Sezatoarea canadiana (52)
Raspunsuri - Pagina 19
Ira spune:
Oooooof, je suis plus capable
Stiu ca am promis ca sun, ca ma duc la Nelia, ca fac, ca dreg, dar astazi mi-am terminat de pregatit lectiile dupa 13h, am dat de mancare Sofiei, culcat-o, apoi a trebuit sa studiez ceva la vioara, sa spal, sa fac o friptura, sa frec baia, sa strang dupa avalansa de jucarii a Sofiei. Initial ma pregatisem pt. o zi de rasfat, dar n-am putut sa m-abtin sa le las pe toate varza. Imi cer scuze tuturor celor carora le promisesem telefoane, efectiv nu am timp de absolut nimic. Acum am de strans prin bucatarie + sa fac baia Sofiei si sa citim toti povestile de culcare. Dac-apuc si eu sa vad un film cu Sibin in brate, sa zic merci.
Nelia, si eu am facut ordine in dulapuri si haine. Am reusit sa strang o sacosa de lucruri pt. Tudora, dar sa nu te astepti la cine stie ce, ca Sofie avusese si lucruri un pic mai maricele care abia acum ii vin bine.
Sor-mea imi trimite poze din Florida, pe acolo a ajuns, era in costum de baie in ocean, cand i-am zis ca p-aici a dat zapada nu putea sa creada, efectiv. Poate-o da domnu' sa-si gaseasca freun american, sa ma ia si pe mine in vacante la caldura.
Azi am avut prima lectie de pian a Sofiei. Atata m-a batut la cap incat am cedat. Am invatat-o sa gaseasca toate notele de do de pe pian (nota din stanga seriei de 2 clape negre) si acum e capabila sa cante do re mi fa sol cu toate degetelele, cand a vazut-o Sibi cum canta cu manutele acelea mici de aproape 4 ani, i-au dat lacrimile, i-a facut si poze. Cu manutza stanga a fost mai problema, ca succesiunea gamei se intampla exact invers, si-i venea greu sa priceapa ordinea inversa a degetelor (54321 - fata de 12345 la dreapta). Apoi mi-a zis ca ei ii vorbeste pianul, ca ii spune do re mi fa sol cand ea apasa pe clape. Ca s-o provoc, am cantat ordinea inversa a gamei si am ramas socata, mi-a zis ca pianul i-a spus sol fa mi re do.
Oricum, eu daca e s-o initiez in lumea muzicii cu ajutorul pianului, fiind mai simplu de digerat pt. cei mici, de continuat o sa continui cu vioara, care e un instrument cu potential mult mai mare si mai putin abordabil, iti ofera si mult mai multe oportunitati (orchestre, grupuri de muzica de camera, de muzica populara, traditionala, etc.). Sper sa iubeasca muzica, pt. ca mie aceasta meserie mi-a adus si imi aduce incca satisfactii inestimabile.
Va urez o seara placuta si inca o data scuze pt. lipsa de timp. Nici la cei de la Brick n-am putut sa sun. Da si cand i-oi suna, cred ca o sa-mi fabrice canapelele alea in 3 secunde.
nelia spune:
Bine ca nu ati venit, ca eu inca nu am terminat de strins, tot cu rufele in mijlocul casei stau. Dar ma consolez ca macar de copii m-am ocupat, daca ele sint fericite si eu sint la fel. Casa... astept sa am bani, sa platim o menajera! Acum urmeaza mincare, baie, poveste si somn. Abia dupa 21.30 daca mai apuc sa fac ceva, totul este sa ma mai tina puterile.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
ange spune:
ira,daca stiam ca esti acasa si nu te deranjez treceam pe la tine astazi sa dai o cafea ca am fost langa tine la 2 pasi toata ziua,la spital la St.Juif(pt. cursul de prim ajutor de la 9 la 17)...
Altadata
oana,semnez pt."sourismini".si "gusti"iarsi este o firma de calitate in special pt. compleurile de iarna.Chiar la cursul de astazi (de prim ajutor) ne-a vorbit mult despre degeraturile la copii.Am vazut niste manute,obrajori si picioruse degerate(in foto evident) de nu va pot relata
Cel care ne-a predat cursul daca nu ne-a repetat de 100 de ori ca ar fi bine direct sua indirect sa le vorbim parintilor(in gradinite) despre utilitatea hainutelor de calitate (de iarna).Cum iernile in Canada sunt dure si lungi si cum aici in gradinite sau service de garde copii ies obligatoriu afara pana la -10 gr.pt. o perioada destul de lunga,parerea mea este ca ar trebui sa uitam de "wal mart" sau "zelers" cel putin pt. costumele de iarna...
Apropo,le-ati cumparat copiilor vostrii compleurile de iarna? eu nu inca si tot vad ca ne ameninta zapada
sa aveti o sapt. frumoasa
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
Ira spune:
Nelia, apai daca nu m-astepti cu covoru' rosh, io nu vin.
Cami, ar fi trebuit sa suni, oricum nu ne-am mai vazut de vreo luna, sau 2 ? De fapt cu nimeni nu m-am mai vazut, nici cu Sibin macar....el acum asteapta ziua Maiei, m-a intrebat de 3 ori.
Carmen77, ce mai faceti voi ? Nu v-am mai vazut de mult. Sibin daduse de-o doamna care i-ar fi recunoscut experienta, numai ca el avand si din Bg si din Ro, ar fi fost complicat sa adune toate documentele. O sa-ti trimit nr pe pm.
