Sezatoarea canadiana (52)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ioana, nu, nu a sunat deloc acru mesajul tau. Dar cind am intrebat, nu m-am gindit, de cind te tot citesc imi spun in gind uite ce tare e, singura cu doi gemeni aici, tatal era inexistent in mintea mea, dar cind ai scris ca v-a condus la aeroport, mi-a iesit si intrebarea din gurita. Apoi, cind am citit raspunsul tau, m-am intors si am citit si mesajul meu, si mi s-a parut un pic... nepotrivit! Si mie mi-ar facea placere sa ne intilnim, cred ca esti o persoana demna de cunoscut. Dar cu intilnirile in Montreal e mai greut, fetele stiu de ce...

Ira, miine sint acasa dupa ora 3. Dimineata mergem la biblioteca si la 2 are Agata cursul de salsa. Asa ca, si miine plec dimineata si vin dupa-amiaza! Astazi am plecat la 9.30 si ne-am intors la 5! Am haine ramase de la Agata, dar sint mai mult de vara, nu stiu de ce. Dar te uiti prin ele si iei ce crezi ca iti foloseste. Tocmai la capitolul asta sint: sortat haine. Am un maldar de haine in mijlocul casei si tot probez, sortez, sa vad ce am si ce trebuie sa le mai iau.

Si daca tot veni vorba de magazine. Haine de iarna - am ales pina la urma Sport experts. La inceput ziceam ca e magazin scump, ca nu merita, dar pina la urma am ajuns la concluzia ca sintem prea saraci ca sa nu fim si fuduli. Nu e un magazin de buzunarul nostru, dar i-am luat Agatei un costum de iarna anul trecut de acolo, de care am fost si sint inca supermultumita: e usor, subtire, se poate juca in el, nu transpira, in schimb e foarte calduros, o imbrac doar cu o pereche de strampi si o bluza. Era 250$, dar l-am gasit la reducere cu vreo 185. Apoi si-a luat sotul o geaca, i-am luat si Tudorei ceva si mi se pare ca pina la urma merita sa dai banii astia. Acum Agata mai are nevoie de inca unul, de tavaleala, pe asta il voi lua din Winners. Incaltaminte, cum am mai spus, le iau din Yellow, e din piele, captusita cu piele si am gasit, mai rar ce-i drept, si made in Italy, nu numai in China. Au reduceri foarte des, de la 29 sau 39 cit e de obicei o pereche de incaltaminte, o poti lua cu 19$, de exemplu. Acum trebuie sa-i iau Tudorei ghete de iarna si astept reduceri! Stiu ca sint si alte magazine, cu incaltaminte mai buna, dar chiar nu putem intra in ele decit sa le vizitam. Cele mai multe haine le-am luat din L'Aubainerie (aubainerie.com). In magazinul din Complexul Angrignon au un raion de reduceri de unde le-am luat tot timpul pantaloni de stat in casa, bluze, tricouri, pijamale, costume de baie... cu preturi cuprinse intre 2 si 10 dolari, deja mi se pare mult 10. Nu le mai poti returna, dar la 2$ tricoul, nici nu ai de ce, ca fiind mici murdaresc multe si vara tot le schimb de 4-5 ori pe zi. Cel putin pe Tudora numai de acolo o imbrac (cind o imbrac, ca mititica tot poarta de la cele mai mari decit ea). Ocazional, mai iau din Winners, Zellers, Wallmart, dar mi se par urite si scumpe fata de cele din primul. Bineinteles ca mi se scurg ochii si pe la buticuri, dar asta e, deocamdata pot spune ca sint imbracate chiar bine, fata de cit ne permitem. Nu pot spune acelasi lucru si despre noi, daca ma intrebati un magazin de doamne, nu pot sa-l spun, ca nu-mi iau nimic.

In seara asta am chef de vorba, se vede ca e sotu' plecat! Si asa promisesem intr-un mesaj ca voi fi mai activa si la acest subiect, ca de obicei citesc repede aici, apoi intru la subiectul Tudorei si postez acolo si gata. Dar m-am cam rupt de aici, pentru ca nu mai scriu ca odinioara si nu mai stiti mare lucru despre noi. Nu ca am face ceva interesant, dar asa, de dragul conversatiei...

