dulciurile-otrava mea

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Mama lui Alex, cromul picolinat e admis atunci cand alaptezi?

Carmen, Teodor (6.09.2006) si Iustin (5.06.2004)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Nu cred ca poti sa faci generalizari de genul: "daca rontai toata ziua struguri si banane NU vei slabi. Iar daca mai bagi, Doamne-fereste, si mancare normala (fara paine, cartofi sau zahar), te vei ingrasa." Poti doar sa spui ca asta a mers la tine. Eu n-am tinut o cura stricta (adica am mincat si piine, orez, cartofi, paste) si am mincat si banane aproape zilnic si cu toate astea am slabit. Eu nu cred ca bananele sau strugurii sint vinovati pentru faptul ca ne ingrasam; n-am incercat cu 1 kg de banane sau struguri pe zi totusi.... Asa putem minca si 1 kg de castraveti sau morcovi sau mai stiu eu ce alta leguma sau fructa pe zi si daca ducem o viata sedentara tot ne vom ingrasa. Cit despre constipatie din experienta personala spun ca ca 1 banana sau chiar 2 pe zi nu constipa.
Si tot nu m-am lamurit de ce bananele si strugurii ingrasa. Asta mi se pare o generalizare gresita. Bineinteles, cind am pus aceasta intrebare nu ma gindeam la cantitati astronomice ingurgitate zilnic ci la 1 banana, 1 ciorchine de struguri, de genul asta....

www.squarethoughts.com/album.php?a=6" target="_blank">Cateii mei si alte poze • www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

OK, have it your way.
Ai primit explicatii, dar probabil nu au fost suficiente.
Felicitari pt ca mananci sanatos!

Cu aceasta ocazie, mai ca-mi vine sa deschid un sondaj: care ati mancat de toate si ati slabit si care nu? Adica experienta mea o fi proprie mai multora sau invers?
Ca mi-ar fi o pofta de niste cartofi prajiti cu friptura! Daca nu ingrasa, ma duc sa-mi fac.

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by danavasile

RaluD, fructele uscate au mai putine calorii decat ciocolata.
De regimul Montignac nu am prea multe detalii pentru ca nu ma intereseaza astfel de regimuri.
Eu i-am dat aceasta idee, in perspectiva in care intr-o alimentatie corecta , ar exclude tot ce inseamna dulce ( inclusiv zaharul ) folosindu-se zaharina.
Iar in asta ipoteza, ma indoiesc foarte mult ca aceste fructe ingrasa.

Poate ca aici e locul sa postez niste chestii pe care le-am descoperit zilele astea intr-o revista culinara:
1. sase smochine uscate contin la fel de mult calciu ca si un pahar de lapte
2. marea majoritate a sarii pe care o mancam e IN mancare, nu PE mancare. Un bol de fulgi de porumb, de exemplu contine mai multa sare decat o portie standard de cartofi prajiti.
3. Sunt mai multi carbohodrati intr-o doza de bautura carbogazoasa decat in 4 biscutiti trasi in ciocolata.
4. O portie mare de taitei tailandezi (sunt taiteii ce se vand in pachete) are mai multi kilojouli decat o intraga pizza cu blat subtire, cu topping de rosii, ierburi si branza.

Eu cred ca ingrasarea apare in urma stilului de viata, unde intra si sedentarismul, amestecul ciudat de alimente (de aceea bananele si struguri POT ingrasa: daca sunt consumate in exces si/sau alaturi de alte combinatii ce pot ingrasa), lipsa de miscare si de somn. Ingrasarea se mai poate datora unui metabolism incet, dar si asta se poate controla. Ne mai ingrasam in urma dezechilibrelor hormonale, care uneori sunt mai greu de tratat si se formeaza un cerc vicios. Si mai tine si de organimul fiecaruia.

Aici cred ca fiecare a venit si si-a spus parerea, ce a functionat pe proria-i piele . Dar sa nu ne asteptam ca reteta sa fie unica si ce functioneaza la mine musai sa functioneze la toate fetele, ca nu e valabil!

Aaaa, si aiamoni, am descoperit ca dezhidratarea severa (nu de o zi sau 2 ci de luni si luni) poate duce la asemenea pofte. De aici ideea cu "bea apa ca-ti trece" . Am gasit recent un articol intr-o revista, ce dezbatea exact problema poftelor si m-am gandit la tine. ZIcea ca cercetatorii au descoperit ca originea poftelor poate fi atribuita la 2 grupe mari de cauze: "comfort eating" si dieta stricta. Adica, mananci ca te face sa te simti bine sau tii dieta f stricta si atunci poftesti tot ce nu ai voie. Si toate cunoastem ambele categorii...

