** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (5)
Raspunsuri - Pagina 9
addinel spune:
buna burtici!
am fost la ecografie, am vazut samburelul. totul e in regula, nu sunt probleme. in plus am stat de vorba cu medicul care atat de frumos mi-a vorbit si mi-a explicat ce si cum cu sarcina ca acum sunt toata un zambet. sper sa raman la fel de senina.
pupici pe burtici
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."
DidiAlex spune:
Salutare, Salutare!!!
aveti o viteza la scris...ceva de speriat
. In curand o sa imi iau notite si apoi scriu. Pt ca am impresia ca unele mesaje raman fara raspuns. Si nu face bine la psihic in masura in care corpul e full de hormoni in deruta.
Hm, interesanta faza cu zodiile. ;mi-s berbec de mijloc.
Ce discutati voi de dorinte: fete versus baieti la bb. Nu conteaza in final pt ca e al TAU. La primul a iesit ca o sa avem fata. Calcule babesti, calcule statistici. si cum la eco nu am vrut sa stiu sexul am aflat cand am nascut:::: baiat. Spre bucuria unora si supararea altora. Imi era perpendicular. Acum sunt 50-50. Asa ca iar sunt in "perpendicularitate"
Cat despre nasterea normala versus cezariana..o sa ne tocim toate degetele. Daca as fi la prima sarcina in ro as alege cezariana. Am scris mai mult, dar am sters ca nu are sens sa sperii. Dar o asemenea injosire pe care a trebuit sa o suport in cele 3 zile de spitalizare nu mi-a fost dat sa traiesc.Ulterior am vb despre asta cu o tipa care e psiholog si m-am mai linistit.
Asa ca mai aveti timp de gandire si nu va lasati influentate de prejudecati.
Daca as fi acu in ro, as merge ca si la prima sarcina la 2 medici. Pe langa medicul meu, un om deosebit pe care nu il plateam ca la piata, avem asigurare de la servici la Medicovar. Cel mai important lucru este sa fim un pic egoiste si sa ne urmarim interesele ca numanui din sistemul medical nu le pasa.
Hai ca inchei prelegerea mea aici ca sa nu primesc prea multe rosii![]()
Laviana (lbelgiug) Bun venit printre noi, sarcina cat mai vesela si fara valuri la hormoni!
Paflo, ma bucur ca avem medic printre noi. Ce specialitate ai?
Androix, ai scris despre metaclorpramid. Cand si cand putem sa il luam in sarcina. Te intreb, pt ca cccc cu toate ca mi-am promis sa nu ma vait am niste stari de voma ca imi doresc sa le duc la bun sfarsit. Dar, zilnik merg la un curs de 4 ore si nu imi permit nici o secunda sa pierd ceva dar nici sa imi afecteze sarcina. Cum tu mergi la T. stiu ca e un medic bun si nu frizer
asa ca poate ma lamuresti si pe mine, pro si contra.
Spic de grau, nici la mine nu se omoara cu tratamentele de sustinere cu toate ca am o pierdere recenta de sarcina. Nici acid folic nu mi-a prescris. Mi-a dat doar un sirop de la Nestle dar io fac o adevarata cura de acid de cateva luni. Nu produce oricum efecte negative.
10 Saptamani? Hmm..io am fost la 6 mi-a facut analize de secretie si urina+ eco si la 8 mi-a dat carnet cu greutate, tensiune, eco plus m-a golit de ceva sange. Cel putin nu tre sa mai umblu mai stiu io pe unde, medic de familie si imi face ginecologul tot. Ma duc pe 7 din nou.
Cat despre ridicat, incearca sa nu te mai stresezi dar nici sa nu le mai ridici. sau prelucreaza-le pe rand si micsorezi riscul.
Sarcine usoare!
Vali5 spune:
Buna mamicilor!
Nu prea am scris pana acum pe forum pt ca sunt noua "in domeniu". Eu sunt Valentina din Constanta, am 24 ani si suuuuper fericita ca in luna mai voi avea un bebe
. Am citit acum tot acest topic si am regasit la voi multe din starile pe care le am: sani de expus in Playboy, dar cumplit de durerosi, imi este ingrozitor de somn - daca m-ar lasa lumea in pace as dormi non-stop (sotul meu este ingrijorat, zice ca nu este normal somnul asta), am avut si stari de greata vreo 2 saptamani, nu am nici cel mai mic chef de
, senzatie de lesin (asta din cauza lipsei mari de calciu de care sufar de cand ma stiu), uneori imi vine sa plang din senin (si plang de parca s-a daramat cerul pe mine de necazuri) si... cam astea ar fi simptomele. Dar nu ma descurajez nici o clipa, imi doresc atat de tare acest copil!
Ieri mi-au iesit analizele de sange si urina si sunt un pic ingrijorata (de abia maine ma duc la medic pt "interpretare"): la Toxoplasma Gondii IgG (test ELISA) mi-a iesit pozitiv cu o valoare de 324,2 (pozitiv >9, negativ <6). Nu m-am documentat foarte bine despre acest lucru, dar stiu ca nu este bine. A mai avut vreuna din voi asa ceva?
