Sezatoarea canadiana (52)
Raspunsuri - Pagina 20
Ira spune:
Moama, da' stiu ca la vacantele/planurile voastre v-ati fi tras 2 case de caciula . Multumesc pentru site, o sa ma informez indeaproape.
Doamneee, ce vreme afara, de emigrat in Bora-Bora, nu alta !
Fetele, am terminat primul meu roman in franceza, Codul Da Vinci. L-am inceput in august, mai aveam putin si-l terminam pe lumea aialanta. Voi cum va descurcati cu cititul de beletristica in Canada ?
Denisam spune:
Salutare,
A venit si noi azi noapte dela calgary, f. fain, mai ales lal banff-rocky mountains unde a stat 2 ziel si am avzut tot si nu-tzi vine s apleci de aoclo, dc mai si schiezi, chiar ca putem spune- ce frumoasa e tzara adoptiva.
Laura- bafta cu totul si sarcina usoara, d cvrei ajutor, scrie-mi un PM.
Ira- oi avem o casa cu 3 bedr de 1700 sf in misssissauga linga toronto si un cottage la 2h de toronto, dc vrei mai multe info, da-mi pm si itzi spun tot. Nu simtzim costul mortgage-ului,prima casa e achitata deja si la cottage am pus downpayment mare, noi din 2002 ne-am apucat de luat prima casa si de cottage anul asta, dar sotul meu are afacerea proprie, el centreaza, el da cu capul- nu angajatzi, doar contabila- nevasta
legat de calatorii- noi am avzut caraibe-dominciana de 2 ori-fain,cuba-nu se merita,mexic-cozumel si maya riviera-super,aruba-exxceptzional, grecia- santorini si cu creta si cu turul greciei, europa- frantza, germania, olanda, luxemburg,austria, ungaria, cehia, si urmeaza- Londra cumnatzii, cu scandinavia- mai ales norvegia si danemarca, apoi coboramla ITALIA SI SPANIA, mainou ar fi si portugalia pe lista si ne vom muta apoi spre maldive, japonia, hawaii, australia si noua zeelanda-lapensie, adica dupa 50 ani cred,si cuthailand asi alte tari asiatice.IArasi e mult de scris si nu cred ca inetreseaza pe toata lumea,. pe PM- cu cea mai mare placere!
Pupicei la toata lumea si o saptamina buna!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/sdenisam/album?.dir=/3843re2
Astea is poze noi si mai e un alt album cu calgary!
Denisa
Denisa ');si Emma Andreea (17 Ian.2006)
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!
nelia spune:
Ira, tocmai ma pregateam sa te felicit: am crezut ca primul tau roman de scris... in franceza, deja ma intrebam cite ai in romaneste!?!
Denisam, oau! M-ai dat gata! Si cu pozele din Calgary, dar si cu locurile pe unde ati calatorit! Cred ca in afara de sanatatea copiilor si a noastra, sa calatorim este dorinta noastra cea mai arzatoare. Bravo voua!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
laurajr spune:
Denisam, ma bucur ca v-ati distrat bine in mini-vacanta ! Ema cum s-a simtit ? Noi am fost ieri la Mississauga la Erin Mills Mall si am luat pana la urma un carutz pt bb ( 4*4, SUV ) sa ne mai si mutam saptamana asta si sa ne aranjam si pe urma ne apucam de nastere . Am urmat sfaturile tale si m-am inscirs pe cele 2 site-uri date de tine, sunt si eu curioasa, mai ales de revistutze si oferte .
Danutza 76, ai sa te simti ca acasa in Kitchener, noi stam aici din iunie anul trecut si ne place . Timisoreni de-ai tai sunt garla,mii cred, sunt cam 10 mii de romani in zona si ardelenii conduc detasat in top .Daca ai intrebari, shoot !!!
Ira, in ceea ce priveste investitiile imobiliare, ma risc eu sa-ti raspund ; cand am ramas insarcinata, am ajuns la concluzia ca spatiul in care stam cu chirie e prea mic si ne-ar trebui ceva mai mare...ca sa inchiriem un apartament mai mare, ne ajungea cam 900 cad , asa ca am preferat sa ne luam un town-house ( dar care are doar o latura comuna cu un vecin, cu celallat ne invecinam doar cu garajul ), intr-o zona linistita si plina de verdeata . Casutza e destul de incapatoare, cu 3 dormitoare, 3 bai, basement, bucatarie si living, garaj si ne costa intr-adevar, cateva sute de dolari in plus dar e casutza noastra . Am calculat ca-n cele 14 luni state cu chirie am platit numai pe chirie, fara facturi la utilitati , 10 mii cad, bani pe care nu-i mai recuperezi .
Eu sunt pt investitii imob si aici si-n Ro , ca e bine sa fii proprietar . Bine-nteles, noua ne e mai usor ca stam intr-un oras mult mai mic comparativ cu Montreal, unde-mi inchipui ca sunt niste preturi....
