De ce mi se "lasa" eclerele?

De ce mi se "lasa" eclerele? | Autor: monica-elizabet

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
am incercat de cateva ori urmatoarea reteta de eclere:
1 cana apa
1 cana faina
1/2 cana ulei
un "praf" de sare
1 linguritza praf de copt
4 oua
am pus la fiert apa, uleiul si sarea, cand a dat in clocot am pus faina si am mixat, apoi am lasat sa se racoreasca si am adaugat pe rand ouale.
cuptorul l-am incalzit dinainte, cresc asa de frumos in cuptor(nu deschid usa de la cuptor fiindca stiu ca "dau inapoi")le las aproximativ 10 min la foc mare...dar cand le scot din tava parca zici ca le intep cu acul si raman fara aer...
reteta o am de la prietena mea si ei ii ies super...oare ce gresesc?
am facut de cateva ori dar de fiecare data am fost obligata sa folosesc 2 cosuletze ca sa pot face 1 ecler...nimeni nu si-a dat seama dar totusi...as vrea sa-mi iasa klumea
aveti cumva vreo reteta care iese garantat?
numai bine


monica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamescu spune:

Buna!
Eu fac eclere destul de rar:de vreo 9-10 ori pe an,cel mai des de zile mari.Folosesc o reteta care nu contine praf de copt si se specifica faptul ca e de preferat untul in locul uleiului.Dar,cand nu am destul unt sau de cand am aflat ca pustiul meu e alergic la unt(oricare ar fi el)il amestec cu ulei si tot ies bune.Am aflat ca nu trebuie decat sa se infierbante foarte putin amestecul uleios,caci ,altfel se lasa la cuptor.La mine nu s-au lasat niciodata,dar am respectat intocmai ce ti-am zis.Eu fac mai des choux-uri umplute(stiu ca nu e termenul corect dar altul nu am gasit de cati ani fac ) cu diverse alimente,in special combinatiile pt bere sau cele pt vin rosu.Le fac rotunde ,unele foarte mici,altele mai mari si le umplu cu:ciuperci calite cu sau fara afumatura;branza proaspata sau alt fel;pate de orice fel;peste afumat sau nu,etc.Am o groaza de combinatii pentru diverse gusturi.Iar pe cele care le fac dulci si vreau sa iasa mai dietetice,le fac crema de fructe cu branza si iaurt,gelatina si le stropesc doar cu ciocolata dupa ce le-am asezat pe platou.Pe celelate le ornez pe ele insele cu boia sau platoul ,castronul respectiv.
Iti urez succes!Mai vorbim!


Binecuvantata cu suflet pereche-R. si cu un scop luminat in viata-Tomas Cristian,asteptand un bebelus in ianuarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

parerea mea e ca le scoti prea repede, daca zici ca iti cresc frumos si ti se umfla si apoi se lasa numai cand le scoti inseamna ca nu sunt calumea facut pe dinauntru, incearca sa le lasi putin mai mult la cuptor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

..si eu zic la fel, eventual micsoreaza focul si lasa-le inca vreo 2/3 minute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

da, dar totusi ele sunt facute bine pe "talpa" daca le-as mai lasa s-ar arde
daca aveti si alte retete pls donati si la mine una
multumesc anticipat

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mie mi se mai intampla, unele din motivele descoperite: oole sunt mari, atunci pun cu una in minus; cuptorul nu e la 200 grade (trebuiesc la 200 grade lasate macar 10 minute, iar apoi la foc mai mic); mi se par maronii, dar pe dinauntru nu sunt crocante deloc, raman necoapte, tot din cauza de cuptor lasat la treapta mare mai mult timp ...
Eu folosesc urmatoarea reteta ( reteta scrisa de Angelique pe culi):
"120 ml lapte cu 100 ml apa ,un strop de sare si 125 g unt
1 lingura de zahar iar cand a fiert ,am stins focul si am adaugat 5 linguri 1/2 de faina ,mestecand incontinuu
cand s-a racit aluatul am pus 4 oua ,pe rand mestecand ,pana s-au incorporat bine ,dupa care am pus aluatul in tava formand bastonase de 4-5 cm groase cam 2 cm" le coc 10 minute la 200 g, cuprot preincalzit klumea si le mai las la 170 grade pana devin maronii ... cand cred ca sunt gata scot una sa vad cum e pe dinauntru.



Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

cuptorul sa fie fierbinte cand le pui la cuptor si apoi scazi focul la 200 grade si nu mai deschizi deloc cuptorul pana la sf, daca ti se prind de tava pune hartie de cuptor in tava eventual, oricum 10 min mi se pare f putin sa le lasi la cuptor.
e focul prea mare, ti se fac(ard) pe dinafara dar pe dinauntru nu sunt facute calumea de aia ti se lasa.daca zici ca-ti cresc fain inseamna ca reteta ta e f buna dar nu le coci cum trebuie la cuptor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

eu fac asa:

-cuptorul sa fie fierbinte
-focul sa fie tare
-nu deschid aragazul in timpul coacerii



Prajituri


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

gata fetelor asa o sa fac cand le termin pe-astea de le-am facut acum ma apuc de altelecare sper sa iasa bune
multumesc mult de sfaturi

monica

Mergi la inceput