Mamici de sept-oct 2006 (86)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns microbu spune:

FELICITARIMamilili, Sybille si Tanima !!!

Sandra si gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bychi spune:

Felicitari noilor mamici si nastere usoara celor care mai au atat de putin!

Nu am apucat sa intru aici dupa nastere, nu sunt la curent cu ce ati scris dar trebuie sa ma pun la punct.
Noisuntem tare bine! Bb e foarte mancacios, doarme mult, are colicii fff rezonabili; nici nu simti ca ai copil mic in casa.
Fratele lui l-a accetat fara nici o urma de gelozie, ne ajuta mult la baita, la plimbare... e tare fain!
La venirea din maternitate am avut oaresce probleme cu alaptatul ca era obisnuit cu biberonul de noapte si nu mai voia sa pape de la mine, dar dupa vreo 3 zile a cedat si s-a conformat.
Mai revin dimineata!

Bychi, Tiberiu (28 iul 2003) si Theodor (01 oct 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Microbu,

Foarte frumos ai nascut,esti o norocosa va felicit pe amandoua!

Si la mine sanul stang este in pana,am intrebat si mi s-a spus sa o pun pe pititca la sanul stang cand incep sa-i dau de mancare cat mai des.
Mi s-a mai spus sa nu dorm pe san adica pe o parte sau pe burta deoarece presiunea pe canalele galactoferice ajuta la oprirea lactatiei.

Eu ma mulg des la sanul stang si am inceput sa ma lapte iar dar nu ca la celalalt,zici ca e "jumbo san"cand i-i dau sa manance iese jetul singur nu mai este nevoie sa mulga ea!!
Mai nasol e cu asimetria,se vede urat unu mic si uscat celalalt mare si umflat

quote:
Originally posted by microbu

Buna seara!

Si eu am folosit Tobrex pt ochisori timp de 5zile din cauza unei secretii dar nu a trecut de tot. Nu stiu daca sa opresc sau nu tratamentul.
In legatura cu ceaiul, am dat fetei 2 zile Babycalm cum mi-a zis pediatra si s-a constipat. De azi am inceput cu Babydrink si astept sa vad reactii. Constipatia nu i-a trecut, ii pun 1/2 supozitor cu glicerina si asa face KK.
Suzeta nu o accepta, desi incerc sa o pacalesc macar cat timp o schimb ca trezeste tot blocul .
De ieri incercam sa papam numai san, rar ii mai fac si Humana daca tipa prea tare cand o pun la san. Lapte inca nu am destul si din cauza asta se trezeste la 1h 1/2 max de foame.
Colicii nu ne mai chinuie prea tare de cand luam Sab Simplex, dar o pun pe burtica cand o doare sau ii pun comprese calde.
Intrebare: Cum sa fac sa am lapte si in sanul stang??? Ea nu are rabdare sa traga pt ca la muls vad max 3picaturi in 1/2 ora. Am facut masaj pt noduli si vad ca e mai bine, am inceut sa iau Galactogil si nimik. E rau sa alaptez dintr-un singur san???

Gety si pitica mea ar sta nonstop cu tzatza in gura si ii place sa se mozoleasca pe toata fata cu laptic, e asa scumpa ...

Sandra si gargarita

Ionica Mama de Sophia 06 septembrie2006
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica/pictures

Mergi la inceput

Si pt ca pitica doarme sa va povestesc cum am nascut...

