La serviciu este masina de dulciuri (daca n-am bani la mine, imprumut de la un coleg!) plus ca se aduc tot timpul dulciuri care se lasa pe masa, la discretia tuturor…
Si in final mi-e teama ca pur si simplu o sa ma trezesc cu nu stiu ce boli peste citiva ani, daca mai continui asa!
Ciocolata neagra nu-mi place deloc, mai bine ma lipsesc…dar o sa incerc sa gasesc cu fructoza.
O sa incerc si cu miere, desi ciudat, ma apuca greata de la atita dulce. Cind il vad pe sotul meu cum o maninca cu lingurita…brrrrr…dar o sa incerc!
Multumesc, inca o data! Am citit totul cu mare atentie!
danavasile spune:
RaluD, fructele uscate au mai putine calorii decat ciocolata.
De regimul Montignac nu am prea multe detalii pentru ca nu ma intereseaza astfel de regimuri.
Eu i-am dat aceasta idee, in perspectiva in care intr-o alimentatie corecta , ar exclude tot ce inseamna dulce ( inclusiv zaharul ) folosindu-se zaharina.
Iar in asta ipoteza, ma indoiesc foarte mult ca aceste fructe ingrasa.
Clover spune:
Nimic nu ingrasa daca nu depasesti consumul energetic.
Nu sunt de acord ca putem manca orice atat timp cat nu ne ingrasam. Conteaza calitatea nutritiei si efectele asupra organismului.
Indulcitorii sunt categoric "nu" ca si in cazul zaharului. Exista atatea suspiciuni despre indulcitori, ca as prefera sa folosesc fructoza.
Fructele uscate vad ca sunt foarte dezbatute. Sunt bogate in zaharuri, fibre si vitamine. Si sunt bune. Normal ca daca mananci un pachet intreg de 250gr asta inseamna vreo 1000 de calorii. Daca e doar "o gustare" normal ca se vor depune.
The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it.
Clover spune:
aiamoni, mi-a venit o idee. Daca dependenta ta e asa mare ca nu merge nici cold turkey nici controlata, de ce nu incerci un maraton ciocolatier? Patru zile numai cu ciocolata si apa. Pun pariu ca ti se ia. E un meniu foarte dezechilibrat, dar daca functioneaza...?!
The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it.
loneanbianca spune:
Si mie imi plac dulciurile, nu as refuza niciodata...si maninc in fiecare zi...cu toate ca nu prea se vede,,,, dar organismul imi cere.Oare chiar asa rau o fi?!
mama_lui_alex spune:
CROM PICOLINAT (eventual FORTE) este solutia pt. taiat "pofta de dulce"...regleaza nivelul insulinei...e verificat pe propria-mi piele...1-2 pastile/zi..are efect real (taie pofta) cam dupa o saptamana.
Si apa multa.....De cate ori ma trazneste vreo "pofta" imi repet - " cel mai adesea cand ai senzatia de foame, in mod cert iti este sete"...nu mai stiu unde am citit aberatia asta...dar e o "scuza" buna sa mai beau un pahar de apa..:))
Pupici mici,
mama_lui_Alex
Delidana spune:
Off topic:
Am mai auzit si eu ca bananele si strugurii ingrasa insa nu am descoperit explicatia logica din spatele acestei afirmatii. Eu sint o persoana echilibrata, incerc sa maninc din toate cite un pic dar sa evit dulciurile (de cele mai multe ori reusesc) si de mult timp maninc in fiecare zi cite o banana, dimineata de cele mai multe ori. Ba am si reusit sa slabesc.
RaluD, explica-mi si mie te rog, de ce bananele si strugurii ingrasa?
www.squarethoughts.com/album.php?a=6" target="_blank">Cateii mei si alte poze • www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
Clover spune:
Daca mai aud ca vreo mancare ingrasa cred ca mi se face parul verde instantaneu. Nimic nu ingrasa daca e mancat in limitele necesitatilor fiecaruia.
Bananele si strugurii au foarte mult zahar comparativ cu restul fructelor. E normal ca daca mananci 1kg de struguri, caloriile se aduna si adaugate la niste mese zdravene dau pe afara. Mitul asta vine din dietele prefabricate care circulau. Daca nu sunteti obezi de nu va miscati, asta cu bananele si strugurii e un mit. O banana mare are 160 de calorii. Oare ce e mai bine? 2-3 banane sau 1 ciocolata care sare de 600 de calorii?
Ce ma irita crunt sunt cele care zic vai ca bananele si strugurii ingrasa, dar nu pot spune ca nu mananca produse de patiserie, paine sau chipsuri. Fructele sunt ultimele pe care sa le taiati, beneficiile sunt mult prea mari. Desigur, puteti sa va opriti la juma de kil intr-o singura degustare.
Delidana spune:
Clover, sint intru totul de acord cu tine. Nu fructele ingrasa ci statul cu ochii in tv rontaind cipsuri si apoi plingindu-ne ca avem un metabolism lent.
www.squarethoughts.com/album.php?a=6" target="_blank">Cateii mei si alte poze • www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
RaluD spune:
"E normal ca daca mananci 1kg de struguri, caloriile se aduna si adaugate la niste mese zdravene dau pe afara." CORECT.
Exceptand partea cu caloriile. Repet, nu e obligatoriu sa mananci hipocaloric ca sa slabesti.
1 calorie este doar cantitatea de energie necesara pentru a ridica temperatura unui gram de apa cu un grad. Si atat. Nu mai cititi "caloriile" de pe ambalaje, uitati-va ce CONTINE produsul.
Eu una nu mananc paine, zahar, chipsuri si produse de patiserie.
Mananc multe fructe si legume, mananc si banane si struguri, cu masura, asa cum spunea Clover.
Dar garantez, din experienta, ca daca rontai toata ziua struguri si banane NU vei slabi. Iar daca mai bagi, Doamne-fereste, si mancare normala (fara paine, cartofi sau zahar), te vei ingrasa.
Inca ceva. Bananele constipa. Sunt recomandate pt bebeii care sufera de enterocolita. Si pentru a slabi ai nevoie de un tranzit rapid, printre altele.
Asta nu inseamna ca bananele nu sunt bune. Sunt o sursa excelenta de potasiu si sunt, in opinia mea, un element de baza al unei alimentatii echilibrate. Dar nu in cantitati mari!
Eu nu pot sa recomand aceste fructe (si curmale, smochine, stafide etc) cuiva care rontaie toata ziua. Aiamoni nu rontaie ciocolata toata ziua degeaba.
Desi sunt extraordinar de bune pentru organism, bananele nu contin fenietilamina care este prezenta in ciocolata, deci nu o pot substitui. Aiamoni poate manca si 100 kg de fructe pe zi (si va avea tendinta de a manca multe) - nu va obtine acelasi efect.
Ca si fructele, ciocolata - fara zahar - este buna in cantitati rezonabile. Parerea mea.
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina
Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/