Voiam sa va vorbesc despre pusti si pustoaice de 5 ani!!! Astazi Agata a avut inot, apoi am cumparat cadou si costumatie de petrecere, ca era invitata la petrecerea de 5 ani a unei foste colege de la gradinita Dawson. Si s-a intilnit toata trupa de soc de la gradinita. Doamneeee, ce au crescut! Adolescenti in miniatura, eu asa i-am vazut. Ma uitam si la Agata si nu-mi venea sa cred ca e a mea. Adevarul este ca e pentru prima data cind o imbrac un pic altfel, diferit de stilul copilaresc, mai mult adolescetin. I-am luat o costumatie haioasa, moderna si ieftina, pe care o pot folosi in diverse combinatii pentru tot ce urmeaza (vrea costumatie de pisica neagra de Halloween si merge si la cursul de salsa). Si anume, i-am luat o pereche de pantaloni negri de bumbac, foarte simpli, dar care stau pe ea ca turnati, un maieu negru mai lungut, cum se poarta acum pe aici si o bluza fistichie rosie cu negru, cu baza minecilor larga, stil hippie. Sincera sa fiu, nu ma asteptam sa-i stea atit de bine in negru. Are si o tunsoare haioasa, plus figurile din dotare, capatate de pe la toate activitatile pe care le face, nu mai era Agata pe care o stiau toti, nici macar cea pe care o stiam eu. E o figura fetita asta a mea, nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma sperii. De fapt, nu numai la ea, ci toate fetitele alea, care se stiu de cind erau un pic mai mari decit Tudora. Au crescut si au deja gesturi si atitudine de adolescente: isi trec cochet mina prin par in timp ce vorbesc, isi umezesc buzele, isi admira una alteia tinuta, au niste discutii... of, doamne, si parca ieri erau bebelusi. Va ziceam de tunsoare, nu stiu daca ati vazut-o prin ultimele poze, Agata are o tunsoare noua, dar hai sa va spun si de ce. S-a tuns din nou singura in fata, pentru a treia oara, si i-am taiat bretonul, dar cum eu nu sint de meserie, i l-am taiat mai mult strimb decit drept... credeam ca va ride toata lumea, dar am ramas surprinsa de cit de mult a placut la toti cei care au vazut-o, apreciind aceasta tunsoare, crezind ca asa am vrut eu sa fie. Una peste alta, a fost frumos, petrecerea a fost la YMCA Westmount, cu vreo 15 copii, au avut doua sali mari la dispozitie, una de joaca si una pentru mincare, s-a mincat pizza, un fel se sandwich-uri foarte bune cu paste de ou, carne, peste, jambon, rosii, castraveti si fructe. Bineinteles si un tort, roz cu albastru, mai mult aratos decit gustos. Suc la discretie, cadouri pentru participanti la sfirsit. Oricum, marea lor bucurie a venit din faptul ca s-au intilnit din nou, ca pe vremuri, ca de altfel si pentru noi, parintii. Si-au povestit ce fac pe la scolile unde sint, si-au descris profesorii, colegii... de asta va spuneam ca au niste discutii, sint foarte critici si destul de intoleranti, mai ales cu aspectul fizic. Si ma bucur ca Agata vorbeste la fel de bine in engleza, desi vorbeste numai franceza in ultimul timp. Nu am avut deloc senzatia ca isi cauta cuvinte sau ca facea eforturi ca sa se exprime. S-a ales si cu o invitatie pentru Halloween la o familie de englezi si cu vreo doua promisiuni de playdates... Ah, am uitat sa va spun ca am lasat-o pe Agata sa aleaga ea cadoul pentru Anastasia, sarbatorita. Si i-a luat o printesa Barbie, dar foarte frumos imbracata, intr-o rochie roz cu un design reusit. Si i-a mai luat un joc de construit flori sau podoabe cu flori (coliere, bratari, pentru par) din margele de toate culorile. Si cu ocazia asta vreau sa va spun ca am vazut si eu raionul de jucarii din Winners si am ramas placut impresionata: jucarii frumoase, la preturi acceptabile, zic eu.