Luni 9oct ora 9.00 am mers la spital pregatita moral pt inducere. Contractiile erau ca de obicei, dureri f rar si cam atat. Ma consulta si-mi spune ca am colul tot INCHIS dar ca ma interneaza si sa ma inarmez cu rabdare ca nasc spre dimineata . Ma duce in sala de travaliu unde am dat peste o tigancusa de 14-15ani care urla de mama focului si asa a facut pana la 2 dimineata . Eu, nimik. Mi se face o injectie cu calciu, ma consulta pe la si zice ca ca va fi un travaliu luuuuuung, dilatatie 0. Nu a vrut sa ma forteze prea tare ca i s-a parut ca e mai mare pitica cam de 3800g-4000g. Monitorizari, perfuzii, calciu, scobutil si tigancusa mea tipa de mama focului. Am stat intr-un stres maxim, am citit toate revistele pe care le aveam la mine, am dat la telefoane si sms-uri ca sigur dau faliment . Fiind in sala de travaliu nu l-au lasat pe sotul meu sa vina decat o data la mine pt 3minute. Dar am iesit eu si m-am plimbat decat sa stau acolo degeaba. Pe la 17 ma consulta iar si zice dilatatie 2, peste o ora facem epidurala. In timpul consultului mi s-au rupt si membranele fara sa fie nevoie de interventia dr. OK, s-a terminat cu plimbatul si ma intorc in tipetele tigancusei...Deci la 18 vine anestezista, ma chinuie cu vreo 7 intepaturi in loc de una, imi da vestea minunata ca nu prind varsta de 40ani fara discopatie si merg inapoi in pat sa astept cuminte in timp ce mi se facea prima doza de anestezic...Pana acum erau contractii destule dar nu dureroase toate. Trec orele si mai greu, ma plictisisem si ma luase o durere de cap groaznica din cauza tipetelor pe care le auzeam in stanga-dreapta. Eu nu aveam nici o durere, inca. Mi se face cate o doza de anestezic la fiecare ora, deci nu simteam NIMIC. Pe la 22 a intrat anestezista intr-o operatie de urgenta si a intarzita cam 20min cu doza, timp in care m-am "bucurat" si eu de durerile nasterii (suportabile la dilatatie 4). Se face 12 noaptea si iar ma consulta, dilatatie 6. Imi sun sotul si ii dau minunata veste ca noaptea si-o petrece in spital. Dureri 0. se minunau medicii si asistentele de mine ca citeam Unica in loc sa urlu . Pe la 3 jumate inca o doza de anestezic apoi consult, dilatatie 9 !!!!! Vine moasa si ma pune sa imping de 4-5 ori pana vede capul bebelinei. Sus pe masa la ora 4 si din 3 contactii si 6-7 impingeri la 4.10 iese MINUNEA vietii mele, frumoasa si iubita mea .
Detaliu important: in timp ce asteptam prima contractie imi spune dr ca dincolo se "echipeaza" sotul meu care vroia sa asiste la nastere. ma sochez definitiv de am ratat si contractia , vine sotul si-mi pune mana pe frunte. OK acum eram "apta" de impins. Aici e prima poza facuta de tati in sala de nasteri . Cum de a asistat? La indemnul dr care stia oarecum de problemele noastre din ultimul timp si ca un fel de "iarta-ma pt tot".
Apoi m-a cusut si dupa ce am epuizat toate bancurile m-am intors in pat, abia pe la 8 dimineata m-au dus in salon. Nici aici nu aveam stare sa stau, m-am dus sa cer bebelina de 3 ori, abia pe la 13 mi-au adus-o. Si de aici incepe viata mea de mamica .
Concluzia? TRAIASCA EPIDURALA CA NU AM SIMTIT NIMIC, NICI CEA MAI MICA DURERE.

Sper ca nu v-ati pierdut rabdarea citind, dar asa a fost travaliul meu luuuung si plictisitor .

Sandra si gargarita

Mergi la inceput

Voi cat timp ati purtat centura? Noaptea o scoteati sau nu?

Avem poze noi.

Sandra si gargarita

Mergi la inceput

Doamne Dumnezeule,

INNI unde ai gasit acest mesaj atat de trist?

Imi plange sufletul de tristezte, nu pot sa cred ,ma duc sa o vad pe pitica,m-am oprit pentru un minut de reculegere pentru ingerasul blond si mamica fara ramasa fara suflet.

Trist,prea trist sa mai continui noaptea pe forum......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Bai ce presimtiri am avut ?...Sybille si MamiLili au nascut aproximativ in acelasi timp.
Hi hi....mamicilor care aveti copii balante...asta e una din puterile zodiei. Nu glumesc. De multe ori mi s-a intamplat sa ma gandesc la ceva si sa se indeplineasca. Si am mai intalnit fenomenul la alte balante

Sybille felicitari si sa fii fericita alaturi de Vladimir si Ronan.

Carmen...merci ...este scumpica, asa e, dar sa stii ca am ramas cu gandul la ochii tai si ai lui Iustin. Chiar ma uitam ieri pe pozele voastre si...iarasi mi s-au pironit ochii pe poza aia...Stiu cat mi-am dorit in perioada sarcinii sa iasa asa...si ..nimic...oricum..sanse erau prea putine. Dar nu-mi pare rau. Poate la baietel va fi cu mai mult noroc.

Poze
Poze Ami

Inni... mamica de Ami (29.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Felicitari MamiLili, Sybille, refacere rapida si mult laptic sa aveti!

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze 1, poze 2

Mergi la inceput

Am Simptome de meningita la nou-nascuti si la copiii mai mici de 2 ani

Plans ce nu poate fi calmat
Refuzul hranei
Agitatie sau, din contra, somnolenta
Iritabilitate
Varsaturi
Convulsii
Atentie:
Copiii mai mici de 2 ani nu au manifestari specifice meningitei, deci boala poate fi usor confundata cu o raceala sau o indispozitie Este deci foarte important sa cereti saftul medicului la cea mai mica banuiala.

Simptome de meningita la copiii mai mari de 2 ani

Febra mare
Cefalee
Greturi si varsaturi
Fotofobie (il deranjeaza lumina)
Gatul intepenit
Apare durere la incercarea de a apropia barbia de piept
Scaderea poftei de mancare
Sete
Somnolenta pronuntata
Ameteala si stare de confuzie
gasit simptomele meningitei:

Mie imie este tare frica cu epidemiile astea ciudate,brrrrr abia astept sa ne mutam in Germania in februarie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Sandra ce frumoasa este fetita ta. E tare dulcica. Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa. Uitandu-ma la pozele tale mi s-a facut dor de zbenguita mea, care acum doarme. Abia astept sa se scoale..la 3 ..sa o tin in brate.

Poze
Poze Ami

Inni... mamica de Ami (29.08.2006)

Mergi la inceput