Oanagabriela, te inteleg cu vacantele. La urma urmei o viata avem si cand ne luam zborul spre ceruri o facem fara case sau averi. Poate ne povesteti si ceva din vacantele tale, ar fi f interesant de citit. Despre casa, eu mai mult de precautie mi-as cumpara, e bine sa ai casa ta in perspectiva unei pensii linistite si prospere (financiar).
Mihiasiro, in ce limba ai vorbit in Canada ? In engleza sau quebecoise ? Mai povesteste daca ai timp, pe unde ai umblat ? Oricum, nu te baza pe excursia asta intru formarea unei impresii definitive, cica una ar fi sa fii turist si alta emigrant.
Acum alte intrebari : La REER cotizati ? Unde si cum ? Sibin are la job un fond privat de pensii, nu stim daca sa incepem sa cotizam acolo sau la REER. Oana, ai putea sa-mi trimiti, te rog, coordonatele organismului unde cotizezi tu pentru studiile Antoniei ? Merci.
nelia spune:
Covoare rosii, Ira? Imi pare rau, eu nu am decit din alea incolore, deci invizibile... Baaai, e frig! Si rusul de jos se crede in Siberia, nu da drumu' la caldura si pe jos e ghetarie. Eu nu sint adepta covoarelor, dar cind vad ca fetele astea ale mele numai pe jos se joaca si nu stau deloc imbracate sau incaltate cum as vrea eu... mi se face rau. Aveti idee de unde pot lua covoare ieftine... sau gratis?
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
diplodocus spune:
FETELOR, pic si eu ca musca-n lapte la topicul vostru
Da' pe cine sa intreb daca nu pe canadiencele de pe DC?
Am nevoie de informatii pt emigrare in Canada...Poate cineva sa-mi indice niste link-uri sau sa-mi spuna cum a procedat la inceput?
Multumiri anticipate
ange spune:
diplodocus,quebec.ro si montreal.ro pt. partea franceza
bafta!
ira,lasa ca ne vedem in 3 sapt.
danutza76 spune:
Buna fetelor,
ce atmosfera palcuta si tonica gasesc aici la voi. Si noi vom ajunge anul viitor in Canada, prin aprilie mai sper. Destinatia noastra este (90%) Kitchener. Acum cand se apropie momentul plecarii ma cuprinde uneori sentimentul de teama, de nesiguranta si chiar de panica. Citesc ce scrieti voi si ma mai linistesc, vad ca vietile voastre curg normal alaturi de familiile voastre, copii vostrii cu probleme mai mici sau mai marisoare, dar ca in general sunteti bine si pareti multumite. Vi s-a intamplat si voua sa va fie teama de ceea ce ati putea gasi acolo, de cum va fi, daca va veti descurca singuri, doar voi de voi? E normal? Imi vor trece aceste stari? Mi-e teama ca ma vor tine sau ma vor apuca si acolo. Sper sa fie totul bine, sa ne descurcam si sa facem si noi un bebe ca o fi vremea, il facem direct canadian. Stiu ca orice inceput e greu, ca nimic si nimeni nu ne poate garanta nimic dinainte in viata asta. Poate imi dati niste sfaturi sau nu sfaturi, dar invatati-ma cum sa depasesc emotiile in fata unui nou drum care ne sta in fata, teama de necunoscut, de o viata noua, despre o lume noua. De regula sunt o luptatoare, dar nu stiu ce ma apuca de cad in ultima vreme in galeata cu incertitudini si cu ganduri.
Va multumesc mult de tot.
Diplodocus- noi tot procesul pentru emigrare l-am parcurs singuri luand informatiile necesare de pe site-ul Montreal.ro, topicul-Etapele emigrarii, vezi ca acum s-au produs modificari la criteriile de selectie, la documente necesare, te descurci tu odata ce intri pe site. Mult succes.
diplodocus spune:
ANGE si DANUTZA-va multumesc pt sfat
Fug sa vad ce gasesc pe site, si ..cine stie...poate ne vedem in Canada
oanagabriela spune:
Ira,
Uite situl pentru REEP: este un organism fara "but lucrativ", deci nu este o banca sau institutie financiara. Se numeste Canadian Scholarship Trust Foundation, www.cst.org. Noi platim $200 pe luna (de cind Antonia avea 1 an) cu prognoza ca la 18 ani va avea in jur de $90.000 disponibili pentru studii superioare.
Despre calatorii, nu cred ca am timp sa scriu, pe forum mai vin in pauza de prinz (cind nu am perioade f.ocupate la servici) si pe furate acasa...Pe scurt, am facut niste calatorii minunate, pe care le-am organizat singuri (cazarea am gasit-o pe internet, la particulari). Pina acum am vazut 3/4 din Italia, am facut turul Spaniei, Frantei, am fost in Anglia, in Grecia (inclusiv Santorini), in Corsica. Am facut si o croaziera in Caraibe (cind eram insarcinata in 3 luni...). Anul viitor planuim sa mergem in Sicilia si la Roma (unde am fost deja si ne reintoarcem pentru ca este primul oras in topul nostru ). De fiecare data am ales locuri unde sa putem sa petrecem macar o saptamina la mare, deci sudul Europei...
Calatoria cea mai extravaganta la care deocamdata doar visam este o croaziera care include opriri in Insula Pastelui, Machiu Pichiu, poate Galapagos, si la urma Tahiti (Bora-Bora...).
In concluzie, cel mai important lucru pe care l-am cistigat prin emigrare este dreptul de a visa si de a ne indeplini visele (chair daca nu pe toate ).