Nu mai scriu mai mult ca nu vreau sa va plictisesc.
Va doresc sarcina usoara la toate!
Valentina
11+
spic de grau spune:
Vad ca va intrebati cum sa nasteti.
Eu pe David (2.5ani), l-am nascut prin cezarina in urgenta. Pot spune ca am simtit si cam cum e cu nasterea naturala (m-am chinuit 3 ore sa-l nasc), si am si cezariana.
Ce va pot spune... La mine epidurala a tinut pana in momentul in care am inceput sa imping. Apoi, aveam impresia ca iese cu un rinichi.
Apoi, ptr ca pulsul lui Dav scadea, m-au bagat in sala. Nu voi uita sentimentul, cnd am vazut toate oglinzile deasupra mea.Mi-era atat de frig ca se scutura masa cu mine. Cred ca de fapt era si tremur nervos.
Dupa operatie, m-au lasat singura cu David, dormea mititelul in incubator (l-am nascut prematur, avea 2.4kg). Am avut epidurala mentinuta inca 24h dupa nastere. In plus am avut analgezice prin perfuzie. Eram zombi. Nu stiu ce am vorbit si cu cine am vorbit
.
M-am ridicat din pat dupa 2 zile. Am avut noroc cu infirmierele care m-au spalat, pieptanat.. Aici e altceva decat in RO.
Acum - cnd va fi sa nasteti, trebuie sa luati decizia cea mai buna. O operatie ramane pana la urma o operatie.
In legatura cu calendarul chinezesc. Am testat ptr bebe din burtica - si cica ar fi fetita. Am testat ptr David, si mi-a confirmat
ca e baietel! Sa zic: iupiiii?!![]()
Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.
lbelciug spune:
Fetele,
ma bucur ca m-ati primit in grupul vostru (unde de altfel sper sa si raman)!
mica0307, nu m-am grabit.
Pur si simplu s-a intamplat, eu eram 100% convinsa ca nu pot ramane gravida decat cu tratament. Matei are acum 1 an si 8 luni. Sa stii ca initial si mie mi-o recomandase cineva pe Mehihan, dar personal nu mi-a placut modul ei de comunicare cu ocazia unui consult mai vechi. Oricum am inteles ca e buna dpdv profesional, insa eu consider ca trebuie mai mult decat atat. Am reusit sa fac programare la eco si consultatie la dr Anca Constantin la CMU Unirii dar abia peste 2 saptamani!
Avantajul e ca aceasta doctora face si eco, spre deosebire de Melihan. Spune-mi te rog, ce analize ti-a dat M. sa faci? Cum ti s-a parut ca medic?
Didi, multumesc pentru welcome!
Si eu sunt nasterea naturala, eu am trecut prin asa ceva FARA epidurala. Nu a fost chiar atat de groaznic. Mai tare ma sperie taietura, caci din pacate am si 2 operatii la activ. 
Ma bucur ca pana in mom de fata n-am nici un simptom jenant, ci doar o stare de rau daca nu mananc cand trebuie.
Ce-i drept la prima sarcina greturile au aparut prin sapt. 8, sper ca acum sa le SKIP, caci mi-ar fi tare greu mai ales ca cineva ma ia de fresh seara cand ajung acasa. 
Haha, spic_de_grau sa stii ca si mie tot asa mi-a prezis calendarul chinezesc: baiat la anteriorul si fata acum! Ce-o vrea D-zeu, dar parca mi-as dori pereche, desi nici baiat n-ar fi rau caci am experienta si in plus nazdravanii de acelasi sex s-ar juca frumos impreuna.
Dar, sanatosi sa fie!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
mica0307 spune:
Liviana si Dr. Bechir face ecografie. Trebuie insa sa te programezi la ea, daca vrei si ecografie, dimineata pana in ora 12. Mi-a dat analize de sange si de urina. Nu stiu sa iti spun exact ce. In plus m-a trimis si la Fundeni la Dr. Uscatescu pentru probleme de coagularea sangelui.
Ca dr este f ok. Insa ca om
.Este foarte rece si necomunicativa. Asta este si motivul pentru care mai merg si la alt ginecolog - dr. Irina Pacu
Mica
9+
lbelciug spune:
Mica, am inteles. Totusi, de ce nu alegi alt medic de la CMU daca esti arondata la ei? Dr. Irina Pacu de unde e?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
piticasigogosica spune:
Bun venit Vali 5
Mai fetelor dar vad ca cele cu un copil,facem pereche conform "ghicitorii" asteaia.
Sotul meu a mustacit asa fericit cand i-am zis ca a iesit baiat,dar eu parca tot fetita asa vrea,vorba cuiva parca stiu cum e si doua fetizeeee 
dar cum vrea Dumnezeu,ca el ni-i da!
poze
Iri si Iris