Tudora a fost si ea la petrece, initial am zis ca noi doua plecam, dar pentru ca au ramas mai multi parinti, am ramas si noi sa mai stam de vorba (noi, adica eu si Tudora). S-a comportat exemplar, a facut tot ce au facut cei mari. S-a asezat la masa, a mincat singura, s-a sters cu servetelul la gurita si pe miini, a cerut sa i se mai dea din ceea ce i-a placut mult, tragind de mineca si aratind cu degetul. S-a jucat cot la cot cu pustii de 5 ani, nu a miriit, desi era rupta de oboseala, ea doarme de obicei intre 1 si 3, cind a fost petrecerea. Am putut sa stau de vorba si eu cu parintii, am copii mari, nu trebuie sa mai stau chiar tot timpul dupa fundisorul lor. Apoi am stat vreo ora in parc si, la un moment dat, ma striga Tudora: maaami, come! Am zis ca nu am inteles bine, dar cind ma uit la ea, facea si gestul de vino cind spunea. Deci, fara indoiala ca acel come era cu adresa si insemna ce inseamna in engleza. Si la un moment dat se duce linga un grup de copii si striga la ei: come, guys! Deci, se pare ca va vorbi tot engleza intii, ca si Agata.

Gata, am scris un pomelnic. Dar ma consolez cu faptul ca cine vrea citeste, cine nu, trece mai departe. O duminica placuta!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Oau!!! Nu mi-am dat seama cit de lung iese mesajul, eu m-am pus pe scris si da-i drumul. Aiba dupa ce l-am trimis am vazut cit am scris... mai am putin si termin capitolul in seara asta.

Ira, eu prefer un apartament aici (loft mare daca se poate, cu mobila putina, sintem mari amatori de spatiu liber si de geamuri multe) si o casa de vacanta in afara. Pentru acum, mai tirziu, cind or fi fetele mari... mai vedem. Te-am lamurit vreun pic??

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Ioana, nu mergem azi la biserica. Imi pare rau ca nu am intrat mai devreme sa vad mesajul tau. Sper sa nu-ti fi stricat programul.
Uite adresa web http://www.sfnicolaemtl.com/
Iar de ajuns o iei pe autostrada 20 pana spre centru (cam 30 de minute) si iesi la exit Atwater si o tii spre piata Atwater (la al doilea semafor dupa iesire faci stanga si apoi din nou la la doilea semafor faci dreapta chiar pe Atwater). Este o catedrala mare pe partea stanga chiar inainte de Marche Atwater, imediat dupa ce treci de statia de metrou Lionel Groulx.

Adresa exacta este:
3044 rue Delisle (Colt cu
Atwatter) Montreal, Qc, H4C 1M9

O duminica placuta tuturor,
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Roxana,

stai linistita ca nu ne-ai stricat programul.

O sa mergem acolo.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Montrealezelor, am si eu o intrebare: am citit despre recunoasterea experientei permisului auto din Ro ... de la 1 iunie,parca. Deci teoretic daca am avut permis in Ro 10 ani si aici 2 ani, ar trebui sa mi se recunoasca 12 ani de vechime ... intrebarea mea e urmatoarea: care din companiile de asigurari recunosc aceasca vechime? Ca noi suntem asigurati la Desjardins, si a sunat sotul sa renegocieze asigurarea (ca avem full casco si platim destul pe ea), si raspunsul a fost ca "li se rupe" de vechimea noastra din Ro . Stiti cumva care din companii recunosc aceasta vechime? Ca nu m-as apuca sa sun pe la toti, din lipsa de timp mai ales ...

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel - [b]27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Iana, daca nu ai plecat inca, catedrala este pe partea dreapta (nu stanga)imediat dupa Lionel Groulx. Scuze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

Salutari,
ne-am intors din Canada, traiti intr-o tara minunata in care respirati un aer pur (cind m-am intors linga Paris asta mi-a fost cel mai dificil, sa respir)

am facut in 11 zile in jur de 140 de poze, inca nu le-am scos, unele mai sint in ceata dar culorile si amintirile sint superbe

am avut sansa acestei vacante si ma bucur ca nu am ratat-o

tara e complet diferita de Franta, chiar daca pe aceasta din urma am cam vizitat-o in lung si in lat, nu pot fi comparate

duminica placuta tuturor
(eu nu prea scriu pe forum, mai citesc din cind in cind)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Roxana,

am gasit usor biserica. Este tare frumoasa si pe exterior si pe interior plus ca ese imensa!
Am ajuns insa la 10:30 nestiind ca incepe la 11. Asa ca Arturicii au rezistat pana la 11:30 cand au inceput sa ceara.... paine si coliva!
Am iesit cu ei plangand dupa painica dar a venit un domn dupa noi si ne-a dat de undeva de la subsol, din sala de mese (nu stiu cum sa ii zic altfel) cate o felie de cozonac. Of, mi-a fost o jena.
Acum Arturicii asteapta sa ne "sune" doamna cu coliva sa ne cheme la biserica sa ne dea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Nelia,

In lagatura cu costumul de iarna, si noi am facut la fel, am ajuns sa luam un costum scump, pentru ca iara este lunga, este frig si daca nu ai un costum bun iti tii copilul in casa....