Si se dadeau cateva posibile metode de a combate poftele:
1. mancat regulat
2. imparte portiile, adica daca in mod constant te apuca poftele dupa-amiaza, imparte-ti pranzul in doua: prima protie o manaci la amiaza, iar cealalta pe la vreo 3, inainte sa inceapa poftele.
3. daca poftele sunt determinate de mirosuri sau de vederea alimentelor, incearca sa astepti ceva vreme. De obicei pofta trece.
4. renunta la vinovatie!!! E OK sa ai pofte si sa ti le satisfaci din cand in cand. Identifica ce poftesti si mananca o portie MODERATA. Sau imparte ceva superb cu o prietena. Ajuta, sa stii ;)

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

www.bestgames.com.au <--- is live!!!

http://acorns.com.au/cs/blogs/literarykaleidoscope/

Mergi la inceput

Nu, explicatiile tale nu sint de ajuns, sau mai degraba nu sint clare. Ai facut afirmatia ca bananele ingrasa. Initial nu ai zis "daca maninci 1 kg de banane pe zi te ingrasi". Ceea ce vreau sa spun este ca nu poti generaliza la modul pe care l-ai facut tu.
Eu am mincat din toate mai putin dulciuri (ma refer aici si la bauturile carbo-gazoase si alcool) si fast food, insa pot spune ca sportul a fost aliatul nr. 1 in lupta cu kg. Nu inteleg de ce ai facut referire la Aiamoni, eu chiar am postat la inceputul primului meu mesaj meu cuvintele Off topic, nu vroiam decit sa inteleg partea cu bananele, nu vorbeam despre ceea ce ar putea sau nu sa rontaie ea intre mese.
Poti sa maninci linistita cartofi prajiti cu friptura. Atita timp cit nu esti o persoana sedentara, n-o sa te ingrase o abatere. Daca maninci asta in fiecare zi, s-ar putea sa se schimbe situatia.
Nu vreau sa ma cert cu tine si nici sa-ti demonstrez ca eu am dreptate. Cee ce vreau este sa inteleg, nimic mai mult.

"Eu cred ca ingrasarea apare in urma stilului de viata, unde intra si sedentarismul, amestecul ciudat de alimente (de aceea bananele si struguri POT ingrasa: daca sunt consumate in exces si/sau alaturi de alte combinatii ce pot ingrasa), lipsa de miscare si de somn."
Cu fraza de mai sus sint cu totul de acord.

www.squarethoughts.com/album.php?a=6" target="_blank">Cateii mei si alte poze • www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

RaluD, sa mananci toata ziua struguri e bun numai pentru dezintoxicare. Proteine 0, nu prea merge sa te tii de asa regim.

Mai este inca o problema, majoritatea persoanelor asteapta sa slabeasca pe cantar in prima saptamana. Tocmai in prima saptamana s-ar putea cantarul sa arate mai mult. Trebuie cel putin doua saptamani sa se miste ceva de pe solduri si cele mai multe dintre noi renuntam pana atunci.

Friptura cu catofi nu ingrasa. Da, nu o sa te simti o gazela a doua zi(pentru ca digestia carnii dureaza 3 zile in fapt), dar daca nu mananci si a doua si tot friptura cu cartofi atunci vei fi ok. Cea mai buna strategie e sa inveti sa iti dai seama cand ai mancat suficient, adica inainte de a aparea senzatia de satul.

Daca vorbim de calorii, caloriile de pe ambalajele de mancare sunt de fapt kilocalorii. Adica daca mancati intr-o zi 2000 de calorii, energia din ele ar fi suficienta sa incalzeasca cu un grad 2000 de litri de apa. Ce conteaza mai mult in cum prelucreaza organismul vostru caloriile in afara de numarul in sine numai voi va puteti da seama in functie de organismul vostru. Stiti cum e aia cu gogoasa pe care o simti cum se pune pe coapse.

RaluD, eu nici nu i-am recomandat un substituent, ci alimente mult mai sanatoase. Ideea este nu sa inclocuiasca drogul ci sa-l elimine pana ajunge la concluzia ca poate mentine sub control cata ciocolata mananca.

aiamoni, ce mai faci, ca noi ne dam aici peste cap cu sfaturi nutitionsite?Sa stii ca inceputul e greu sa nu mai gusti din toate partile, dup-aia incep sa mearga lucrurile de la sine.

The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it.

Mergi la inceput

www.eatmorebananas.com/lifestyle/infants.htm" target="_blank">Banane pentru bebelusi.
www.eatmorebananas.com/lifestyle/index.htm" target="_blank">Detalii despre banane.
Ambele link-uri sint in engleza.

Mergi la inceput