In ceeea ce priveste calatoriile, vara asta eu nu am avut concediu fiind si incepatoare la serv, si insarcinata, mi-am pastrat zilele dar in fiecare we am fost undeva, la un lac, la un oras nou si nu am simtit lipsa concediului . Vara viitoare voi merge 2 luni in Ro cu copiii ( profit ca sunt in CM ) si voi merge cu sotul si fetita mai mare in Grecia sau Croatia, cu niste prieteni . Cat despre destinatiile exotice, ma rog sa mai traiasca Castro pana in martie 2008, cand avem planificat un sejur acolo , ca daca el moare si vin americanii, prturile vor creste prea mult pt noi .
E frumos intr-adevarsa traiesti fara rate la banca, dar parca sa te muti cu traista in bat, sa n-ai un loc al tau...ideea e sa-ti iei o casa care sa-ti placa , nu prea scumpa , sa te cocosesti platind la ea, ca sa mai ai bani si de distractii . Acum ca vine iarna, ia familia si mergeti la open-house-uri, la model homes si va faceti o idee .
Cat despre citit in beletristica, eu acasa eram mare fan Stephen King si aici am constatat cu mandrie ca-l pot citi in original ca si Grisham sau Koontz . Am inceput cu Sidney Sheldon si Sandra Brown sa-mi exersez creierasul si apoi am progresat . Dar de abia astept sa-mi aduc un geamantan de carti de acasa !!!!
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 34 sapt si Ioana Nazdravana
andreea-ana spune:
Danuta 76;
vad ca laurajr ti-a raspuns deja vis-a-vis de Kitchener, eu stau aici de un an jumate cred pus cap la coada si am stat in Toronto vreo 7 ani, dar eu sincer zic ptr inceput merita sa te duci intr-un oras mai mare, sant mai multe posibilitati si oportunitati ptr angajare.....Kitchener este un oras mic si destul de conservator....ma rog fiecare are pareri diferite, eu ti-am spus-o pe a mea.
Succes,
Andreea
Andreea si Anaïs
http://community.webshots.com/user/andreeaana
http://community.webshots.com/user/anais20032604
sofronica spune:
Danutza 76,
Si eu locuiesc de 2 ani si un pic in Kitchener si imi place foarte mult, ma simt mai acasa aici....Am in schimb si prieteni carora nu le place zona asa ca parerile sunt impartite. Ai sa vezi cand ai sa ajungi aici. Parerea mea e ca merita sa vii aici daca ai prieteni sau rude care sa te ajute la inceput. Daca nu iti place sau iti gasesti un job in alta parte te poti muta pe urma, nu e mare lucru mai ales daca nu ai copii.
Cat despre gasit de job, cred ca este la fel de greu/usor in Kitchener ca si in Toronto....conteaza f mult daca ai pe cineva care sa te recomande pe un job.
Sa ajungeti cu bine si totul va fi ok pana la urma.
Cami
gabid spune:
Stie cineva in Montreal-Laval un dr pediatru roman de preferinta la care sa imi inscriu fata?
Moni are pe picior un hemangiom si dr de la Medsana(la medicale) mi-au recomandat sa fie urmarit atent in Canada.
Am fost la CSLC si trebuie sa-i fac 3 vaccinuri lui Moni care nu se faceau in Romania.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabid_2001/my_photos
Gabi si Moni 15.10.2001
gabid spune:
quote:
Originally posted by pmihaela
Fetele, vreau sa va intreb si eu ceva.
Pe noi ne bate gandul sa emigram in Canada, dar ne retine ceva. Noi vrem sa facem bebe, si tot incercam de ceva timp si nu reusim, poate in final vom face FIV, nu stim inca,pentru ca asta costa ceva...
Poate imi spuneti voi cum sta treaba pe-acolo, vis-a-vis de inseminari, eventual FIV, ca eu am inteles ca e mult mai scump ca in Romania. Si in general serviciile medicale. Bineinteles la costuri ma refer in primul rand, apoi si la timp si sanse de reusita, poate a facut cineva. Deja avem o varsta... si daca mai stam cativa ani acolo pana sa "ne apucam de treaba", mai si costa cine stie cat, si probabil nu vom avea bani o perioada, deja cam trece timpul...
Va multumesc si astept un raspuns de la voi...
Eu m-am interesat.In Montreal ajunge 5000 cad...Moni este un FIV de Medsana-Bucuresti-Romania...poate ne ajuta Dumnezeu sa face si unul de Canada.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabid_2001/my_photos
Gabi si Moni 15.10.2001
arturicii spune:
Gabi,
poti sa imi spui te rog ce vaccinuri ti-au recomandat?
Mie imi scuzati va rog absenta dar e...motivata. De duminica de cand am primit CD-ul cu teste (Emilly) nu mai am stare si le fac de cateva ori/zi...
Dar imi revin curand!
Cricor spune:
Sa-mi dau si eu cu parerea despre Kitchiner, ce daca nu stau acolo :
Eu am fost doar in vizita si sincer, sincer nu mi-a placut. Mi se pare extrem de mic si usor anost (scuze). Am cunoscut insa doua fete de acolo carora le place foarte mult si mi-au zis ca parerea lor este ca-i orasul perfect sa-ti cresti copii.
Noi stam in Toronto si-mi place. Nu mi se pare mare, nu mi se pare aglomerat (noi venim din Bucuresti), e drept ca n-am treaba cu downtown-ul si nici cu autobuzele.