Acum 3 ani am gasit din intimplare la un magazin gen "boutique" un costum superb la $150.00. L-am luat mai mare putin (ca Antonia nu se incadra in nici o masura) si l-a purtat 2 ani. A fost exeptional.Producatorul este o firma din Quebec "Souris Mini" . Calitatea costumelor este intr-adevar mult peste medie, cum spui si tu, este usor, tine f.cald si nu se uda indiferent cit s-ar tavali in zapada, si mai este si frumos...De 2 ani au deschis propriile lor magazine, puteti afla amnunte pe situl lor: http://sourismini.com/
Asa ca anul trecut am recidivat, si i-am cumparat tot de acolo. Dupa cum se prezinta, il va putea purta si anul asta, deci in final nu este asa de scump.

Grija mea era ca la scoala (unde este deja in al 3-lea an) ii scoate obligatoriu in recreatie (chiar cind este f.frig), si cind este si zapada sint mai mult pe jos, deci daca nu o imbracam bine, riscam sa fie bolnava toata iarna. Asa ca, macar din punctul asta de vedere stau linistita.

Ira,

Noi preferam sa ne cheltuim banii pe vacante (acesta a fost visul nostru din tinerete si principala cauza a emigrarii noastre), am facut in fiecare an cite un voiaj in Europa de o luna, plus o sapatamina in sud, la soare, deci nu mai avem resurse si de o casa si stam cu chirie. Dar este o alegere pur personala.

Cind iti evaluezi capacitatea de afii proprietar, frebuie sa tii cont de toate cheltuielile (pe linga ipoteca): incalzirea, reparatiile, taxele, masina de tuns iarba, datul zapezii iarna, si cite altele..

Mergi la inceput

Oana, stiu firma, dar nu stiam ca au si magazine, am vazut haine pe la buticuri. Sint scumpe, dar tare frumoase.

In legatura cu proprietatea, am glumit mai sus... Si noi stam cam ca si voi la acest capitol, adica ne-ar placea sa avem o casuta, nimic de spus, dar in acelasi timp stiu ca trece si viata noastra, si copilaria copiilor si timpul in care stau cu noi, asa ca, pina la urma, daca nu ne permitem amindoua, probabil ca am alege sa calatorim, sa le cladim amintiri solide copiilor. Eu si acum imi aduc aminte fiecare minut petrecut cu ai mei in vacante, si am fost in atit de putine locuri... Sau as mai investi in copii, in activitati care sa-i ajute sa se dezvolte sanatos, armonios si pe cit mai multe planuri si sa le umple timpul intr-un mod placut si educativ. Un alt soi de investitie ar fi invatatura, o scoala privata sau, daca nu, macar profesori la materiile unde au nevoie de ajutor (mi-ar placea de exemplu sa pot sa-i iau lectii de muzica si de engleza, ca sa mearga si cu franceza si cu engleza in acelasi timp, ma refer si la scris si citit, nu numai vorbit). Pentru noi acest soi de investitii sint mai importante decit o proprietate. Mai tirziu, cind copiii cresc, poate ca ne-ar placea sa avem si o casa a noastra. Dar acum copiii sint fericiti oriunde, daca sint, nu cred ca pentru ei conteaza atit de mult daca e a noastra casa sau e inchiriata. Cu toate acestea, nu ma pot impiedica sa nu admir casele si interioarele. Imi plac, cum am mai spus loft-urile, daca mai are si o terasa sau daca e pe doua etaje si e intr-un loc cu multa verdeata si aer curat, ar fi perfect pentru noi acum. Cind iesm din Montreal cascam ochii la toate casele, uite asta mi-ar placea, ba asta... deci, trag concluzia ca daca am avea bani am investi pe toate planurile in acelasi timp. Deocamdata insa sintem foarte linistiti, ca nu avem pentru nimic, asa ca ne multumim sa bagam surplusul, aproape inexistent de altfel, in activitati placute pentru toti. Mai tirziu, om vedea... sanatosi sa fim!

Mergi la inceput